تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۲۰ آبان ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

عباس پالیزدار کیست؟/ سرانجام افشاگر مفاسد چه می‌شود؟

عباس پالیزدار عضو هیئت و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه را با افشاگری‌های بی‌سابقه‌اش درباره فساد گسترده در برخی دستگاه‌ها و اشخاص نزدیک به حاکمیت می‌شناسیم. او که مدتی در زندان بود روز گذشته در گفت‌وگویی جنجالی با سایت دیده‌بان ایران درباره این فسادها بیش‌تر گفت.

اقتصاد۲۴- عباس پالیزدار، دبیر پیشین هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از قوه قضاییه بود که در دهه ۸۰ با افشاگری‌های بی‌سابقه در مورد فساد در ایران و دستگا‌ه‌های حکومتی جنجال به پا کرد.

این کمیته به عنوان بخشی از کمیسیون اصل ۹۰، مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های فساد دولتی و پیگیری روند بررسی آنها در قوه قضائیه را بر عهده داشت. مشارکت پالیزدار در این تحقیقات دو ساله در نهایت با دستگیری او در خرداد ۱۳۸۷ پایان گرفت.

او سال‌ها زندان بود تا این‌که روز گذشته ۱۹ آبان ۱۴۰۳ در گفت‌وگویی با دیده‌بان ایران بار دیگر از این فساد‌ها گفت و این دمل چرکی را بار دیگر باز کرد.

عباس پالیزدار کیست؟

عباس پالیزدار ۱۰ شهریور ۱۳۴۷ به دنیا آمد. او جانباز است اگرچه در برهه‌ای برخی از دروغ‌بودن این ادعا گفتند که پالیزدار با ارائه سند و مدرک جانباز بودنش را تایید کرد. عباس پالیزدار از جمله نامزد‌های ستاد حامیان مردمی محمود احمدی نژاد در انتخابات دور سوم شورای شهر تهران بود که مانند دیگر حامیان دولت در آذرماه ۸۵ شکست سنگینی را در کارنامه خود ثبت کرد.

ماجرا از کجا شروع شد؟

عباس پالیزدار در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۷ و برای نخستین بار رد برخی دانشگاه‌های کشور و به‌ویژه مدرسه معصومیه قم، دانشگاه شیراز و بوعلی سینای همدان از فساد گسترده در میان برخی نهاد‌ها و اشخاص گفت و با اشاره به نام و جزییات برخی مقامات بلندپایه، آنها را متهم به فساد مالی کرد. 

او در اظهارات جنجالی دیگر سقوط هواپیمای حامل رحمان دادمان (وزیر راه و ترابری) در دولت خاتمی را عمدی دانست. پالیزدار در سخنان خود در دانشگاه همدان که ویدیوی آن نیز منتشر شد پای بسیاری از مقام‌ها از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام، روسای پیشین قوه قضاییه و اعضای پیشین شورای نگهبان را به میان کشید و آنها را به رانت‌خواری و ارتباط با مافیای اقتصادی متهم کرد. 

سخنان وی با واکنش اعضای کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی روبه‌رو شده و وی را متهم به دروغ‌گویی کردند. این نمایندگان همچنین سمت آقای پالیزدار را زیر سوال برده و خواستار برخورد قضایی با او شدند.

پالیزدار در گفت‌وگویی گفته بود که تمام سخنانش همراه با سند و مدرک است. او هم‌چنین گفته بود: «ما مسئولیت تحقیق و تفحص قوه قضاییه را بر عهده داشتیم و اسناد قوه قضاییه را بررسی کردیم. من این مسائل را از کسی نشنیده ام بلکه از روی اسناد موجود در قوه قضاییه و گزارشی که سازمان بازرسی کل کشور تهیه کرده بود، این مسائل را مطرح کردم. در حقیقت گزارش‌هایی را که در قوه قضاییه بایکوت شده بود را احیا کردم. من وظایفی در قبال شهدا داشتم و وظیفه شرعی ام بود که این مسائل را مطرح کنم، زیرا احساس کردم مجلس نمی‌خواهد در مورد این موضوعات جلو برود، بنابراین خودم اقدام کردم.»

پالیزدار پس از دو سال تحقیق و بررسی در مورد فساد در ایران، پرونده‌ای ۲۰۰ صفحه‌ای را به مجلس ارائه داد، اما این پرونده هرگز به‌طور رسمی منتشر نشد، اما جالب این‌جاست که پس از مدتی و انتشار برخی اطلاعات موجود در آن تمامی این پرونده ازسوی رسانه‌های خارج از ایران منتشر شدند.

پالیزدار در یکی از سخنانش گفته بود: «در حال حاضر ۱۲۳ پرونده مفاسد اقتصادی کشور در کمیته تحقیق و تفحص مجلس در دست بررسی است ولی ‏اگر بخواهیم پرونده واقعی مفاسد اقتصادی را بیان کنیم، اصلاً نمی‌توانیم باور کنیم.»


بیشتر بخوانید: مرجان شیخ‌الاسلامی‌ آل‌آقا کیست؟/ همه چیز درباره متهم فراری پرونده بزرگ‌ترین اختلاس ایران


پالیزدار در ادامه شرحی از موانع ایجاد شده برای تحقیق و تفحص از قوه قضاییه را بیان کرده و گفت: «پس از بار‌ها نامه‌نگاری... تحقیق و تفحص پس از دستیابی به کد‌هایی به جا‌هایی رسیده و فجایعی را که اتفاق افتاده در ‏جمهوری اسلامی دیدیم. خدا را شاهد می‌برم که شب‌ها خوابم نمی‌برد. گریه‌ام می‌گرفت که ما این همه شهید ‏دادیم، این همه مصیبت‌ها مردم کشیدند. حالا بدون توجه به این همه فقر و مصیبت‌ها و مشکلاتی که مردم دارند، ‏کسانی که مردم پشت سرشان نماز می‌خوانند، رفته‌اند این کار‌ها را کرده‌اند.»

از جمله مقام‌هایی که وی در سخنرانی‌های خود از آنها نام برده است می‌توان به افراد زیر اشاره کرد: عباس واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی به همراه فرزندش ناصر واعظ طبسی؛ آیت الله محمد امامی کاشانی عضو سابق شورای ‏نگهبان و امام جمعه موقت تهران؛ محمد یزدی از اعضای سابق شورای نگهبان و مجلس خبرگان و دبیر جامعه مدرسین حوزه ‏علمیه قم و رییس سابق قوه قضاییه و فرزندش حمید یزدی؛ ابوالقاسم خزعلی عضو جامعه مدرسین و عضو سابق فقهای شورای ‏نگهبان؛ علی اکبر ناطق نوری؛ محسن رفیقدوست رییس سابق بنیاد مستضعفان؛ حبیب الله ‏عسگراولادی دبیرکل موتلفه اسلامی؛ علی فلاحیان وزیر اسبق اطلاعات و علی اکبر هاشمی رفسنجانی به اتفاق فرزندانش.

پالیزدار به آنچه که «مفاسد اقتصادی آقای هاشمی رفسنجانی و خانواده اش» نامید، این‌گونه اشاره می‌کند: آن قدر مفاسد اقتصادی این خانواده زیاد است که اصلاً قابل گفتن نیست. اما یکی از مفاسد اقتصادی این خانواده که میلیارد‌ها دلار از محل عدم پرداخت عوارض به دولت را بالا کشیدند، واردات خودروی دوو بود.

واکنش برخی مسئولان به سخنان پالیزدار

عبدالله جاسبی رییس وقت دانشگاه آزاد اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به اظهارات پالیزدار گفت: افرادی امثال پالیزدار که با هدف ایجاد موج یاس و بدبینی، شخصیت‌های ارزنده نظام را تخریب می‌کنند، نسل دوم منافقین هستند. … در حال حاضر به مانند اجرای طرح اراذل و اوباش که توسط نیروی انتظامی به صورت موفقیت‌آمیزی انجام شد باید طرح مبارزه با اراذل و اوباش سیاسی که عمده فعالیتشان تخریب و ایراد اتهام است در دستور کار قرار گیرد و به صورت فراگیر اجرا شود.

پالیزدار در گفت‌وگویی که روز گذشته انجام داده است در مورد این موضوع به تفصیل سخن گفت.

بازداشت

سخنان جنجالی پالیزدار سبب شد تا او در ۲۱ خرداد ۱۳۸۷ بازداشت شود. اتهام او را سوء استفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و پخش شایعه عنوان کردند. نخستین جلسه محاکمه عباس پالیزدار در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۷ در دادگاه غیر علنی برگزار شد. اتهام‌های پالیزدار سوء استفاده مالی، افترا، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و پخش شایعه عنوان و او به ده سال زندان محکوم شد.

عباس پالیزدار در پی شکایت دادستان عمومی و انقلاب تهران، ناصر واعظ طبسی فرزند عباس واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی، علی اکبر ناطق نوری رییس پیشین مجلس و رییس دفتر بازرسی بیت رهبری، معاونت بازرسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور بازداشت و روانه زندان شد.

آزادی موقت

در ۲۰ تیر ۱۳۸۸ پالیزدار پس از سیزده ماه زندان با سپردن ۳۵۰ میلیون تومان وثیقه تا زمان صدور حکم نهایی دادگاه تجدیدنظر از زندان آزاد شد. پس از این ماجرا برخی از فرار او خبر دادند و این شایعه در کشور پیچید، اما او در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت که برای درمان به شهرستان رفته است.

دستگیری در مهر ۱۳۹۰

در مهر ۱۳۹۰ خبرگزاری ایسنا در خبری از بازداشت دوباره پالیزدار نوشت. ایسنا در این خبر نوشت که یک مقام قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب تهران که نخواست نامش فاش شود از بازداشت عباس پالیزدار و معرفی وی به زندان خبر داد.

ادامه افشاگری های عباس پالیزدار

اما عباس پالیزدار گویی قصد ندارد دست از افشاگری های خود بردارد، افشاگری هایی که اگرچه با واکنش های متعددی مواجه شده اما باید صبر کرد و دید این بار واکنش قوه قضائیه به این اتهامات چیست؟ 

ارسال نظر