تاریخ انتشار: ۰۸:۰۸ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

در اقتصاد یارانه ای نباید دنبال راندمان بود

صالحی گفت: دلیل اینکه می‌گوییم در اقتصاد یارانه‌ای منابع کشور ضایع می‌شود به خاطر این است که با ارائه انرژی تقریباً رایگان به مردم در حقیقت آن‌ها را به اسراف و عدم مصرف بهینه ترغیب می‌کنیم.

اقتصاد24- در اقتصاد یارانه ای که شالوده آن بر اساس سوبسید و یارانه بنا شده است نمی‌توان انتظار راندمان و بهره‌وری داشت چرا که منابع به صورت عادلانه در اختیار صنایع و جامعه قرار نمی‌گیرد.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد کشور که هر ساله عمیق‌تر می‌شود، بحث تخصیص منابع یارانه‌ای است اما کارشناسان معتقدند برای رهایی از چنین گردابی که اقتصاد را به ورطه نابودی می‌کشد باید هرگونه یارانه‌ای قطع شود. در این‌صورت است که دیگر تفاوتی میان بخش خصوصی، دولتی و خصولتی نیست و همه در یک راستا قرار می‌گیرند.

در این رابطه، حمیدرضا صالحی رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به اقتصاد۲۴ گفت: از آنجاکه در اقتصاد یارانه‌ای فقط رانت توزیع می‌شود، نباید دنبال راندمان و بهره‌وری بود چرا که از اول همه ابعاد تخصیص یارانه از سوی دولت مشخص شده است. به گفته صالحی در حقیقت در اقتصاد یارانه‌ای ما زمینه را برای تضییع منابع ملی فراهم می‌کنیم.

وی در ادامه افزود: دلیل اینکه می‌گوییم در اقتصاد یارانه‌ای منابع کشور ضایع می‌شود به خاطر این است که با ارائه انرژی تقریباً رایگان به مردم در حقیقت آن‌ها را به اسراف و عدم مصرف بهینه ترغیب می‌کنیم.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: بنابر آخرین آمار سازمان جهانی انرژی، ایران سالانه ۴۵ میلیارد دلار بابت یارانه انرژی پرداخت می‌کند که در حقیقت باید گفت با هدر رفت انرژی در کشور این مبلغ سوخت می‌شود. همین شرایط است که ایران را در صدر پُرمصرف‌ترین کشورهای نفت و گاز و برق و آب قرار داده است.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در نتیجه از چنین ساختاری نمی‌توان انتظار داشت تا به سمت مدیریت مصرف و ذخیره‌سازی انرژی از جمله برق برای صادرات پیش رود. تا زمانی‌که توزیع رانت انرژی در کشور به نام اعطای یارانه انرژی انجام شود نمی‌توان امیدوار بود که بخش خصوصی واقعی پا بگیرد.
ارسال نظر