سحرگلیزاده، اقتصاد24 - اخیرا طرحی در صنعت بیمه با عنوان « تاسیس شرکت بیمه اتکایی ملی » برای پوشش خطرات و ریسک های بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله و ... مطرح شده که موافقان و مخالفانی هم دارد. از جمله اینکه مسعود حجاریان، مدیرعامل حرفهای صنعت بیمه با این طرح مخالفت کرده و دلیل آن را حضور دولت در سرمایهگذاریهای جدید عنوان کرده است. حجاریان با بیان اینکه راه مقابله با خسارات حوادث طبیعی، تاسیس شرکت بیمه اتکایی نیست، گفت: « قرار بر این است که دولت از اقتصاد کنار بکشد و سرمایهگذاریها را به دست بخش خصوصی بسپارد». در سوی دیگر موافقان این طرح معتقدند که تاسیس این شرکت می تواند بخشی از ریسکهای بلایای طبیعی در کشور را تحت پوشش قرار دهد.
در همین رابطه مجید بنویدی کارشناس صنعت بیمه در موافقت با تاسیس شرکت بیمه اتکایی ملی به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: داشتن یک شرکت اتکایی قوی در کشور می تواند بخشی از ریسک های کشور را پذیرا باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل شرکت بیمه اتکایی ملی باعث تصدی گری بیشتر دولت در صنعت بیمه نمیشود؟ عنوان کرد: شرکت بیمه اتکایی ملی نیازمند حمایت دولت است اما قوه مجریه نباید کنترل آن را در دست بگیرد.
بنویدی افزود: دولت باید با ابزارهای قانونی از طریق سرمایه گذاری غیر مستقیم، کمک حال تاسیس شرکت بیمه اتکایی ملی باشد و نظارت بر آن نیز از طریق بیمه مرکزی انجام شود.
این کارشناس صنعت بیمه در پاسخ به سوال آیا تاسیس شرکت بیمه اتکایی ملی مغایر با تشکیل صندوق حوادث طبیعی برای پوشش خسارات بلایای طبیعینیست؟ مطرح کرد: صندوق حوادث طبیعی ، صندوقی است که قرار است ریسک ها را در جامعه کاهش دهد و شرکت اتکایی ملی می تواند مکمل آن باشد. همچنین ریسک صندوق حوادث طبیعی بین شرکت های بیمه و بیمه گران خارجی توزیع میشود.
وی افزود: صندوق حوادث طبیعی با مردم در تماس است و ریسک ها را از سطح جامعه جمع آوری می کند، اما شرکت بیمه اتکایی ملی شرکتی است که با مردم سروکار ندارد و ریسک هایی که در کشور از طریق شرکت های بیمه جمع آوری شده را مدیریت و برای انتقال آن به شرکت های بیمه اقدام می کند.
مدیریت ریسکها توسط شرکتهای بیمه اتکایی انجام میشود
مجید تقی لو دیگر کارشناس صنعت بیمه نیز در رابطه با مغایرت تاسیس شرکت بیمه اتکایی ملی با تشکیل صندوق حوادث طبیعی که از سوی دولت پیگیری می شود به خبرنگار اقتصاد24 گفت: از طریق صندوق حوادث طبیعی می توان مانند تمام دنیا بلایای طبیعی را پوشش داد اما مدیریت این ریسک ها توسط شرکت های بیمه اتکایی انجام شود.
وی افزود: ما می خواهیم مدیریت ریسک ها در حوزه بلایای طبیعی در قالب یک سیستم اداری مستقل و یا در قالب یک شرکت تخصصی مدیریت انجام شود. با تاسیس شرکت اتکایی ملی می توانیم وظیفه مدیریت این صندوق را هم محقق کنیم.
این کارشناس صنعت بیمه بیان کرد: اگر برای امور اتکایی، یک شرکت بیمه اتکایی هم داشته باشیم، کارکرد تخصصی و فنی آن بسیار بالاتر و بهتر انجام می شود.
تقی لو در پاسخ به سوال آیا تشکیل شرکت بیمه اتکایی ملی، باعث تصدی گری بیشتر دولت در صنعت بیمه نمیشود؟ مطرح کرد: اگر این شرکت تشکیل شود، اولین حسن آن کاهش تدریجی دخالت دولت در صنعت بیمه است. بحث تشکیل این صندوق یک بحث فنی است و پیگیری آن نیازمند تخصصی خاص است.