تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۰۱ تير ۱۴۰۳

ریه‌های ایران در آتش؛ دامن زاگرس از کردستان تا لرستان همچنان در آتش گرفتار است

هرسال جان زاگرس طعمهٔ حریق می‌شود و بحث تکراری کمبود نیرو و امکانات مطرح است؛ سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی، مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازند؛ تجهیزات اطفای حریق دیر می‌رسد، مردم محلی جانشان را به خطر می‌اندازند و در پایان، نتیجه این سهل‌انگاری از بین رفتن جنگل و نیروی انسانی است

اقتصاد۲۴- نماینده مردم شهرستان‌های دورود و ازنا در مجلس گفت: مهار آتش‌سوزی ریه‌های زاگرس حیاتی و مهم است.
روح‌الله لک علی‌آبادی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه سال گذشته آتش‌سوزی و خسارت به منابع ارزشمند یعنی جنگل‌های لرستان را شاهد بودیم، بیان کرد: این جنگل‌ها در سال گذشته در آتش‌سوزی‌های متعدد دچار خسارت و آسیب شده‌اند و امسال نیز با این مشکل مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه مهار آتش در قلب جنگل‌های لرستان مهم و حیاتی است، افزود: متولیان امر نباید نسبت به آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع لرستان بی‌تفاوت باشند.
این نماینده مجلس بیان کرد: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و تجربه آتش‌سوزی‌های متعدد و خسارت بار سال‌های گذشته، لازم است تدابیری برای پیشگیری از آتش‌سوزی‌های جنگل‌های لرستان و زاگرس اندیشیده شود.
لک علی‌آبادی اظهار کرد: انتظار می‌رود دولت توجه ویژه‌ای به این استان برای تامین امکانات اولیه مهار آتش‌سوزی عرصه‌های ملی داشته باشد.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون برای مهار آتش‌سوزی استقرار دائمی بالگرد در فصول آتش‌سوزی‌ها و تامین خودرو‌های امدادی و موتورسیکلت در این استان نیاز است.
لک علی آبادی ادامه داد: جنگل‌های لرستان پر از منابع ارزشمند و مهم است که لازم است در اسرع وقت با یک اقدام جهادی مقابل تلف شدن این منابع ایستاد هر چند متاسفانه دغدغه برخی از مدیران در لرستان به جای رسیدگی و حل مشکلات، گرفتن حکم رئیس ستادی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری است.
وی افزود: تهیه تجهیزات ضروری از جمله دمنده، بی‌سیم و وسایل و تجهیزات گروهی شامل فلشبک، دوربین شکاری، چادر انفرادی، کیسه خواب و تجهیزات انفرادی کوله پشتی، لباس نسوز، کفش عملیاتی، دستکش، کلاه، عینک، ماسک، پابند، بیل، دوربین، چراغ قوه، پتو، جعبه کمک‌های اولیه از دیگر نیاز‌های ضروری در این استان برای مهار آتش‌سوزی احتمالی جنگل‌ها و مراتع استان است.
لک علی‌آبادی گفت: استان لرستان با دارا بودن چندین منطقه حفاظت شده از مناطق خاص کشور از لحاظ زیست محیطی است.
نماینده مردم شهرستان‌های دورود و ازنا در مجلس افزود: این طبیعت بکر، متأسفانه طی سالیان گذشته به دلیل وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده دچار خسارت زیادی شده در صورتی که در این ارتباط تدابیری اتخاذ نشود، این سرمایه ملی به سوی زوال و نابودی خواهد رفت.

بحران فراگیر آتش سوزی جنگل ها در ایران

به گزارش تجارت‌نیوز و به نقل از ایسنا نیز هرسال جان زاگرس طعمهٔ حریق می‌شود و بحث تکراری کمبود نیرو و امکانات مطرح است؛ سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی، مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازند؛ تجهیزات اطفای حریق دیر می‌رسد، مردم محلی جانشان را به خطر می‌اندازند و در پایان، نتیجه این سهل‌انگاری از بین رفتن جنگل و نیروی انسانی است؛ چرا نباید پیش از وقوع حریق تدابیر اندیشیده شود؟ انگار لرستان پس از وقوع بحران‌هایی نظیر سیل، خشکسالی و حریق، تازه متوجه می‌شود که باید ستاد بحران تشکیل دهد! مگر نه اینکه اینجا آتش‌سوزی در دل زاگرس سریال تکراری هر فصل گرم است پس چرا هر سال باید شاهد بحران آتش‌سوزی در مناطق جنگلی و مرتعی باشیم؟ چرا باید زاگرس داغی سخت‌تر از خشک شدن بلوط‌هایش را به نظاره بنشیند؟ و چرا و چرا‌های دیگر.

در خصوص بحران آتش‌سوزی در زاگرس، رحیم ملک‌نیا متخصص جنگلداری و عضو هیات علمی دانشگاه لرستان در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه دو واژه تکراری و سردرگمی؛ شاید کامل‌ترین توصیف برای وقوع آتش‌سوزی در جنگل­‌ها و استراتژی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در مقابله با آن باشد، اظهار کرد: سال­هاست که آغاز فصل خشک، شروع ترس و بیم برای سوختن جنگل­‌ها در آتشی است که انسان از سر حرص و آز یا ناآگاهی به دامن جنگل می‌­اندازد؛ آتشی که، چون اژد‌هایی مهارنشدنی، نه تنها حال، که آینده این جنگل­‌ها را می­‌سوزاند و تداوم حیات را در پهنه وسیعی از این کشور تهدید می­‌کند.


بیشتر بخوانید:  پایکوبی آتش در سوگ جنگل/ ارزش هر درخت بلوط ۶۰۰ میلیون تومان است/ ۱۶۹هزارمیلیارد تومان خسارت یک دهه سوختن جنگل‌ها در ایران


وی با بیان اینکه در میان عرصه­‌های جنگلی کشور، زاگرس به دلیل شرایط اکولوژیکی و رابطه پیچیده بین انسان و طبیعت، بیش از سایر مناطق در معرض تهدید آتش است، بیان کرد: آتش سوزی در زاگرس به بحرانی همیشگی تبدیل شده که گویی چاره­‌اندیشی برای مقابله جامع و جدی با آن، توجهی همسنگ اهمیت زاگرس ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه گلایه از نبود امکانات، مرثیه‌سرایی بر نعش بلوط‌های سوخته در آتش، برنامه­‌های فصلی و موقتی ناقص و جوانانی که گاه به گاه جان خود را حین مقابله با آتش از دست می‌دهند، قصه پرغصه‌ی تکراری این سالهاست، تصریح کرد: مهار بحرانی همچون حریق در زاگرس، نیازمند برنامه‌ای جامع است تا بتواند در کنار مسائل اکولوژیکی، ابعاد فنی، اجتماعی-اقتصادی و آموزشی-ترویجی را پوشش دهد؛ تداوم بحران حریق در زاگرس چه ناشی از اقدامات عمدی و چه ناشی از سهل‌انگاری باشد، به‌روشنی بیانگر عدم وجود چنین برنامه­ جامع یا در صورت وجود، ناموفق بودن آن است.

ارسال نظر