تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

پشت پرده تغییرات در کابینه سیزدهم؛ استعفای معاون اقتصادی رییسی

محسن رضایی ازدولت خارج شد تا به سمت جدید «رییس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» منصوب شود

اقتصاد۲۴- محسن رضایی از کابینه رفت؛ خبری که نخستین‌بار تسنیم آن را رسانه‌ای کرد و بلافاصله روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. به نوشته تسنیم که برای نخستین‌بار این خبر را رسانه‌ای کرد، محسن رضایی از سمت معاون اقتصادی رییس‌جمهوری استعفا کرد تا بلافاصله رییسی او را به سمت جدید «رییس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» منصوب کند. رضایی در امتداد سایر تغییرات کابینه در شرایطی از کابینه خارج می‌شود که دولت سیزدهم رکورد‌دار بیشترین تغییر در میان دولت‌های پس از انقلاب طی ۲ سال ابتدایی فعالیت‌هایش است. بلافاصله پس از خروج رضایی، اما بازار ارزیابی‌ها درباره چرایی این تغییرات حسابی گرم شدند. بر اساس برخی ارزیابی‌های تحلیلی، محسن رضایی از کابینه خارج شده تا مقدمات حضور برخی طیف‌های اصولگرا در انتخابات مجلس دوازدهم را فراهم سازد.

گروهی دیگر هم این تغییر را برآمده از تضاد‌هایی می‌دانند که میان رضایی و برخی کانون‌های قدرت در کابینه شکل گرفته بود. اما رسانه‌های اصولگرا، تلاش کردند این تغییرات را به انتقادات رهبری از «شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» مرتبط سازند و مبتنی بر این تحلیل کلی اعلام کنند، رضایی از معاونت اقتصادی رییس‌جمهوری خارج شده تا به رتق و فتق امور این شورا بپردازد. تسنیم در گفتگو با فردی که خود را از نزدیکان محسن رضایی معرفی می‌کند (اما نام و نشانی از او نمی‌دهد)، ضمن تایید خبر استعفای رضایی از معاونت اقتصادی دولت گفت: «رهبر انقلاب در سخنرانی‌ای که در جمع دانشجویان داشتند، نسبت به عدم تحقق اهداف شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا انتقاد کرده بودند. بر همین اساس تغییراتی در شورای عالی در نظر گرفته شد که یکی از مهم‌ترین این تغییرات تکمیل دبیرخانه دایمی و تمام‌وقت برای این شورای عالی به منظور ساماندهی بهتر برگزاری جلسات تا پیگیری مصوبات است؛ رییس‌جمهور به عنوان فرمانده شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای ساماندهی وظایف جدید دبیرخانه، طی حکمی آقای دکتر رضایی را به عنوان رییس دبیرخانه شورای عالی منصوب کردند که این حکم به زودی به شکل رسمی اعلام خواهد شد.» برخی منتقدان، اما با اشاره به این واقعیت که چگونه ممکن است فردی که نتوانسته تحول مطلوبی در معاونت اقتصادی رییس‌جمهور ایجاد کند، می‌تواند زمینه شکوفایی و انتظام بخشیدن به فعالیت‌های شورای هماهنگی سران قوا را فراهم کند.


بیشتر بخوانید: محسن رضایی سمت جدید گرفت


دیروز برخی خبرگزاری‌ها فهرست بیست و سه ایده‌ای را از میان انبوه مهم‌ترین برنامه‌های اقتصادی محسن رضایی منتشر کردند. برنامه‌هایی که برخی از آن‌ها در دولت ابراهیم رییسی می‌توانست تحقق یابد و می‌توان آن‌ها را این گونه طبقه بندی کرد؛
۱- پرداخت ماهانه ۴۵۰ هزار تومان یارانه نقدی به ۴۰ میلیون ایرانی
۲- ایجاد صندوق جبران مالباختگان در بورس
۳- بیمه سهامداران بورس
۴- ایجاد بانک طلا به عنوان پشتوانه پول ملی
۵- تغییر در مدیریت خودرو‌سازی و برداشتن تعرفه خودرو برای ایجاد رقابت
۶- تحول اساسی در سیستم بانکی
٧- فروش بنزین و گازوییل به قیمت واقعی به دهک‌های ثروتمند
٨- برطرف کردن ابهامات پرونده FATF در داخل و خارج از کشور و در دبیرخانه آن
٩- افزایش و تثبیت ارزش پول ملی
١٠- تبدیل پول ملی ایران به قوی‌ترین پول منطقه در کنار دلار و یورو
١١- ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری برای ایرانیان خارج از کشور
١٢- اختصاص ۳۰ درصد از سهام نفتی به مردم
١٣- پرداخت حقوق به زنان خانه‌دار
١۴- هدفمندسازی و هوشمندسازی یارانه‌ها
١۵- تامین ۹۰ درصد هزینه خرید مسکن از سوی بانک‌ها
١۶- ایجاد یک شغل جدید به نام خانه‌داری و توسعه مشاغل خانگی
١٧- صاحبخانه شدن مردم با ۱۰ درصد آورده
١٨- انتشار سهام جدید از سوی شرکت‌های قدیمی بورس
١٩- ارایه خوابگاه ارزان به خانواده‌های ایرانی در سفر به مشهد مقدس
٢٠- قطع دست امضا‌های طلایی در اقتصاد
٢١- توجه ویژه به مرزنشینان در پست‌های اقتصادی
٢٢- تثبیت نرخ ارز
٢٣- قطع دخالت دولت در مساله ارزش پول ملی
محسن رضایی در کنار قاضی‌زاده‌هاشمی و علیرضا زاکانی در زمره کاندیدا‌هایی است که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مستقیما از محل مناظرات صدا و سیما راهی کانون‌های تصمیم‌ساز در دولت، شهرداری و... شدند. تنها عضو باقیمانده از طیف اصولگرایان نامزد در انتخابات سعید جلیلی است که او هم علی باقری را به عنوان مذاکره‌کننده ارشد راهی وزارت امور خارجه کرد.

ارسال نظر