اقتصاد24- «خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی حماس روز پنجشنبه هر گونه خصومت حماس با کشور عربستان را رد کرد و گفت این حکومت آل سعود است که خود را با حماس بیگانه کرده و رابطه قابل ذکری با غزه ندارد.
الحیه در گفتوگویی که پایگاه خبری حماس منتشر کرده است درباره رابطه با عربستان گفت: «آنها مردم ما، غرور ما و پشت ما هستند. ما از آنها میخواهیم که از ملت ما و مقاومت ما حمایت کنند و در کنارمان باشند. آنها (در گذشته) همین (حامی مقاومت) بودهاند و امروز هم همین را از آنها میخواهیم.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، الحیه گفت که حماس خواهان رابطهای با عربستان است که مبتنی بر قاعده دفاع این کشور از آرمانهای فلسطینی باشد و نخواهد که حماس رابطهاش را با هیچ کشور دیگری (اشاره به ایران) قطع کند.
وی افزود: «روابط سیاسی حماس با کشورها بر اساس توازن و دوستی است تا تلاش و حمایت آنها را برای احیای اعتبار مسئله فلسطین جلب کند، زیرا مسئله فلسطین مسئله ملتی زیر یوغ اشغالگری است و به کمک نیاز دارد».
این مقام حماس با بیان اینکه این جنبش از بدو تاسیسش به دنبال ایجاد روابط سیاسی با همه کشورهایی بوده است که اجازه رابطه را بدهد، گفت: «حماس از روابط ممتاز رسمی و مردمی با بسیاری از کشورها برخوردار است».
الحیه اتهامزنی رسانههای تشکیلات خودگردان و جنبش فتح درباره تلاش حماس برای ارائه خود به عنوان جایگزین سازمان آزادی بخش رد کرد و گفت: «ما خود را جایگزین ساف ندانستیم، اما ساف تحلیل رفته و جایگاه و راهبرد خود را از دست داده است و مردم از اطراف آن پراکنده شدند. اولویت ما جلب حمایتها از مسئله فلسطین است».
اسماعیل هنیه روز یکشنبه به مسقط رفت تا درگذشت سلطان قابوس را به هیثم بن طارق سلطان جدید این کشور تسلیت بگوید. ماه گذشته هم هنیه در اجلاس اسلامی مالزی حضور داشت که با اعتراض فتح و ریاست تشکیلات خودگردان و رسانههای سعودی روبهرو شد.
الحیه با بیان اینکه رسانههای فتح به دنبال مسموم کردن فضای کنونی هستند، گفت: « اتهام زنی ساف تلاشی مأیوسانه برای پیچیدن طومار انتخابات است». وی تاکید کرد: «حماس به دنبال ورود به هر مؤلفه و به کارگیری هر اهرمی است که میتواند ملت را متحد کند».
الحیه بر آمادگی حماس برای ورود به انتخابات و بازسازی تاکید کرد و گفت: باید اعتبار مسئله فلسطین و سازمان آزادی بخش فلسطین احیا شود.
محمود عباس شهریور ماه ۹۸ در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین دور مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که پس از بازگشت به رام الله یک تاریخ برای انتخابات عمومی در کرانه باختری، نوار غزه و قدس اعلام میکند؛ اما اخیرا گفته است که رژیم صهیونیستی با برگزاری انتخابات در شهر بیتالمقدس مخالف است و اعلام زمان برگزاری انتخابات منوط به جلب موافق تل آویو است .
جنبش حماس بر این عقیده است که برگزاری انتخابات در قدس اشغالی نیازی به اجازه رژیم صهیونیستی ندارد و باید این موضوع را بر رژیم مذکور تحمیل کرد.
آخرین انتخابات پارلمانی یکپارچه فلسطینیها در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. آن انتخابات با پیروزی قاطع جنبش مقاومت حماس به پایان رسید، اما آمریکا و کشورهای غربی از پذیرش نتایج آن خودداری کردند. رژیم صهیونیستی با بازداشت نمایندگان عضو حماس، عملا مجلس قانونگذاری فلسطین را با مشکل مواجه کرد.
اخیرا هشت گروه فلسطینی طرح صلحی را برای حل اختلافات میان فتح و حماس و تحقق آشتی ملی ارائه دادهاند. حماس موافقت خود را با این طرح اعلام کرده اما فتح تا کنون به صورت رسمی به آن واکنشی نداشته است. در بخشی از این طرح به «اجرای انتخابات فراگیر ریاستی، قانونگذاری و شورای ملی تا نیمه ۲۰۲۰ اشاره شده است.