تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۰۱ آبان ۱۳۹۸
اقتصاد۲۴ در گفت‌وگو با یک کارشناس بازار ارز بررسی کرد؛

چرایی احتکار ارز در ایران/ بی‌اعتباری بانک‌ها مردم را به سمت احتکار دلار سوق داده است

میثم رادپور گفت: در اقتصاد ما که با تورم 20 تا 25 درصدی مواجه است هیچگاه نباید انتظار تقویت ارزش پول ملی را داشته باشیم. تقویت پول ملی که با تزریق پول از سوی بانک مرکزی همراه باشد دردی را دوا نمی کند و موقتی است.

سحر گلی‌زاده، اقتصاد24 - احتکار ارز در خانه های مردم به میزان 20 میلیارد دلار خبری بود که رحیم زارع سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی اخیرا از آن خبر داد و آن را به نوعی پشت کردن به مردم و اقتصاد دانست.

در همین رابطه میثم رادپور کارشناس بازار ارز در خصوص احتکار ارز به میزان 20 میلیارد دلار در خانه های مردم به خبرنگار اقتصاد24 گفت: آن چیزی که در حساب های ملی به عنوان خروج سرمایه ذکر می شود بخشی از آن مربوط به دلارهای نقدی است که در دست مردم وجود دارد و بخش دیگر آن خروج سرمایه ای است که به صورت حواله صورت گرفته است یعنی دلاری که به هر طریقی از کشور خارج شده و ممکن است نقدی و یا حواله خارج شده باشد.

وی افزود: بخش دیگر آن این است که ارزهایی که به صورت نقدی و حواله از کشور خارج شده اند، در ازای آن جنسی وارد کشور نشده است و به نظر نمی رسد این دو موضوع از یکدیگر جدا باشند.

رادپور اظهار کرد: به راحتی نمی توان تشخیص داد دلاری که دست مردم است چقدر است و این 20 میلیارد دلار به چه صورت محاسبه شده است و به راحتی قابل تشخیص نیست که دلار نقدی که خریداری شده در دست مردم است یا به هر ترتیبی از دست مردم خارج شده است.

این کارشناس بازار ارز در ادامه به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: زمانی دلار وارد کشور می شود که ثبات به بازار ارز در کشور برگردد، درست است که در چند ماه گذشته شاهد ثبات نسبی بازار ارز بودیم اما این ثبات کافی نیست. اگرچه اخباری در خصوص ثبات بازار ارز منتشر می شود اما همچنان فروش نفت با کاهش مواجه بوده و روابط ما با کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز متشنج است.

رادپور با بیان اینکه خروج سرمایه از کشور هم می‌تواند موقت و هم دائم باشد و این ۲۰ میلیارد دلار موقت است و به کشور باز می‌گردد، ادامه داد: در جهش های ارزی که صورت گرفته بسیاری از نهادها و بانک ها اعتبار خود را از دست داده اند و همین مسئله مردم را بیشتر به سوی احتکار ارز هدایت کرد.

وی در ادامه بیان کرد: بعد از انقلاب ما هیچ دوره‌ای را برای تقویت نرخ ارز سپری نکردیم بلکه همواره یک نوساناتی بوده که نرخ ارز بسیار تضعیف شده و در دوره بعد مقداری از ارزشی که از دست داده برگشته است. در اقتصاد ما که با تورم 20 تا 25 درصدی مواجه است هیچگاه نباید انتظار تقویت ارزش پول ملی را داشته باشیم. در کشوری که با تورم دست و پنجه نرم می کند و تنش های سیاسی و اقتصادی فراوان بر آن حاکم است، تقویت پول ملی آرزویی محال و دست نیافتنی است. تقویت پول ملی که با تزریق پول از سوی بانک مرکزی همراه باشد دردی را دوا نمی کند و موقتی است و فقط در آن دوره ارزش پول ملی از 13 هزار تومان به 11 هزار تومان می رسد اما این تقویت موقتی است و هیچ تاثیری در اقتصاد کشور ندارد.

این کارشناس بازار ارز با بیان اینکه اقتصاد ایران شکننده است، خاطرنشان کرد: تصمیمات در کشور ما طوری اتخاذ می شود که باعث تضعیف نظام اقتصادی کشور می شود.
ارسال نظر