تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

افغانستانی‌ها باید مهمان جیب خودشان باشند نه ایرانیان/ جای نگرانی است که حتی نمایندگان مجلس هم آمار اتباع افغان در ایران را نمی‌دانند!/ حضور افغان‌ها مشکلات امنیتی نیز دارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در این سال‌ها بسیاری از مردم از مسئولان خواستند که نگذارند مهاجرت افغانستانی‌ها به کشور شکل بگیرد و در ادامه، جمعیت بالای آن‌ها در کشور، تعدیل و به مرور به حداقل ممکن برسد. واقعاً اگر به مانند گذشته خیلی برای این موضوع فکری اساسی نشود و همچنان در‌های کشور برای مهاجرت ساده مردمان کشور افغانستان به ایران باز باشد، چالش‌ها به ابرچالش تبدیل خواهند شد.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: همچنان موضوع حضور گسترده افغانستانی‌ها و مشکلات اقتصادی و سیاسی که به تبع آن برای کشور و مردم ایجاد شده، داغ است، اما خروجی تصمیمات، نشانی از کاری جدی، علمی و منطقی که نفع کشور در آن مستتر باشد، نیست.

این حضور گسترده افغان‌ها در ایران باعث شده آنها به سادگی از منابع انرژی و یارانه‌ای کشور بهره‌مند شوند بدون اینکه کوچکترین مالیاتی را به دولت ایران همچون مردمان کشورمان پرداخت کنند.

در همین خصوص، احمد انارکی‌محمدی، نماینده رفسنجان به اقتصاد۲۴ گفت: مسئله حضور گسترده مردمان کشور افغانستان در ایران و چالش‌هایی که در این رابطه برای ما پدید آمده است، موضوعی نیست که به این سادگی و تنها به واسطه تصمیمات دولت چهاردهم رفع شود. دهه‌هاست که شاهد مهاجرت افغانستانی‌ها به ایران هستیم و نتیجه امروز، حاصل رویه‌هایی بوده که سال‌های سال ادامه داشته است.

وی افزود: برای اینکه این موضوع مهم که به مطالبه عمومی مردم به خصوص در سال‌های اخیر تبدیل شده است، حل شود، نیاز است که همه دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه پای کار بیایند. از کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران گرفته تا شورای عالی امنیت ملی کشور، مجلس، قوه قضاییه، دولت و حتی مردم باید دست به دست هم دهند تا این مشکل که چند سالی هم هست به بحران تبدیل شده است، در ابتدا کم و در نهایت حل و فصل کامل شود.

اگر در‌های کشور همچنان باز باشد، چالش‌ها به ابرچالش تبدیل خواهند شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در این سال‌ها بسیاری از مردم از مسئولان خواستند که نگذارند مهاجرت افغانستانی‌ها به کشور شکل بگیرد و در ادامه، جمعیت بالای آن‌ها در کشور، تعدیل و به مرور به حداقل ممکن برسد. واقعاً اگر به مانند گذشته خیلی برای این موضوع فکری اساسی نشود و همچنان در‌های کشور برای مهاجرت ساده مردمان کشور افغانستان به ایران باز باشد، چالش‌ها به ابرچالش تبدیل خواهند شد.

انارکی‌محمدی اظهار داشت: برای حل این چالش، نیازمند برنامه‌ بلندمدت هستیم و کسی نباید در کشور فکر کند که در زمان کوتاه می‌توان مشکل را رفع کرد، اما مهم‌تر از همه، آن اراده‌ای است که باید شکل بگیرد. ما حتی جمعیت دقیق افغانستانی‌های حاضر در ایران را نداریم. مثلاً عده‌ای می‌گویند جمعیت آن‌ها پنج میلیون است و برخی می‌گویند تا ۱۰ میلیون هم می‌توان از آن‌ها یاد کرد. واقعاً جای نگرانی دارد که ما به عنوان نماینده مجلس حتی آمار جمعیت رسمی این قشر را هم نمی‌د‌انیم.


بیشتر بخوانید: بحران مهاجران افغان وارد ابعاد تازه‌ای شد/ افسانه کمک سازمان ملل به ایران برای پناهجویان افغان/ از کمک ۲۰ میلیون دلاری تا هزینه‌کرد ۲۰۰ میلیون دلاری فقط در یک قلم‌


وی یادآور شد: ما باید در خصوص مهاجرت افغانستانی‌ها به کشور و تعیین تکلیف این قشر در مملکت، نظام‌مند عمل کنیم. کمترین کار این است که این قشر بزرگ، مهمان جیب خودشان باشند نه اینکه حقوق‌شان را هم بگیرند و هزینه‌های آن‌ها را هم ایرانی‌ها بدهند.

هویت بسیاری از افغانستانی‌ها برای ما معلوم نیست

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز در کشور، افغانستانی‌های زیادی هستند که اصلاً هویت آن‌ها برای ما معلوم نیست. این موضوع، یک چالش امنیتی است. از طرفی، مرتب در کشور گفته می‌شود مشکل آب، برق، نان و... داریم و جالب است کسی نمی‌آید به طور جدی بگوید که حدود ۱۰ میلیون افغانستانی در ایران است و یارانه این سرمایه‌های بزرگ در حال از بین رفتن است.

ارسال نظر