تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳

لشکرکشی جریان سایه نشین علیه مسعود پزشکیان

فضای مجازی پر شده از چنین مواضعی که عمده اکانت‌هایی هم که این دست سخنان را منتشر می‌کنند، با نام‌ها و تصاویر پروفایل نامشخص، هویت روشنی ندارند، اما مواضعشان کاملا روشن است؛ افراگرایی و نزدیک به طیف سعید جلیلی.

اقتصاد۲۴-مسعود پزشکیان به تازگی در نشست رسانه‌ای با رسانه‌های آمریکا با اشاره به معیار‌های دوگانه غرب گفته است: «از ایران می‌خواهند به گروه‌های مقاومت کمک نکند، اما اسرائیل را تا دندان مسلح می‌کنند. از ایران می‌خواهند برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش را جمع کند، اما اسرائیل می‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشد و دیگران را با آن تهدید کند. از ایران می‌خواهند برنامه موشکی‌اش را متوقف کند، اما اسرائیل می‌تواند هر سلاحی که خواست در اختیار داشته باشد»

پزشکیان در ادامه این سخنان می‌گوید: «ما آماده‌ایم همه سلاح‌هایمان را کنار بگذاریم به شرط آنکه اسرائیل هم همه سلاح‌هایش را کنار بگذارد».

پس از انتشار این سخنان «بلومبرگ» بدون اشاره به پس و پیش سخنان پزشکیان همین جمله مذکور را، آن هم به صورت نادقیق و استنباطی تیتر کرد. تیتر بلومبرگ کافی بود تا موجی از حملات از سوی برخی نیرو‌های رادیکال داخلی به سمت پزشکیان روانه شود و در فضای مجازی تعابیر فرامتنی و عجیبی از سخنان پزشکیان ارائه دهند. نکته جالب این است که عمده اکانت‌هایی که موج حملات علیه پزشکیان را ترتیب داده‌اند در انتخابات ریاست‌جمهوری حامی سرسخت سعید جلیلی بوده‌اند. مثلا یکی از همین سایبری‌ها نوشته است که «پزشکیان از برادری با آمریکا رسیده به مذاکره با رژیم صهیونیستی». همین اکانت در ایام انتخابات با انتشار تصویری از تعرفه رأی خود نوشته بود: «به عشق شهید خدمت رای من. دکتر سعید #جلیلی»

یا به این یکی دقت کنید: «قشنگ رفتند ایران را بفروشند و برگردند». این اکانت هم در دوران انتخابات با گذاشتن هشتگ سعید جلیلی در انتن‌های توئیت خود نوشته بود: «وقتی پاک دست باشی و مردم از عدالتت مطمئن باشند، وقتی پاسخت به فیلترینگ و مجازی، فرهنگی باشد نه امنیتی، وقتی برای اقتصاد و سفره مردم برنامه داشته باشی قشر خاکستری هم میاد. ‎#سعید_جلیلی»

سایبری‌ها حتی سعی کردند پا را فراتر از این‌ها بگذارند و مانند گذشته دست به قطبی‌سازی بزنند. مثلا یکی دیگر از همین‌ها نوشته است: «جا داره بگیم کجایی شهید امیرعبداللهیان عزیز، کجایی» این اکانت هم در روز‌های انتخابات در توئیتی با انتشار عکس جلیلی آورده بود: «ایرانیان دوباره بر سر یک پیچ تاریخی بزرگ هستند! بار قبل «اصرالدین شاه تصمیم گرفت تا اصلاحات اساسی که امیرکبیر آغاز کرده بود، با جانشینی میرزا آقاخان نوری نابود شود! اما این بار من به تداوم راه شهید رییسی رأی می‌دهم». همین اکانت در توئیتی دیگر در روز انتخابات نوشته بود: «توئیت‌ها و عکس‌هایی که مربوط به رأی به ‎سعید جلیلی هست را منشن کنید ریت بزنیم. تایم‌لاین امروز باید منفجر بشه!»


بیشتر بخوانید: چطور معاونت اقتصادی وزارت خارجه دولت رئیسی حتی قرارداد با چین را هم به بن بست کشاند؟/ معاونت بی خاصیت دستگاه دیپلماسی نیاز به آواربرداری دارد


مثال دیگر اکانتی است که با همین خط در ابتدا به دولت روحانی حمله کرده و در ادامه نوشته است: «پزشکیان قصد داره از حسن روحانی هم سبقت بگیره». این اکانت هم حامی جلیلی بوده است یا این یکی که می‌نویسد: «پزشکیان می‌خواهد با اسرائیل قصاب خونخوارِ کودک‌کش صلح کند».

فضای مجازی پر شده از چنین مواضعی که عمده اکانت‌هایی هم که این دست سخنان را منتشر می‌کنند، با نام‌ها و تصاویر پروفایل نامشخص، هویت روشنی ندارند، اما مواضعشان کاملا روشن است؛ افراگرایی و نزدیک به طیف سعید جلیلی.

طیف رادیکال که حالا سعی می‌کند بر دولت چهاردهم بتازند، فقط در فضای مجازی فعال نیست و دیدیم که همین چند روز پیش بود که یکی از همین تندرو‌ها در صداوسیما گفت شرممان می‌آید بگوییم پزشکیان رئیس‌جمهور است. او می‌گفت که چرا پزشکیان گفته است می‌توانیم با آمریکایی‌ها هم برادر باشیم. در آن موضوع هم سایبری‌هایی که متصل به طیفی خاص هستند، اصل ماجرا را تحریف و تقطیع کردند و آنچه برایشان کاربرد داشت را منتشر کردند و نگفتند که پزشکیان قبل از آن جمله به آمریکا هشدار داد که باید قائل به احترام متقابل باشد، باید از موضع برابر پای در مذاکرات بگذارد و باید حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد

در موضوع اخیر هم پزشکیان به طور آشکار به اسرائیل حمله می‌کند و اتفاقا با گفتن اینکه ما حاضریم سلاح‌هایمان را کنار بگذاریم اگر اسرائیل خلع سلاح شود، در فضایی بین‌المللی اسرائیل را در یک تنگنای مهم قرار داده است. او با زبانی دیپلماتیک مواضع ایران را مبتنی بر صلح‌طلبی معرفی می‌کند و می‌گوید که طرف مقابل که در پیش ایران‌هراسی است، خود منشأ شرارت است. به چنین دلایلی بود که محمدجواد ظریف بعد از موج حملات به پزشکیان در شبکه «ایکس» نوشت: «دکتر پزشکیان مستدل‌ترین دفاع از مقاومت مردم فلسطین، لبنان و یمن را در نیویورک بیان کردند و با صریح‌ترین عبارات، جنایات رژیم اسرائیل و برخورد دوگانه کشور‌های غربی با موضوعاتی همچون تسلیحات، جنگ و حقوق بشر را افشا نمودند و نشان دادند که این اسراییل نسل‌کش است که متجاوز، دارنده سلاح هسته‌ای و تهدید منطقه و جهان بوده و بر بنیاد ترور و آپارتاید شکل گرفته و تداوم یافته است، نه ایران که مدافع قربانیانِ اشغال و نسل‌کشی، منادی صلح و مطالبه‌گرِ خلع سلاح هسته‌ای در منطقه و جهان است».


بیشتر بخوانید: گوشزد سیاسی کیهان به مسعود پزشکیان


احمد زیادآبادی هم در کانال تلگرامی‌اش نوشت: «در واقع منظور آقای پزشکیان همان خلع سلاح منطقه‌ای است. واضح است که اسرائیل تحت هیچ شرایطی به این موضوع تن نمی‌دهد، چرا که تکنولوژی تسلیحاتی مهمترین نقطه قوت آن است».

رضا نصری هم گفت که هدف از این عبارت این است که نامربوط بودن توقع غربی‌ها را نشان ده و هیچ ارتباطی به مصالحه با اسرائیل ندارد».

حالا پرسش این است که با وجود آنکه کاملا مواضع پزشکیان درباره اسرائیل مشخص است و سخنان او در محکومیت اسرائیل در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب گسترده داشته و البته همگان اذعان دارند او و هیئت همراهش توانسته‌اند در سفر اخیرشان به نیویورک تا حد زیادی پروژه ایران‌هراسی آمریکا و اسرائیل را خنثی کنند، چرا نیرو‌های تندروی داخلی به هر بهانه‌ای ولو یک تیتر دارای ابهام یک رسانه، تندترین حملات را به دولت می‌کنند؟ به نظر می‌رسد اکانت‌های سایبری‌ها در فضای مجازی و نیز فعالان سیاسی-رسانه‌ای که چنین حملاتی را ترتیب می‌دهند، نزدیک به نامزد شکست‌خورده در انتخابات یعنی سعید جلیلی اند.

همان‌هایی که در جریان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت در مجلس هم یکسره علیه دولت سخن می‌گفتند. کافی است سخنان امیرحسین ثابتی دست راست سعید جلیلی در انتخابات را به یاد بیاوریم که چه سخنانی را علیه عباس عراقچی مطرح کرد. جالب است که یکی از همین اکانت‌هایی که حالا علیه پزشکیان می‌نویسد در زمان رأی‌اعتماد به وزرا هم به استقبال ثابتی رفته بود و نوشته بود برای طرح چنین سخنانی «دمت گرم».

آن‌ها شاید بخواهند انتقام شکست خود در انتخابات را از دولت پزشکیان بگیرند، اما پر واضح است که تخریب‌های مستمر دولت اولا در تضاد با نظرات رهبری مبنی بر حمایت از دولت است و ثانیا حتما در تقابل با منافع ملی قرار دارد و ثالثا در حوزه مبارزه با اسرائیل هم کمک‌کننده نیست و چه بسا هم‌صدا با رسانه‌های آن سوی آب‌هاست که به هر بهانه‌ای می‌خواهند دولت جمهوری اسلامی را تخریب کنند.

منبع: انتخاب
ارسال نظر