اقتصاد24 - شکور پورحسین شقلان در بیان ارزیابی خود از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران گفت: برنامه آمریکا این است که تا سال ۲۰۲۵ هژمونی خود را در خاورمیانه به خصوص در برخی از حوزهها تثبیت کند و اگر به هدف خود نرسد برنامه آمریکا در خاورمیانه با شکست مواجه شده است.
وی تاکید کرد: آمریکا از زمان بوشِ پسر تا زمان اوباما و حتی تا امروز در هر دوره برنامههایی داشته و در این برنامهها به دنبال رصد کردن ایران بوده است. هرکدام از این رئیس جمهورهای آمریکا عواملی را در جهت فشار آوردن به ایران انتخاب میکردند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اقدامات ترامپ علیه مردم ایران خاطرنشان کرد: اقدامات امروز ترامپ این است که برای ایران چهار عامل اقتداری میشناسد و میخواهد به این عوامل ضربه بزند. اولین عامل اقتدار ایران انسجام ملی است به این معنا که دشمن امروز به دنبال تفرقه افکنی و دامن زدن به نارضایتیهای عمومی است.
پورحسین ادامه داد: علیرغم همه مشکلات، انسجام وجود دارد همانطور که دیدیم در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال گذشته جمعیت عظیمی به راهپیمایی پرداختند و اخیراً هم به این دلیل که سپاه پاسداران را به عنوان یک نهاد حاکمیتی به عنوان گروه تروریستی معرفی کردند، تمام مردم و دولت و مجلس دست به دست هم دادند و این انسجام ملی قویتر شد.
این نماینده مجلس دهم با اشاره به دومین عامل اقتدار ایران گفت: ترامپ و آمریکا در زمان کنونی دومین عامل قدرت ایران را اقتدار منطقهای میدانند؛ به این معنا که ایران امروزه تاثیر خود را در مبارزه با تروریسم در منطقه نشان داده است. تاثیر ایران از نظر بینالمللی هم به حدی است که قدرتهای دنیا پای یک میز روبروی ایران بنشینند و مذاکره کنند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس قدرت انرژی را سومین عامل اقتدار ایران دانست و عنوان کرد: انرژی نفت و گاز بخشی از اقتدار ایران را تشکیل میدهد و به همین دلیل آمریکا به دنبال این است که ایران را از این منظر تحت فشار قرار دهد. البته ما هم راهکارهایی داریم که از مبادی بسیاری نفت خود را به فروش برسانیم.
وی تصریح کرد: چهارمین قدرت ایران، قدرت دفاعی است و ایران در جنگ تحمیلی درسهای زیادی در زمینه دفاعی آموخت و اثرات آن هم همین قدرت دفاعی امروز کشور است و تاثیرات آن را در دنیا میبینیم.
پورحسین در پاسخ به این سوال که ما چگونه میتوانیم در برابر اهداف آمریکا کمتر آسیب ببینیم، گفت: آمریکا به دنبال این است که به این چهار عامل اقتدار ایران آسیب بزند. معنای انسجام ملی این است که در حاکمیت، همدلی و وحدت وجود داشته باشد و این امر مربوط به مردم هم میشود. رویکرد مجلس و دولت این است که تورم را کنترل و اقتصاد کشور را توانمند کنیم که نیازمند وحدت داخلی و مدیریت است. در این صورت است که تاثیرات اقدامات آمریکا برای ما کمتر خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما همچنین برای کاهش فشارهای آمریکا میتوانیم به دنبال تعامل بیشتر با همسایگان خود باشیم. باید توجه کنیم که همسایگان با ما قهر نیستند و ایران با ۱۵ کشور همسایه است و میتواند از ظرفیتهای بالقوه در بحث مناسبات سیاسی و اقتصادی استفاده کرده و تاثیر تحریمها را کم کنیم.
این نماینده مجلس عنوان کرد: من معتقدم که این اقدامات غرب موقتی است چرا که هم سیاستهای غرب تغییر میکند و هم اینکه ما هم به دنبال این هستیم که بتوانیم طوری عمل کنیم که آسیب کمتری به کشور وارد شود.
پورحسین در پایان گفت: اگر دولت آقای روحانی بتواند تورم را کنترل کند و کالاهای اساسی را با ارز دولتی برای مردم تامین کند، میتوان به اقتصاد کمک کرد. باید از تمام ابزارها برای رفاه و جلب اعتماد مردم استفاده کنیم تا انسجام ملی ما حفظ شود.
منبع: ایلنا