سحر گلی زاده، اقتصاد۲۴- بامداد روز جمعه زمین لرزهای به بزرگی ۵.۱ ریشتری در حوالی دماوند و مرز استانهای مازندران و تهران اتفاق افتاد. اگر این زمین لرزه در ریشترهای بالا اتفاق بیفتد بسیاری از کارشناس صنعت بیمه معتقدند این صنعت آنقدر از توانگری مالی بالایی برخوردار نیست که بتوانند این حجم از خسارات وارد شده را جبران کند.
از سالهای گذشته و به منظور کاهش تلفات مالی ناشی از بلایای طبیعی از جمله زلزله، بحث تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی مطرح شد، صندوقی که تشکیل آن هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و مشخص نیست چه زمانی و چه با ظرفیتی قرار است آغاز بکار کند.
امروز این سوال مطرح است که در فقدان وجود چنین صندوقهای حمایتگری که بتواند بخشی از خسارتها را جبران کند، آیا صنعت بیمه از توانگری مالی لازم برای جبران خسارتهای زلزله به خصوص در کلانشهری مثل تهران آن هم با حجم وسیعی از بافتهای فرسوده برخوردار است؟
در همین رابطه محمود دودانگه رئیس هیئت مدیره بیمه حافظ در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ بیان کرد: زمانی که بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله در شهر بزرگی مانند تهران با این حجم از جمعیت و تراکم شهر اتفاق میافتد، نباید انتظار داشت فقط یک صنعت و صنعت بیمه بتواند ریسک ناشی از زلزله را پوشش دهد.
وی افزود: اگر همه مردم بیمه نامه آتش سوزی خریداری کنند و در آن بیمه نامه پوشش زلزله را اضافه کنند، بنابراین توانگری مالی صنعت بیمه و شرکتهای بیمه افزایش مییابد و میتواند در صورت بروز هرگونه حوادث طبیعی به کمک مردم بیاید.
دودانگه اظهار کرد: امروزه تعداد کمی از مردم بیمه نامه آتش سوزی خریداری کرده اند، اما اگر مسئولان به خرید این نوع بیمه نامه در کشور کمک کنند شرکتهای بیمه میتوانند با سرمایه و داراییهای خود، اینگونه ریسکها را پوشش دهند.
بیشتر بخوانید: صندوق بیمه حوادث طبیعی گرفتار در میان قضا و قدر و پاسکاری مسئولان
رئیس هیئت مدیره بیمه حافظ در پاسخ به این سوال که با توجه به ارتباط ضعیف صنعت بیمه با کشورهای خارجی در حوزه اتکایی به خاطر وجود تحریمها، چه راهکاری برای جبران خسارتهای احتمالی وجود دارد؟ گفت: در شرایط طبیعی بیمه اتکایی میتواند کمک کننده باشد و بسیاری از ریسکهایی که وجو دارد به خارج از کشور منتقل میشود، اما در شرایط فعلی و با وجود تحریم ها، باید صندوقی از طرف دولت پیش بینی شود تا در شرایط خاص از محل این صندوق استفاده شود.
وی اظهار کرد: باید به نقطهای از حمایت در کشور برسیم که دولتها دست از بسیج عمومی و کمکرسانیهای جزئی برداشته و صنعت بیمه و صندوق بیمه حوادث طبیعی حمایتگر آن باشد.
محمود دودانگه خاطرنشان کرد: دولتها باید در تشکیل صندوق حوادث طبیعی تلاش کنند تا مردم به هنگام بروز حوادث نگرانی نداشته باشند و بتوانند به این صندوق مراجعه کنند.