تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ بررسی شد؛

التهابات بازار خودرو چگونه کاهش می‌یابد؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس معتقد است برای کاهش التهابات بازار خودرو اول از همه، قطعه‌سازان باید تزریق مالی شوند تا به لطف این حمایت‌ها بتوانند کار تولیدی خود را ادامه دهند، زیرا وقتی پول نباشد کار به‌طور واقعی جلو نخواهد رفت.

محمد آیتی، اقتصاد24- پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و اعمال سخت‌ترین تحریم‌ها علیه ایران، اوضاع اقتصادی کشور به خصوص در حوزه صنعت با چالش‌های جدی روبرو شد.

به‌خاطر ضرب‌الاجل آمریکا، سرمایه‌گذاران خارجی یکی پس از دیگری ایران را ترک کردند و به‌نوعی از اردیبهشت سال گذشته، وضعیت اقتصادی ایران وارد اوضاع پیچیده‌ای شد که به گواه بسیاری از اقتصاددانان در این 40 سال بی‌سابقه بوده است.

یکی از محصولاتی که قیمت آن با رشد فزاینده‌ای آن هم در چند مرحله مواجه شد، «خودرو» بود. البته افزایش قیمت‌ خودرو یک طرف ماجرا بود و از سوی دیگر، تحویل خودروهای ثبت‌نامی هم در زمان خود صورت نگرفت که همین موضوع باعث به‌وجود آمدن نارضایتی‌های اجتماعی هم شد.

هرچند چند هفته‌ای است که التهابات در این حوزه کمی فروکش کرده اما باید گفت که هنوز با وضعیت مناسب فرسنگ‌ها فاصله داریم و انتظار این است که با سیاست‌های جدیدی که قرار است در این حوزه اعمال شود در آینده نزدیک شرایط به نفع مردم تغییر پیدا کند.

ولی ملکی عضو کمیسیون صنایع مجلس در خصوص اینکه چه باید کرد تا التهابات بازار خودرو فروکش کند به اقتصاد24 گفت: اول از همه، قطعه‌سازان باید تزریق مالی شوند تا به لطف این حمایت‌ها بتوانند کار تولیدی خود را ادامه دهند، زیرا وقتی پول نباشد کار به‌طور واقعی جلو نخواهد رفت. حال این کمک و حمایت می‌تواند هم در قالب تسهیلات و هم در ارائه مواد خام به آن‌ها باشد.

وی افزود: باید اطمینان و آرامش کاری بین تولیدکنندگان چه خودروساز و چه قطعه‌ساز ایجاد شود. متاسفانه چند ماهی است در این رابطه احساس ناامنی به‌وجود آمده، یعنی حتی افراد پاک‌دست هم با نگرانی پیگیر کار خود هستند که امیدوارم این فضا شکسته شود و همه افراد در این حوزه و به خصوص مدیران، بدون ترس و با شجاعت تمام کار خود را دنبال کنند. البته در کشور دستگاه‌های نظارتی وجود دارند و هرکجا مشکلی پیش بیاید ورود پیدا می‌کنند ولی باید بدانیم که پیشرفت با ترس امکان‌پذیر نیست.

نماینده مشکین‌شهر در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بعضی از قطعات کاربردی و ضروری که در گمرک معطل مانده را تعیین تکلیف و از طرفی بستر واردات مواد اولیه و محصولات کاربردی را به کشور مهیا کنیم، التهابات بازار خودرو به حداقل خواهد رسید. درست است که ما تحریم هستیم و واردات بسیاری از محصولات به کشور با پیچیدگی روبرو شده ولی ما تجربه این دوران را در طول پیروزی انقلاب داشتیم و اکنون هم باید هرچه زودتر روزنه‌هایی که به‌کار سرعت می‌دهند را پیدا کنیم.
ارسال نظر