اقتصاد ۲۴- نظام بانکداری یکی از ستونهای اصلی اقتصاد هر کشور است؛ به ویژه در کشور ما که اقتصاد بیماری دارد. یکی از مشکلاتی که نظام بانکی را درگیر کرده، بنگاهداری آنهاست که خارج کردن بانکها از آن با موانع زیادی مواجه شده است.
این در حالی است که کمیته خصوصیسازی بانکها از ابتدای سال ۸۶ و به صورت متمرکز با مسئولیت معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی و با حضور نمایندگان سازمان خصوصی سازی، سازمان بورس اوراق بهادار و بانکهای مشمول (ملت، تجارت، صادرات و رفاه کارگران) در اجرای فرمان مقام معظم رهبری در ادامه فعالیتهای سال ۱۳۸۵ تشکیل شد که ماحصل بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی در کمیته اصلی و کار گروههای مالی، حقوقی و جمعآوری تجربیات جهانی خصوصیسازی بانکها، تدوین مقررات و دستورالعملهای خصوصی بانکها است.
بایدها در واگذاری اتمسفر به بخش خصوصی
آبان سال ۱۴۰۳ بود که در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت چهاردهم مبنی بر خروج بانکها از بنگاهداری، بانک ملی ایران سهم خود از شرکت کارخانجات صنعتی و تولیدی «اتمسفر» از طریق مزایده در فرابورس با نماد «تاتمس» را به مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار کرد.
در حالی شرکت ۲۰ هزار میلیاردی اتمسفر وابسته به هلدینگ آینده پویا و بانک ملی به بخش خصوصی واگذار شد که این شرکت به تولید محصولات متنوعی ازجمله محصولات تهویه مطبوع، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، تولید انواع تجهیزات دستگاههای خنککن نیروگاهی و محصولات حوزه ریختهگری میپردازد.
البته ناگفته نماند؛ «اتمسفر» پس از «راموفارمین» دومین شرکت از مجموعه هلدینگ آینده پویا است که در سال جاری بر اساس سیاست خروج از بنگاهداری بانک ملی واگذار میشود.
اطلاعات واگذاری بلوک دولتی پالایش نفت شازند
خریداران سهام شرکت پالایش نفت امام خمینی-شازند، سازمان تامین اجتماعی و تعداد سهام واگذار شده ۱۴ میلیارد و ۶۵۰ میلیون و ۸۸ هزار و ۸۵۹ سهم معادل ۰۶/۱۲ درصد سهام شرکت اعلام شده است.
در راستای اجرای ماده ۲۳ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اطلاعات مربوط به واگذاری سهام مدیریتی و کنترلی شرکت پالایش نفت امام خمینی-شازند توسط سازمان خصوصیسازی منتشر شد.
بررسی خلاصه اطلاعات مالی این باشگاه بر اساس آخرین صورت مالی حسابرسی شده سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ نشان میدهد ارزرش داراییهای این شرکت ۸۹۹ هزار و ۳۱۴ میلیارد و ۳۱۵ میلیون ریال، ارزش بدهیها ۴۵۹ هزار و ۷۸۵ میلیارد و ۹۵۵ میلیون ریال، جمع حقوق صاحبان سهام ۴۳۹ هزار و ۵۲۸ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال و زیان خالص آن ۱۱۶ هزار و ۸۲۱ میلیارد و ۴۴۲ میلیون ریال است.
واگذاری شرکت راموفارمین به بخش خصوصی
با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای دولت چهاردهم درباره خروج بانکها از بنگاهداری و دستورالعملها و ابلاغیههای وزارت اقتصاد و بانک ملی و با پیگیریهای به عمل آمده و تلاش دستاندرکاران در بانک ملی و هلدینگ آینده پویا، شرکت «راموفارمین» نیز به بخش خصوصی واگذار شد.
شرکت راموفارمین به ارزش ۶ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال با پیگیریهای انجام شده به بخش خصوصی واگذار شد. خروج از بنگاهداری در هلدینگ آینده پویا سرعت بیشتری مییابد.
بانک ملی ایران با گامی موثر و ارزشمند در مسیر خروج از بنگاهداری و واگذاری شرکتهای تابعه خود به بخش خصوصی، نه تنها به تقویت زیرساختهای اقتصادی کشور کمک کرده، بلکه با این اقدام شفافیت، کارآمدی و توسعه بخش خصوصی را نیز مورد حمایت قرار داده است. این رویکرد، گواهی بر تعهد بانک ملی به مأموریت اصلی خود یعنی تأمین نیازهای مالی و اعتباری مردم و بنگاههاست و الگویی درخور توجه برای دیگر بخشهای اقتصادی کشور به شمار میآید.
این اقدام بانک ملی ایران، گامی کلیدی در راستای توسعه اقتصاد رقابتی و بهبود بهرهوری منابع ملی است که نشان از رویکرد مدبرانه و آیندهنگرانه این بانک دارد.