اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: بایننس کوین به عنوان یک دارایی دیجیتال در دنیای شلوغ ارزهای دیجیتال متمایز است چراکه منبع حیاتی اکوسیستم بایننس از سوی یک صرافی قدرتمند که جایگاه قابل توجهی در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده، تامین میشود. زنجیره بی ان بی شاهد ترافیک روزانه بیشتری نسبت به بزرگترین رقیب خود یعنی اتریوم (ETH) است. علاوه بر این، استفاده از بی ان بی سریعتر و ارزانتر از بلاک چینهای لایه اول است. در نتیجه این ارز دیجیتال از هر نظر بهتر است. در این مطلب به تاریخچه و ویژگیهای ارز دیجیتال بایننس کوین خواهیم پرداخت.
بایننس کوین چیست؟
بایننس کوین یا BNB، ارز دیجیتال بومی صرافی بایننس است که به راحتی بزرگترین و تاثیرگذارترین پلتفرم معاملاتی در صنعت کریپتو را از آن خود کرده است. بی ان بی که در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد، زندگی خود را در شبکه اتریوم به عنوان یک توکن ERC-۲۰ آغاز کرد. کم کم شرایط تغییر کرد و به ارز اصلی بلاک چین خود، یعنی زنجیره بایننس تبدیل شد.
بایننس کوین یک دارایی دیجیتال است. بی ان بی نیز یک توکن کاربردی برای کارمزدهای معاملاتی با تخفیف معرفی شد و عملکرد آن در طول سالها گسترش یافته است و آن را به یک توکن چند منظوره با طیف گستردهای از برنامهها تبدیل کرد.
بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال ترون چیست؟/ همه چیز درباره بلاک چین ترون و TRX
مزیت بایننس کوین این است که کاربرانی که با بی ان بی پرداخت میکنند اغلب تخفیف دریافت میکنند که باعث میشود معاملاتشان مقرون به صرفهتر شود. داشتن مقدار واجد شرایط BNB همچنین باعث کاهش نرخ معاملهگران در کارمزدهای معاملاتی سازنده و گیرنده میشود اما موارد استفاده از بی ان بی به همین جا ختم نمیشود. برای مثال، میتوانید از بی ان بی در کشورهای خارجی برای رزرو اقامتگاهها و پروازها، خرید آنلاین محصولات با استفاده از کارت اعتباری Binance و حتی استخدام فریلنسرها برای تجارت خود استفاده کنید.
در واقع BNB ستون فقرات اکوسیستم است و برای پرداخت هزینههای گاز و ایمن سازی شبکه بلاک چین استفاده میشود. برنامههای DeFi از بی ان بی بهعنوان دارایی مالی و ذخیره ارزش استفاده میکنند. همچنین میتوان از آن برای شرکت در فروش توکن در لانچپد بایننس استفاده کرد و به سرمایهگذاران خرد اجازه میدهد تا ارزهای دیجیتال جدید را قبل از اینکه در بازارهای عمومی فهرست شوند، خریداری کنند. علاوه بر این، بی ان بی همچنین در توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) استفاده میشود و میتوان از آن برای خرید هدایای مجازی، پردازش پرداختها و حتی کمک به امور خیریه استفاده کرد.
در این مرحله، سوال این نیست که بایننس کوین برای چه چیزی استفاده میشود؟ بلکه سوال اصلی این است که برای چه چیزی نمیتوان از آن استفاده کرد؟ زنجیره BNB، همچنین به عنوان زنجیره هوشمند بایننس (BSC) شناخته میشود که یک نوآوری مهم و مسلما بزرگترین بخش رشد در اکوسیستم بایننس است. این یک بلاک چین مستقل است که هدف آن این است که رمزارزها را تا حد امکان یکپارچه کند. در واقع BSC در اوایل سال ۲۰۲۱ به عنوان یک جایگزین تهدید کننده برای بلاک چین اتریوم ظاهر شده است.
به گزارش اقتصاد۲۴ هر کسی که میخواست با DEX معامله کند یا داراییهای رمزنگاری شده را در پلتفرمهای وامدهی غیرمتمرکز انتقال دهد، باید این کار را در اتریوم انجام میداد. در دورههای شلوغی شبکه، هزینههای گاز روی اتریوم، زنجیره را تقریباً غیرقابل استفاده میکند. هیچکس نمیخواهد ۵۰ دلار کارمزد گاز را برای معامله ۱۰۰ دلاری خرج کند، بنابراین بایننس یک شبکه بلاک چین ارزانتر، سریعتر و در دسترستر را برای تودهها رونمایی کرده است.
یکی از ویژگیهای برجسته BSC سازگاری آن با ماشین مجازی اتریوم (EVM) است. این بدان معنی است که از تمام ابزارهای موجود اتریوم پشتیبانی میکند و ساخت محصولات و خدمات را برای توسعه دهندگان در زنجیره بی ان بی آسانتر میکند. همچنین امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) را فراهم میکند و دنیایی از امکانات را برای توسعه دهندگان و کاربران به طور یکسان باز میکند.
زنجیره BNB چگونه کار میکند؟
زنجیره بی ان بی یا زنجیره هوشمند بایننس (BSC)، با استفاده از یک مکانیسم اجماع منحصر به فرد به نام اثبات اختیار (PoSA) عمل میکند. این مدل دو روش Proof of Authority (PoA) و Delegated Proof of Stake (DPoS) را برای دستیابی به تعادل سرعت، امنیت و عدم تمرکز ترکیب میکند.
در مدل PoSA، بلوکها توسط مجموعه محدودی از اعتبار سنجیها تولید میشوند. در حالی که سایر شبکههای لایه اول مانند Cardano (ADA) توکنهای جدیدی را برای پاداش دادن به اعتبارسنجیها ایجاد میکنند، بی ان بی Chain هزینههای تراکنش شبکه را از کاربران جمعآوری میکند و آنها را به اپراتورهای گره که شبکه را ایمن میکنند، توزیع میکند.
برخلاف شبکههای قدیمی مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم، زنجیره بی ان بی از زمان بلوک بسیار کوتاه تری برخوردار است. با زمان بلوک حدود سه ثانیه، بی ان بی Chain میتواند تراکنشها را به سرعت پردازش کند و تجربه کاربری روان و کارآمدی را ارائه دهد.
همچنین محبوبترین برنامه DeFi در زنجیره بی ان بی PancakeSwap است، یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) که به کاربران اجازه میدهد BNB و سایر توکنهای BEP-۲۰ را مستقیماً از کیف پول خود مبادله کنند. PancakeSwap همچنین خدمات سهامداری را ارائه میدهد، که در آن کاربران میتوانند با ارائه نقدینگی به پلتفرم جوایزی را کسب کنند. یکی دیگر از پلتفرمهای قابل توجه DeFi در BSC، پروتکل ونوس، یک بازار پول الگوریتمی و پروتکل استیبل کوین مصنوعی است. ونوس به کاربران این امکان را میدهد تا سود ارزهای دیجیتال خود را برداشت کنند، در برابر ارزهای دیجیتال خود وام بگیرند و استیبل کوینهای مصنوعی مانند USDT را بخرند.
تاریخچه سکه بی ان بی
بایننس کوین در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد؛ زمانی که از طریق یک پیشنهاد اولیه سکه (ICO) معرفی شد. آن زمان نیز یک مکانیسم محبوب جمعآوری سرمایه در صنعت کریپتو بود. آن زمان ۱۰۰ میلیون توکن بی ان بی به عموم فروخته شد که تقریباً ۱۵ میلیون دلار برای بایننس جمع آوری کرد.
در ابتدا، بی ان بی یک توکن ERC-۲۰ در بلاک چین اتریوم بود. با این حال، در سال ۲۰۱۹، بایننس بلاک چین خود، زنجیره بایننس را راه اندازی کرد و بی ان بی به این زنجیره جدید مهاجرت کرد تا به دارایی اصلی آن تبدیل شود. این یک نقطه عطف مهم در تاریخ BNB بود، زیرا نشاندهنده تکامل سکه از یک توکن کاربردی برای صرافی بایننس به یک ارز دیجیتال مستقل با بلاک چین بود.
از آن زمان، BNB هم از نظر ارزش و هم از نظر سودمندی به طور تصاعدی رشد کرده است. این امر بیشتر به دلیل پذیرش زنجیره بی ان بی است. DeFi در اوایل سال ۲۰۲۱ به موفقیت بسیار خوبی رسید که قیمت BNB را از ۴۰ دلار به بالاترین حد خود یعنی ۶۹۰ دلار رساند.