اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: سولانا یک پلتفرم بلاک چین سریع و کارآمد است که برای توسعه و اجرای برنامههای غیرمتمرکز (DApps) طراحی شده است. هدف این پلتفرم رفع محدودیتهای دیگر پلتفرمهای بلاک چین از طریق فناوریهای نوآورانه است.
مهمترین ویژگی سولانا سرعت پردازش بالا و تأخیر کم آن است که آن را برای موارد فوری مانند بازیها، خدمات مالی و سایر فعالیتهایی که نیاز به پردازش سریع و مطمئن اطلاعات دارند، ایدهآل میکند. اکوسیستم سولانا همچنین شامل یک محیط توسعه برای توکنهای مبتنی بر سولانا و محصولات مرتبط مالی است.
سولانا چگونه کار میکند؟
سولانا یک پلتفرم بلاک چین منحصر به فرد است که با جنبههای زیر مشخص میشود:
سرعت بالا: سولانا برای ارائه سرعت تراکنشهای بالا طراحی شده است و برای برنامههایی که نیاز به پردازش سریع دارند، مناسب است.
کارایی: سولانا از فناوریهای پیشرفته مانند الگوریتم Proof-of-History consensus برای پردازش کارآمد تراکنشها و مدیریت رشد بلاک چین استفاده میکند.
پلتفرم باز: اکوسیستم سولانا برای توسعه دهندگان باز است و به آنها اجازه میدهد تا برنامههای کاربردی جدید را روی پلتفرم بسازند و قابلیتهای سولانا را گسترش دهند.
بیشتر بخوانید: دوج کوین چیست؟/ همه چیزهایی که باید درباره این ارز دیجیتال بدانید
برنامههای مالی غیرمتمرکز (DeFi): SOL را میتوان به عنوان وثیقه در برنامههای DeFi استفاده کرد که آن را به یک بازیگر مهم در بازار رو به رشد DeFi تبدیل میکند.
قابلیت همکاری: سولانا برای کار با سایر بلاک چینها طراحی شده است و فرصتهای بیشتری را برای کاربران فراهم میکند تا با سایر بلاک چینها تعامل داشته باشند و عملکرد سولانا را گسترش دهند.
سولانا به لطف ویژگیهای منحصربهفردش، یک پلتفرم برجسته برای تراکنشها، سرمایهگذاری، و برنامههای کاربردی DeFi است و آن را به عنوان یک بازیگر مهم در دنیای بلاک چین و ارزهای رمزپایه قرار میدهد.
توکن SOL چیست؟
SOL توکن بومی پلتفرم بلاک چین سولانا است و جزء حیاتی اکوسیستم سولانا است. SOL برای اهداف مختلفی از جمله به عنوان وسیله پرداخت برای تراکنش بین کاربران و به عنوان سوخت برای اجرای تراکنشها و قراردادهای هوشمند استفاده میشود.
کاربران میتوانند برای شرکت در فرآیند اعتبارسنجی شبکه و کسب پاداش، SOL را به اشتراک بگذارند. در برنامههای مالی غیرمتمرکز (DeFi)، SOL میتواند به عنوان وثیقه استفاده شود. سولانا برای پردازش تراکنشهای سریع و کارآمد طراحی شده است و اکوسیستم برای توسعه دهندگان باز است که منجر به افزایش تعداد برنامههای کاربردی در این پلت فرم میشود.
فناوری پشت SOL چیست؟
شبکه سولانا بسیاری از ویژگیهای مشترک سایر شبکههای ارزهای دیجیتال، مانند قرارداد هوشمند، تسویه تراکنش و صدور توکن را ارائه میکند. با این حال، برای متمایز کردن خود، سولانا قصد دارد سرعت تراکنش بهتر و ظرفیت تراکنش بالاتر را ارائه دهد.
معماری شبکه سولانا چگونه است؟
سولانا از طریق طراحی شبکه خود مقیاس پذیری را هدف قرار میدهد و برای رسیدن به این هدف با هشت جزء اصلی کار میکند:
Proof-of-History: یک ساعت جهانی و غیرمتمرکز که برای ایجاد یک جدول زمانی مشترک برای همه شرکت کنندگان استفاده میشود.
Gulf Stream: زمان و نحوه مبادله تراکنشها را تعیین میکند.
Sealevel: موتور پردازشی که ترتیب و اجرای تراکنشها را تعیین میکند.
توربین: نحوه ارسال و دریافت بلاکها توسط گرههای تایید کننده تراکنشها را مشخص میکند.
Cloudbreak: مکانیزم حافظه که برای ردیابی تعادل شرکت کنندگان استفاده میشود.
Pipeline: هر بخش از تراکنش را تأیید میکند.
بایگانیکنندهها: شبکهای از گرهها که در آن دادههای اعتبارسنجی منبع و به طور دائم ذخیره میشوند.
اگرچه از نظر فنآوری پیچیده است، اما توسعه هر جزء برای بهینهسازی تعداد تراکنشهایی است که سولانا میتواند بدون بارگذاری بیش از حد زنجیره خود یا استفاده از لایه شبکه دوم انجام دهد.
به گزارش اقتصاد۲۴ برای ایمن سازی بلاک چین، سولانا یک مکانیسم توافقی به نام Tower BFT ایجاد کرد که از آنچه معمولاً به عنوان اثبات سهام (DPoS) نامیده میشود، استفاده میکند.
DPoS از یک سیستم رأی گیری و شهرت برای ایمن سازی شبکه، اعتبارسنجی تراکنشها و توزیع SOL جدید استفاده میکند، به این معنی که هر کسی که توکنهای SOL دارد میتواند به مدیریت شبکه کمک کند.
هر توکن SOL میتواند توسط شرکت کنندگان (گرهها) به اشتراک گذاشته شود تا هم در حاکمیت شرکت کنند و هم شانس انتخاب شدن برای تولید بلوکها را افزایش دهند.
شرکتکنندگان همچنین میتوانند انتخاب کنند که SOL خود را به اعتبارسنجیهای دیگر تفویض کنند و به آنها حق رای بدهند و در عین حال سهمی از جوایز بلوک را به دست آورند.