تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲

بحران کاهش قدرت خرید در بازار لوازم خانگی

محمدی دانیالی رییس انجمن صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه در طول سال‌های اخیر بازار با رکود مواجه شده است، گفت: قدرت خرید در حال کاهش بوده و این بحرانی است که مسئولان باید به آن توجه کنند. ما در بین ۱۰ کشور دنیا با بیشترین تورم قرار داریم و درآمد سرانه ما به‌شدت در حال سقوط است. به همین دلیل قدرت خرید مردم ایران نیز بسیار نامناسب است

اقتصاد۲۴-هم زمان با شروع پاییز رکود در بازار لوازم خانگی سنگین تر هم شده است. رکودی که فعالین صنعتی مدعی اند از حدود دو سال پیش آغاز شده این روزها به اوج خود رسیده و همین مساله فعالیت را برای بسیاری از واحدهای صنعتی سخت تر کرده است

علیرضا محمدی دانیالی، رییس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به افزایش هزینه های تولید در دو سال گذشته، از کاهش تقاضا در بازار خبر داد و گفت: ما در بین ۱۰ کشور دنیا با بیشترین تورم قرار داریم و درآمد سرانه ما به‌شدت در حال سقوط است. به همین دلیل قدرت خرید مردم ایران نیز بسیار نامناسب است.

او افزود: در طول سال‌های اخیر بازار با رکود مواجه شده و همین مساله موانع متعددی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و عرضه و تقاضا را تا حدودی دچار مشکل کرده است. در همین ارتباط قدرت خرید مصرف‌کننده در حال کاهش بوده و این بحرانی است که مسئولان باید به آن توجه بیشتری داشته و راه‌حلی برای آن پیدا کنند.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران همچنین با انتقاد از قیمت گذاری دستوری، گفت: دولت باید اجازه دهد که قیمت ها بر اساس نظام عرضه و تقاضا تعیین شد. در چنین شرایطی به طور قطع بازار در یک شرایط رقابتی وضعیت بهتری خواهد داشت. اما متاسفانه باید بگویم که در اقتصاد دستوری کشور ما در جایگاه ۱۶۹ در میان ۱۸۴ کشور دنیا قرار دارد.


بیشتر بخوانید: صنعت لوازم خانگی در مسلخ حمایت


به گفته او، تحریم‌ها و نپیوستن ایران به FATF، رشد بالای نقدینگی و تورم بالای ۵۰ درصد و سود بانکی ۳ درصد موانع و مشکلات کل صنعت از جمله صنعت لوازم خانگی است.

دانیالی درباره وضعیت تولید هم گفت: با وجود همه مشکلاتی که در طول سال های گذشته با آن مواجه بودیم اما شاهد رشد و توسعه این صنعت در کشور بودیم. طوری که مقدار تولیدات از حدود ۸ میلیون قطعه در سال ۹۸ حالا به ۱۶ میلیون دستگاه رسیده است.

او اظهار داشت: از نظر کیفیت لوازم خانگی رشد خوبی داشت و بسیاری از محصولات به درجه‌ای رسیدند که صادر هم می‌شوند.

 
ارسال نظر