تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳

اما و اگرها بر سر ساماندهی مهاجران افغان

در حالی که برخی نمایندگان از مانع تراشی شهرداری ها و شرکت‌های خدماتی در ساماندهی مهاجران افغان روایت می کنند، برخی نمایندگان نیز این ادعا را رد کرده و پای دولت را به ماجرا باز می کنند.

اقتصاد۲۴- دولت پزشکیان عزم خود را بر ساماندهی اتباع بیگانه و مشخصا مهاجران افغان در ایران جزم کرده است، آنهم در روز‌هایی که خبر‌هایی درباره متوقف شدن بررسی طرح ساماندهی اتباع بیگانه در مجلس به گوش می‌رسد. محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی از توقف بررسی این طرح و ردپای برخی شهرداری‌ها در این موضوع خبر داده بود، ادعایی که از سوی برخی دیگر از نمایندگان از جمله ابوالفضل ابوترابی، عضو دیگر این کمیسیون رد می‌شود و او از واگذاری این طرح به کارگروه ویژه خبر می‌دهد.

با گذشت نزدیک به یک ماه از طرح این ادعا‌ها از سوی نمایندگان مجلس، خبرگزاری خبرآنلاین بازهم به سراغ نمایندگان رفته است تا آخرین تحولات مرتبط با این طرح را بررسی کند. امید نصیبی از اعضای کمیسیون شورا‌ها نیز در زمره کسانی است که توقف بررسی طرح را تکذیب می‌کند و حتی تاکید دارد دولت خود در حال ساماندهی کردن اتباع خارجی است.

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان البته نقش لابی‌ها در متوقف ماندن بررسی این طرح را رد می‌کند و می‌گوید اجرای این طرح حتی برای دولتمردان سخت است.

عضو کمیسیون شوراها: در طرح ساماندهی اتباع مسئولین نگران کمبود نیرو در بخش خدمات هستند

امید نصیبی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره آخرین خبر‌ها از طرح ساماندهی اتباع خارجی و مباحث مطرح شده درباره توقف بررسی این طرح، گفت: خیر، طرح ساماندهی اتباع متوقف نشده و همانطور که وزیر کشور گفتند ادامه دارد، منتها با روندی که خللی در انجام امور خدماتی که اتباع انجام می‌دهند، شکل نگیرد و هم اینکه به مسائل روز مره کشور از جمله امنیت آسیب وارد نکند.

وی در واکنش به اینکه قرار نیست دولت درباره اتباع لایحه جدیدی به مجلس ارائه کند؟ افزود:خیر، فعلاً روند بررسی طرح ساماندهی اتباع در کمیسیون شورا‌ها ادامه دارد.

نصیبی در مورد اینکه پرونده طرح ساماندهی اتباع از مجلس قبل باز است، چه موانعی بر سر راه تصویب آن وجود دارد؟ تصریح کرد: برخی از اقدامات خدماتی را معمولاً اتباع خارجی انجام می‌دهند بنابراین باید روند به نحوی باشد که خللی ایجاد نکند. برخی از شرکت‌های خدماتی که معمولاً با کمبود نیروی کار مواجه هستند، از جمله معادن، مسائل تولیدی و خدماتی که مشخص هستند. منظور این است که روند باید به نحوی باشد که خللی در مسائلی که باید به موقع به دست مردم برسد، ایجاد نکند. در حقیقت شرکت‌های خدماتی عمدتاً با کمبود نیروی کار مواجه هستند یا اینکه برخی فعالیت‌ها هستند که کسی غیر از اتباع نمی‌تواند انجام دهد.

این عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس در مورد این ادعا که همین شرکت‌های خدماتی بر سر راه تصویب طرح ساماندهی اتباع مانع تراشی می‌کنند، اظهار کرد: قضیه اعمال زور یا مانع تراشی نیست بلکه روند بررسی باید به نحوی باشد که خللی در اداره داخلی کشور ایجاد نکند. همچنین نمی‌توان گفت لابی در این زمینه وجود دارد بلکه مهم این است که اقداماتی که اشاره کردم بر زمین نمانند. در حقیقت نگرانی مسئولین و افراد دست اندر کار این است که خللی در اداره و روند امورات مردم ایجاد نشود.

نصیبی با اشاره به هماهنگی دولت و مجلس برای تصویب طرح ساماندهی اتباع خاطرنشان کرد: در مورد ساماندهی اتباع کاملاً هماهنگی خوبی میان دولت و مجلس وجود دارد، مخصوصا این هماهنگی با وزیر کشور و مجموعه زیر نظر او وجود دارد. وزیر کشور مرتب به مجلس می‌آید و خودش هم اعلام کرده که ساماندهی با جدیت ادامه دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره ابعاد امنیتی حضور اتباع در کشور یادآور شد: قطعاً در جایی که نظارت نداشته باشیم، با توجه به تهدیدات و نفوذی که ممکن است از طرف گروه‌های انحرافی، میان اتباع صورت گرفته باشد، لذا امکان دارد خطرات امنیت وجود داشته باشد. اما برخی هم در همان اجرای مسائل خدماتی هستند که نباید از آن‌ها غافل شویم.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰: اطلاعی ندارم

چرایی تصویب نشدن طرح ساماندهی اتباع در مجلس یازدهم، با پاسخ قابل تامین رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در آن مجلس و مجلس دوازدهم روبرو می‌شود. نصرالله پژمانفر که از مجلس یازدهم ریاست کمیسیون اصل ۹۰ را برعهده دارد و کماکان نیز بر کرسی ریاست این کمیسیون تکیه زده، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اینکه چه عواملی مانع تصویب طرح ساماندهی اتباع در مجلس یازدهم شدند، گفت: من واقعا در جریان این قضیه نیستم.

وی در واکنش به اینکه در حال حاضر در جریان تصویب طرح ساماندهی اتباع هستید؟ افزود: واقعاً در جریانش نیستم.


بیشتر بخوانید: ورود اتباع افغان به ایرلاین‌های ایرانی محدود شد


شهریاری: تعداد اتباع غیر مجاز در کشور بیش از ۲ میلیون نفر است

اما حسین شهریاری اطلاعات دقیق‌تری از علت تصویب نشدن طرح ساماندهی اتباع در مجلس دارد. به باور نماینده مردم زاهدان ساماندهی اتباع غیرمجاز سخت است و به همین دلیل بعضاً دولت از اجرای آن سر باز می‌زند.

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره لزوم تصویب هر چه سریع‌تر طرح ساماندهی اتباع گفت: حتماً ضرورت قطعی برای تصویب طرح ساماندهی اتباع وجود دارد. البته اتباع افغان برادران و خواهران ما هستند، اما در همه جای دنیا برای کسانی که وارد یک کشور می‌شوند، یکسری معیار و ضوابطی باید لحاظ شود. مجلس بر روی این طرح ساماندهی کار کرد و دولت هم گفت اقدام می‌کنم، اما هنوز لایحه جامعی از طرف دولت تصویب نشده و هم اینکه اجازه ندادند این طرح در مجلس تصویب شود.

وی افزود: لذا ساماندهی اتباع بلاتکلیف مانده و الان خوشبختانه دولت و مخصوصا وزیر کشور گفت که اتباع را ساماندهی می‌کنیم، همچنین او اعلام کرد که در حال حاضر ۲ میلیون اتباع غیر مجاز در داخل کشور حضور دارند که نیروی انتظامی هم تقریبا این نکته را قبول دارد. البته ما فکر می‌کنیم تعداد اتباع غیر مجاز در واقعیت بیشتر از این رقم است. با توجه به اینکه ساماندهی اتباع تبدیل به مطالبه عمومی شده، حداقل براساس همین اطلاعی که می‌دهند باید سریع‌تر اقدام کنند، اتباع ساماندهی شوند و عزیزانی که داخل کشور ما هستند با یکسری ضوابط و قوانین بتوانند زندگی شرافتمندانه‌ای داشته باشند و مانند اتباعی که به سایر کشور‌ها می‌روند، این‌ها هم بتوانند در چارچوب ضوابط جمهوری اسلامی زندگی کنند و شغل داشته باشند.

شهریاری با اشاره به موانع تصویب طرح ساماندهی اتباع تصریح کرد: شاید دولتمردان فکر می‌کردند که توان اجرای آن را ندارند.

وی در واکنش به اینکه البته بسیاری از نقش لابی‌ها در تصویب نشدن طرح ساماندهی اتباع می‌گویند، خاطرنشان کرد: خیر، بنده خیلی لابی‌ها را باور ندارم چراکه اجرای طرح مذکور سخت است. در حقیقت اینکه اتباع را شناسایی کنند و ببینند چه کسی مجاز یا غیر مجاز است، دشوار است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر