اقتصاد۲۴-آویشن حاوی مقادیر بالای تیمول و کارواکرول است که به ترتیب خاصیت ضدعفونیکننده و ضدباکتریایی دارند است. آویشن گیاهی دارویی است که برای پیشگیری از سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که هنوز آنتیبیوتیک وجود نداشت استفاده از روغن آویشن بهترین راهکار برای بهبود زخمها و پیشگیری از عفونت به شمار میرفت.
طبع آویشن گرم و خشک است و بهعنوان مصلح برخی از مواد غذایی مانند پنیر، ماست، سیب زمینی، لوبیا سبز و نخود سبز به کار میرود. تقریبا ۳۱ گرم آویشن حاوی ۲۸ کالری، ۰٫۵ گرم چربی، ۳٫۹ گرم فیبر و ۱٫۹ گرم پروتئین است. این گیاه همچنین ۶٫۸ گرم کربوهیدرات دارد.
ارزش غذایی آویشن
آویشن یکی از گیاهان دارویی و خوراکی پرمصرف است که نه تنها به عنوان چاشنی در آشپزی استفاده میشود، بلکه خواص دارویی و تغذیهای زیادی دارد. این گیاه دارای ترکیبات فعالی مانند تیمول و کارواکرول است که اثرات ضدالتهابی، ضدباکتریایی و ضدقارچی دارند. آویشن منبع غنی از ویتامین C، ویتامین A و گروهی از ویتامینهای B مانند B۶ است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. همچنین این گیاه حاوی مواد معدنی مهمی از جمله آهن، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که برای سلامت استخوانها، عملکرد عضلات و تعادل مایعات بدن ضروری هستند.
فیبر موجود در آویشن به بهبود عملکرد گوارشی کمک کرده و میتواند از مشکلاتی مانند یبوست جلوگیری کند. همچنین آنتیاکسیدانهای قوی در آویشن از بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو و پیری زودرس محافظت میکنند. این گیاه به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و برای بهبود علائم سرماخوردگی، گلودرد و مشکلات تنفسی بسیار مفید است. نوشیدن دمنوش آویشن به عنوان یک درمان طبیعی برای تسکین سرفه و باز کردن مجاری تنفسی شناخته میشود.
علاوه بر خواص دارویی، آویشن به دلیل طعم و عطر خاصی که دارد، در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها استفاده میشود. این گیاه کالری کمی دارد و به راحتی میتوان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد بدون اینکه نگرانی از بابت افزایش وزن ایجاد شود. ترکیبات موجود در آویشن به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک میکنند که این موضوع در کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر است.
آویشن میتواند به کنترل قند خون نیز کمک کند و برای افرادی که در معرض خطر دیابت هستند، انتخاب مناسبی است. استفاده از آویشن تازه یا خشک در غذاها میتواند سطح انرژی را افزایش دهد و به بهبود تمرکز و کاهش استرس کمک کند. این گیاه تأثیر مثبتی روی سلامت پوست داشته و به دلیل خاصیت ضدعفونیکنندگی برای درمان آکنه و سایر مشکلات پوستی کاربرد دارد.
در مجموع، آویشن یک گیاه چندمنظوره است که نه تنها ارزش غذایی بالایی دارد، بلکه به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از مشکلات جسمی و روحی مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص آویش برای جلوگیری از سرفه کردن
اسانس آویشن از برگهای آویشن به دست میآید، از این اسانس به عنوان یک درمان طبیعی سرفه استفاده میکنند. ترکیبی از برگهای آویشن و پیچک به کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد کمک میکند. ترکیب عصاره آویشن و پامچال را نیز برای کاهش التهاب و مخاط توصیه میکنند.
فواید آویشن کوهی برای دندانها
آویشن همچنین حاوی کلسیم است و به همین دلیل فواید زیادی برای سلامت استخوان ها، عضلات، مفاصل، ناخنها و دندانها دارد؛ جالب است بدانید که آویشن از پوکی استخوان و راشیتیسم نیز جلوگیری میکند. معالجه درد دندان و عفونتهای لثه و ضدعفونی کننده حفره دهان از فواید دیگر آویشن است.
بیشتر بخوانید:این آجیلها سرشار از پروتئینند
اگر آویشن را با میخک در آب گرم بجوشانند و دهان را با این مخلوط شستشو دهند، اثر آویشن وحشی در این زمینه افزایش پیدا میکند. لازم به ذکر است که از آویشن در ساخت خمیر دندان هم استفاده میشود، زیرا از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و آسیب لثه و التهاب را نیز درمان میکند.
خواص آویشن برای فشار خون
در مطالعات صورت گرفته آمده است که آویشن میتواند به درمان فشار خون بالا کمک کند و به عنوان بهترین گیاهان درمانی برای کسانی که به این مشکل دچار هستند شناخته میشود.
پژوهشگران با بررسی جانوران دریافتهاند که آویشن و عصاره آن میتوانند ضربان قلب افراد مبتلا به فشار خون بالا را به میزان قابل توجهای کاهش دهند و فشار خون را تنظیم کنند. جدا از این، این ماده غذایی میتواند به تنظیم و بهبود سطح کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و همچنین تریگلیسیرید کمک کند.
بهتر است به جای استفاده از ادویههای مضری مانند نمک از آویشن و سایر چاشنیهای گیاهی استفاده کنید؛ این چاشنیها هم غذای شما را خوشمزه میکنند و هم جلوی بالا رفتن سطح فشار خون و کلسترول را میگیرند.
تاثیر آویشن بر نفخ معده
آویشن ترکیبات تلخ مزهای دارد که به هضم غذا کمک میکند. اگر شما هم دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و هر نوع مشکل مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا آویشن را فراموش نکنید. به این طریق که مقداری برگ خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آبجوش پُر کنید. در فنجان را ببندید و اجازه دهید که به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. بعد از دو وعدهی اصلی، یک فنجان از این جوشانده میل کنید. ۳ هفته این دورهی درمانی را ادامه دهید.
ضد عفونی کردن با آویشن
کپک یک آلاینده رایج و بالقوه خطرناک هوا است که میتواند در خانه شما کمین کند. هنگامی که آن را شناسایی کردید، اقدامات لازم را برای خلاص شدن از شر آن یک بار برای همیشه انجام دهید. روغن آویشن احتمالا در این زمینه جوابگو خواهد بود.
آویشن میتواند در کنترل پوسیدگی کپک خاکستری در میوه گواوا موثر باشد. این اثرات ممکن است به قالب در خانه نیز تبدیل شود. آویشن میتواند به عنوان یک ضدعفونیکننده در خانههایی که غلظت کم کپک وجود دارد استفاده شود.
فواید آویشن برای حافظه
آویشن سرشار از مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم و سلنیوم است که برای قدرت عضلانی، فیزیولوژیکی و ذهنی بدن بسیار لازم است. این گیاه تواناییهای ذهنی و عملکردهای مغزی را تقویت میکند، خصوصا موارد مربوط به قدرت حافظه، توانایی یادآوری اطلاعات و همچنین تمرکز و درک.
خواص آویشن برای زنان
تسکین مشکلات قاعدگی هم از خواص آویشن است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که آویشن به کاهش دل درد قاعدگی کمک میکند.
آویشن و درمان بوی بد دهان
آویشن یک گیاه ضدعفونی کننده و التیام بخش است. برای همین میتوان از آن برای درمان آفتها و التهاب لثه و همچنین برای پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد. یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
خواص آویشن برای ریه
از دیگر خواص آویشن آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک بودن آن است. آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرفه موثر است. آویشن همچنین برای درمان گلودرد و سردرد مفید است. آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است.
آویشن خلطآور است و میتواند در درمان گلودرد و سرماخوردگی مفید باشد. شما میتوانید چای آویشن را با عسل میل کنید و از خواص آویشن برای سلامتی بهرهمند شوید. از بخور آویشن میتوان برای افرادی که دچار سینوزیتهای مکرر و چرکی میشوند استفاده کرد.
فواید آویشن برای موها
آویشن زمانی که با گیاهان دیگر ترکیب شود، ممکن است به رشد مو کمک کند. میتوانید روغن اسطوخودوس (لاوندر) را با روغن آویشن مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی موهای خود بمالید. بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که ترکیب ذکر شده طی ۷ ماه رشد موها را افزایش میدهد. همچنین میتوانید برای درمان شوره موهای خود را با دمنوش آویشن آبکشی کنید.