تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۲۳ تير ۱۴۰۳
رییس فراکسیون ورزش مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد

چرا نباید از لژیونرهای خود ارزآوری کنیم؟/ ورزش، صنعتی پول‌ساز که در ایران جدی گرفته نمی‌شود

رییس فراکسیون ورزش مجلس گفت: ما در کشور، استعداد‌هایی در حوزه ورزش داریم که اگر تقویت شوند، حتماً می‌توانند لژیونر شوند و برای کشور به خصوص در زمانی که با تحریم‌های گسترده روبرو هستیم، ارزآوری کنند. این ارزآوری، برای اقتصاد باشگاه‌ها هم بسیار مهم و ارزشمند است و می‌تواند از نزول باشگاه یا خاموش شدن چراغ آن تشکیلات جلوگیری کند.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: برخی کشور‌های جهان سوم و در حال توسعه، به لطف و مدد ارزآوری در حوزه ورزش توانسته‌اند، اقتصاد خود را تا حدی با تحول روبرو کنند؛ موضوعی که در ایران در دهه‌های گذشته به هیچ وجه، حتی در اندازه کم هم رخ نداد.

در همین خصوص، محمدمهدی فروردین، رییس فراکسیون ورزش مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: در بسیاری از کشور‌ها به حوزه ورزش، به عنوان یک صنعت پول‌ساز می‌نگرند و از این‌رو، روی آن حساب ویژه باز کردند. به هر حال، برخی رشته‌های ورزشی محبوب در دنیا، شانس درآمدزایی‌شان زیاد است و برخی دولت‌ها نسبت به این موضوع حساس شدند و با کار سخت و طولانی‌مدت، از آن نتیجه گرفتند.

وی افزود: نگاه به ورزش قهرمانی و درآمدزایی از آن در ایران خیلی جدی نبوده است و البته در سال‌های اخیر، تا حدی نظر‌ها عوض شده و در این راستا، کار‌های مختصری صورت گرفته است. ما نمی‌توانیم حرف از درآمدزایی در حوزه ورزش بزنیم، اما زیرساخت‌هایمان زمین تا آسمان با رقبایمان تفاوت داشته باشد.

نماینده فیروزآباد در مجلس تصریح کرد: پیشرفت در صنعت ورزش، نیازمند مدیران متخصص در این امر است. معنی ندارد، فردی در رشته‌ای دیگر تحصیل کرده باشد و مدیر خوبی باشد و بعد او را برای مدیریت، به حوزه ورزش بیاوریم. مدیر ورزشی، فردی از جنس ورزش می‌خواهد که متاسفانه در کشور ما مکانیزمی برای تربیت مدیران ورزشی نیست.

رییس فراکسیون ورزش مجلس اظهار داشت: برای موفقیت در هر عرصه‌ای باید لوازم آن را در اختیار داشت. به طور مثال وقتی در کشور تربیت دبیر داریم، اما در سطح دانشگاهی و علمی به تربیت مدیران ورزشی فکر نمی‌کنیم، چطور می‌خواهیم در دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم؟ در حال حاضر همه ابعاد مدیریت در جهان علمی شده است و ما هم باید به همان سمت حرکت کنیم.


بیشتر بخوانید: هر آنچه باید از موزه ورزش ایران دانست


وی یادآور شد: وقتی مدیر ورزشی تربیت شده در راس کار قرار دادیم، تازه کار شروع می‌شود، یعنی او باید دیپلماسی قوی ورزشی داشته باشد تا بتواند به اقتصاد کشور کمک کند.

فروردین گفت: متاسفانه در امر قانون‌گذاری، ورزش در اولویت آخر قرار دارد. پیش از آنکه وارد مجلس شوم، مرتب می‌دیدم که نگاه به ورزش در حوزه قانون‌گذاری مناسب نیست. در مجلس یازدهم لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان را به قانون تبدیل کردیم که یک گام موثر بود.

رییس فراکسیون ورزش مجلس افزود: ما در کشور، استعداد‌هایی در حوزه ورزش داریم که اگر تقویت شوند، حتماً می‌توانند لژیونر شوند و برای کشور به خصوص در زمانی که با تحریم‌های گسترده روبرو هستیم، ارزآوری کنند. این ارزآوری، برای اقتصاد باشگاه‌ها هم بسیار مهم و ارزشمند است و می‌تواند از نزول باشگاه یا خاموش شدن چراغ آن تشکیلات جلوگیری کند. اگر کمی، روی به آموزش و تقویت آکادمی‌ها بیاوریم، وضع‌مان در این بخش‌ها خیلی بهتر از گذشته خواهد شد. همچنین باید بدانیم که توان ما برای اینکه در همه رشته‌های ورزشی در سراسر کشور فعال شویم و به موفقیت برسیم، اندک است و سرمایه‌گذاری خارج از عرف، از بین بردن منابع است. مثلاً اگر شمال کشور، قطب کشتی است باید نگاه‌مان به آن ورزشکاران و منطقه ویژه باشد و در نقطه‌ای دیگر از کشور روی چیزی سرمایه‌گذاری کنیم که گرفتن نتیجه از آن محتمل باشد.

عضو مجمع نمایندگان استان فارس گفت: باید ورزش را از سیاست‌زدگی خارج کرد. بی‌ثباتی در بخش مدیران بیداد می‌کند. یک مدیر ورزشی باید برنامه بلندمدت داشته باشد و معنی ندارد که با تغییر و تحولات سیاسی، ثبات کاری او هم متزلزل شود. بروید ببینید کشور‌های پیشرفته که امروز با صادر کردن ورزشکاران خود ارزآوری کردند و حتی نگاه دنیا را نسبت به کشورشان تغییر دادند و در کنار این موضوع، صنعت گردشگری‌شان هم متحول شده است، کار سیاسی کردند؟

فروردین خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم شرایط اقتصادی کشور خاص و حساس است، باید تصمیمات ما هم خاص و حساس شود. باید کار را تخصصی جلو برد و تخصیص منابع در ورزش عادلانه شود. ما در کمیسیون فرهنگی مجلس قانون نظام باشگاه‌داری را آماده کردیم که امیدوارم به تصویب نهایی برسد. از طرفی، در برنامه هفتم توسعه کشور، روی ورزش دانش‌آموزی کار کردیم و احکامی را در آن آوردیم، زیرا آن را پایه‌گذار ورزش قهرمانی می‌دانیم.

وی در پایان گفت: کشور برزیل، به سراسر جهان، فوتبالیست عرضه کرده است؛ چرا ایران نباید کشتی‌گیران زیادی را به باشگاه‌های مختلف دنیا بفرستد؟ چرا والیبال ما که دو دهه‌ای است، نامی برای خود دست و پا کرده، لژیونر‌های کمی را به باشگاه‌های جهان فرستاده است؟ وقتی می‌گوییم باید اقتصاد کشور را نجات داد، هر مدیری در هر بخشی باید برای این موضوع نقشه راه داشته باشد که یکی از آن‌ها، حوزه ورزش است که ما خیلی از این موضوع غفلت کردیم.

ارسال نظر