تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۳

تانک های اسرائیل در مرکز رفح و آوارگی دوباره یک میلیون پناهنده

گزارش‌ها از غزه حاکی است علیرغم مخالفت شدید بین‌المللی با حمله به رفح، ارتش اسرائیل دیروز عملیات نظامی خود را تشدید کرد و تانک‌هایش به مرکز این شهر رسیده و یک تپه مهم استراتژیک مشرف بر مرز نزدیک با مصر را تصرف کرده‌اند.

اقتصاد۲۴-وزارت بهداشت حماس از ۲۱ کشته و ۶۴ نفر زخمی بر اثر این حمله در جنوب شهر غزه خبر داده است.

نبیل ابو ردینه، سخنگوی محمود عباس حملات دیروز به رفح را «قتل عام» خوانده است.

شاهدان عینی گفته‌اند که تانک‌های اسرائیل منطقه عوده در قلب شهر را در کنترل گرفته‌اند.

این منطقه، در نیم کیلومتری مرز غزه با مصر و مرکز اداری شهر به شمار می‌آید که بانک‌های بزرگ، مؤسسات دولتی و مغازه‌ها استصد‌ها خانواده فلسطینی پس از بمباران‌های مهیب به بیمارستانی در این منطقه گریخته بودند.

یک شاهد عینی که به همراه خانواده‌اش به بیمارستان اماراتی در ضلع غربی شهر پناه برده، به بی‌بی‌سی گفت سربازان اسرائیلی در بالای ساختمان‌های بلند موضع گرفته‌اند و هر حرکتی را هدف قرار می‌دهند و شلیک می‌کنند.

اسرائیل صبح دیروز از عملیات در منطقه مرزی گذرگاه رفح خبر داده بود، جایی که روز دوشنبه یک نیروی امنیتی مستقر در مرز مصر با غزه آنجا کشته شد.

عملیات زمینی اسرائیل در رفح در حالی رخ می‌دهد که دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه از اسرائیل خواسته بود حملاتش به رفح را متوقف کند و با بازگشایی گذرگاه، امکان کمک‌رسانی بشردوستانه را فراهم آورد.


بیشتر بخوانید:شامگاه خونین رفح؛ حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان، ادامه مذاکرات را پیچیده‌تر کرد


پیشتر بمباران مرگبار اسرائیل با موجی از اعتراض‌های بین‌المللی اسرائیل مواجه شد.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه گفته بود که حمله اخیر اسرائیل به «مقر حماس» در رفح که منجر به کشته شدن دست‌کم ۴۵ نفر از آوارگان فلسطینی در آتش‌سوزی چادرهایشان شد، «به شکل تراژیکی بد پیش رفت».

این حمله هوایی اسرائیل را سازمان ملل، اتحادیه اروپا، کشور‌های عربی و نهاد‌های ناظر بر حقوق بشر یکی پس از دیگر محکوم کردند.

این در حالی بود که پیش از این بار‌ها درباره حمله به رفح، شهر مرزی که در جنوب غزه پناهگاه پرازدحام آوارگان بود هشدار داده شده بود.

واکنش‌های بین المللی

شورای امنیت سازمان ملل به‌زودی در نشستی اضطراری قرار است حمله هوایی اسرائیل به رفح در روز یکشنبه را بررسی کند که باعث کشته شدن ۴۵ نفر شد.

دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا هم امروز حمله هوایی یکشنبه اسرائیل به رفح را «بسیار بسیار نگران‌کننده» خواند و خواستار تحقیق فوری شد.

دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل گفت آن حمله هوایی که باعث آتش‌سوزی وسیع در چادر‌های آوارگان شد احتمالا به این دلیل بوده که بمب‌ها به انباز مهمات اصابت کردند و گرنه بمب‌هایی که برای هدف گرفتن افراد حماس بر غزه انداخته شدند کوچکتر از آن بودند که بتوانند چنان آتش‌سوزی وسیعی ایجاد کنند.

پس از شروع جنگ، حدود ۱/۵ میلیون نفر از ساکنان غزه در رفح پناه گرفتند.

اونروا، آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی، می‌گوید ظرف سه هفته گذشته حدود یک میلیون نفر مجددا از غزه گریختند.

اونروا می‌گوید این‌ها در حالی رخ می‌دهد که جای امنی برای رفتن وجود ندارد، مردم با کمبود غذا و آب مواجه‌اند و زباله‌ها تلنبار شده و شرایط زندگی نامناسب است.

اونروا در پستی در شبکه اجتماعی ایکس با تاکید بر این نکات نوشت «روز به روز، ارائه کمک و محافظت ناممکن می‌شود.»

مسئولان بهداشتی در غزه می‌گویند تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اصلی رفح از جمله تعدادی بیمارستان صحرایی در نتیجه عملیات زمینی مداوم اسرائیل و بمباران‌های مهیب از کار افتاده‌اند.

ارتش اسرائیل همزمان عملیات نظامی در شمال و مرکز غزه انجام داده است.

مقام‌های درمانی حماس در غزه می‌گویند شمار کشته‌ها از آغاز جنگ از ۳۶ هزار نفر گذشته است.

منبع: عصر ایران
ارسال نظر