تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۹ تير ۱۴۰۲

روایت پدر سهند نورمحمدزاده از انتظار برای دریافت پاسخ از قاضی

پدر سهند نورمحمدزاده از زندانی محبوس در رجایی‌شهر نسبت به عدم شفافیت در حکم تبعید او اعتراض کرد.

اقتصاد۲۴- جعفر نورمحمدزاده، پدر سهند نورمحمدزاده از معترضین زندانی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج که پیش از این، حکم اعدام او در دیوان عالی کشور نقض شده بود گفت: از زمانی که دیوان، رای اعدام و محاربه سهند را در پنج ماده و به صورت متقن نقض کرده و برای شعبه هم‌عرض (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری) فرستاد، ما در تاریخ نهم اسفندماه (۱۴۰۱) نزد رئیس دادگاه مراجعه داشتیم که بنا به هماهنگی صورت گرفته، گفتگو با قاضی پرونده به صبح روز بعد موکول شد.

مهم‌ترین بخش‌های گفتگوی جعفر نورمحمدزاده را در ادامه می‌خوانید:

در تاریخ مقرر به همراه نامزد سهند و همسرم نزد رئیس شعبه مراجعه کردیم که ماحصل گفتگوی ما این شد که قاضی افشاری قول مساعد داد تا بنا بر استنادات خود زیر ده سال حکم برای پسرم صادر شود.

جالب این جاست که چند روز بعد که به ملاقات سهند می‌رفتیم، حوالی ظهر بود که از شماره عدم (فاقد شماره) با من تماس گرفت و درحالیکه مدعی شد نماینده نهاد امنیتی است گفت که آقا! شما فکر نکنید که اعدام سهند را وکیل شما یا رسانه‌های داخلی و خارجی شکستند؛ بلکه حکم نقض اعدام او، رافت نظام بود.

در ادامه، جالب این بود که این آقا به من گفت؛ «بعد از اینکه چند روز قبل با قاضی افشاری (رئیس دادگاه) ملاقات کردید، من نزد رئیس دادگاه رفتم و با ایشان صحبت کردم. شما فکر نکنید که محاربه، فقط اعدام است. محاربه، تبعید دارد، قطع عضو دارد، فلان مجازات را دارد.»

من در پاسخ گفتم؛ چطور است که پیش از صدور رای توسط رئیس دادگاه، شما از حالا حکم پسر من را صادر کرده‌اید؟! پسر من کاری نکرده، نهایتا به یک سطل زباله لگد زده و یک نرده شکسته را در خط BRT جابجا کرده است.


بیشتر بخوانید:حکم توماج صالحی اعلام شد


وقتی هم که قاضی افشاری حکم داد؛ دیدیم که جمعا شش سال زندان به همراه ۷۴ ضربه شلاق به اضافه ده سال تبعید در کهنوج کرمان برای سهند به عنوان مجازات در نظر گرفته شده است! آن هم به این صورت نوشته که با همکاری سازمان زندان‌ها و با نظارت قاضی اجرای احکام، سهند حق مراوده و معاشرت ندارد!

هفته گذشته به شعبه یک (اجرای احکام) دادسرای مقدس، مستقر در زندان اوین مراجعه کرده و با قاضی شعبه صحبت کردم. ایشان گفت که برای قاضی افشاری نامه می‌نویسد که منظور از ده سال تبعید، بدون حق مراوده و معاشرت در پرونده سهند، زندان در تبعید خواهد بود یا خیر. قرار بر این شد که منتظر جواب قاضی افشاری بمانیم.

به گفته قاضی اجرای احکام قرار شد تا پیرو جوابی که قاضی افشاری خواهد داد، اگر تبعید سهند در زندان باشد، اشد مجازات در نظر گرفته شده و پسرم مستقیما به زندان کهنوج کرمان منتقل شود. اگر هم نباشد، مدت زمان حبس خود را در تهران گذرانده و بعد از پایان زمان زندان، تبعید او آغاز شود!

چه دلیلی دارد که پیش از صدور حکم، کسی که مدعی می‌شود نیروی امنیتی است به من زنگ زده و بگوید که محاربه، فقط مجازات اعدام نداشته و تبعید و امثال آن را هم شامل می‌‎شود؟

درحالیکه شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور به طور مفصل و متقن انتساب اتهام محاربه به پسرم را رد کرده و تجویز اعاده دادرسی داده بود، اما شعبه ۲۶ با سه سطر حکم با اصرار بر حکم سابق شعبه هم عرض، پسرم را به شش سال حبس و ۱۰سال تبعید و شلاق محکوم کرده است.

در خواست اعاده دادرسی خود را با استناد به ماده ۴۷۴ از طریق وکیل پرونده تسلیم مقام قضائی خواهیم کرد. با این حال این سوال برای من حل نشده که چرا آقایی با ادعای امنیتی بودن باید پیش از صدور حکم دادگاه با من تماس بگیرد و بگوید که محاربه فقط اعدام نیست، تبعید هم دارد؟ من از رئیس قوه قضائیه درخواست دارم که به این مسئله رسیدگی کند.

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر