اقتصاد۲۴ با وجود کش و قوسهای فراوان در تخصیص تسهیلات مسکن روستایی، همچنان بسیاری از روستاییان این تسهیلات را دریافت نکردهاند و از سوی دیگر هم برخی از بانکها در اجرا و پرداخت این تسهیلات همکاری لازم را با متقاضیان ندارند. در این شرایط افزایش هزینههای ساخت و اجرای پروژهها و همچنین افزایش هزینههای مصالح ساختمانی باعث شده است که بسیاری از روستاییان در همان واحدهای مسکونی فرسوده و غیر مقاوم خود ساکن شوند.
این در حالی است که اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرده بود که مشکل اعطای وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی برطرف شده و اصلاحیههایی که این تسهیلات لازم داشت انجام شده و در حال حاضر متقاضیان میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند.
او ادامه داد: قبول نکردن سفتههای زنجیرهای و ضمانتهای بانکی و از سوی دیگر عدم پرداخت تسهیلات به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر از مشکلاتی بود که اصلاحیههای آنها انجام شده است.
بعد از ابلاغ هنوز تسهیلاتی به روستاها نرسیده است
قنبری یکی از روستاییان متقاضی وام مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از سال گذشته به دنبال دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی هستم، اما هنوز هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده ام و از طرف دیگر بانکها هم در پرداخت این تسهیلات اذیت میکنند.
همچنین حسینی یکی دیگر از متقاضیان این وام میگوید: برای دریافت ضمانت و سفته بانکی بسیاری از بانکها سختگیری میکنند و به چندین بانک مراجعه کردم هیچ کدام همکاری لازم را ندارند.
بیشتر بخوانید: تعداد بانک های پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی به عدد ۵ رسید
بانکها در پرداخت تسهیلات همکاری میکنند
در همین رابطه مجید جودی معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی خوب شده است گفت: در حال حاضر تمامی بانکها تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی را پرداخت میکنند.
به گفته معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن، ۶۹ هزار تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۰۰ هزار تسهیلات ابلاغ شده و تا هفته آینده سایر تسهیلات ابلاغ خواهد شد.
فرم ج متقاضیان مسکن روستایی قرمز میشود
یکی از اصلیترین مشکلات در حوزه تسهیلات مسکن روستایی قرمز شدن فرم ج دریافت کنندگان است که در حال حاضر بسیاری از متقاضیان با این مشکل مواجه شده اند، اما رئیس بنیاد مسکن در پاسخ به این موضوع گفت: به دلیل آنکه برای پرداخت تسهیلات ۲۰۰میلیون تومانی یارانه بسیار زیادی پرداخت شده است و از طرف دیگر به دلیل آنکه بعد از دریافت این تسهیلات بسیاری از سازندگان صاحب مسکن میشوند بنابراین فرم ج متقاضیان پس از دریافت این تسهیلات قرمز میشود.
این در حالی است که بسیاری از سازندگان و متقاضیان از این موضوع هم گلهمند هستند. موضوع افزایش قیمت مصالح ساختمانی هم اخیرا یکی دیگر از نگرانیهای روستاییان است که باعث شده بسیاری از آنها با مشکل مواجه شوند و کمبود سیمان و مصالح ساختمانی دیگر از جمله فولاد هم باعث شده که بسیاری از آنها پروژهها را نیمه کاره رها کنند.
۲۰۰ میلیون تومان در حال حاضر کفاف هزینه ساخت را نمیدهد
غضنفری یکی از روستاییان به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اگر تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی را زودتر به ما پرداخت میکردند الان با این مشکل مواجه نبودیم. اکنون با ۲۰۰ میلیون تومان با توجه به این هزینهها و گرانیها نمیشود واحد مسکونی ساخت و باید این زمستان هم با واحد نیمه کاره سر کنیم تا شاید فرجی شود و قیمتها کمی ارزانتر شود.
براساس این گزارش با وجود این مشکلات هنوز بسیاری از سازندگان نتوانسته اند این تسهیلات را دریافت کنند و اصلیترین چالشها را هم متقاضیان شهرهای زیر ۲۵هزار نفر دارند که پیش از این تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی به آنها تعلق نمیگرفته و با رایزنیهای صورت گرفته این مشکل برطرف شده، اما همچنان این متقاضیان در اولویت نیستند.
با توجه به آنکه باید سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی مقاوم سازی و بازسازی شود این مشکلات باید هرچه سریعتر برطرف شده و بازار مسکن روستایی هم جان تازهای بگیرد.