اقتصاد24 - حسین خزلی با اشاره به رونق بازار بورس در چند هفته اخیر گفت: مردم میتوانند با سرمایهگذاری در صندوقهای گوناگون بورس از رونق این بازار بهره ببرند.
این کارشناس بورس با اشاره به گزارشات ۶ ماهه شرکتهای بورسی گفت: به نظر میآید گزارشهای ۶ ماهه شرکتها توانسته است اعتماد بازار را جلب کند و در خصوص ارزشمندی و ادامه روند معمول فعالیت آنها، بازار را مطمئن سازد و رونق معاملات را به دنبال داشته باشد.
وی با ابراز خوشبینی به آینده بازار سرمایه در سال آتی اظهار کرد: ما شرایط سخت تحریم را در سال ۹۱ تجربه کردهایم دورانی که قادر به فروش نفت نبودیم و در صورت فروش هم امکان دریافت ارز حاصل از آن را نداشتیم، سایر صادرات کشور در بخشهای پتروشیمی، معدنی و صنایع فولادی هم به همین منوال دچار رکودی سنگین شده بودند و حتی تأمین کالاهای اساسی کشور نیز دچار مشکل جدی شده بود، ولی توانستیم از آن بحران عبور کنیم و امروز آن تجربه در مجموعه دولت و حاکمیت وجود دارد ونگرانی بیش از حد در این باره منطقی نیست و میتوان به ادامه رونق بازار سرمایه در سال آینده خوشبین بود.
وی با تأکید بر انعطافپذیری بازار سرمایه با وضعیت کلان اقتصاد کشور افزود: حتی در شرایطی که کشور به سمت انقباض اقتصادی برود، همچنان بر اساس الگوی اقتصاد مقاومتی توان حفظ بازار کسبوکار را خواهیم داشت و بازار سرمایه هم فینفسه انعطاف لازم برای تطبیق وضعیت خود با شرایط حاکم بر کشور را دارد.
خزلی با اشاره به تردید مردم در زمان بحرانهای اقتصادی کشور ادامه داد: در حال حاضر چشمانداز امیدوارکنندهای برای بازار بورس داریم ولی از آنجا که مردم شاید تخصص لازم برای تحمل هیجانات بازار سرمایه را نداشته باشند میتوانند از راه مطمئن که سرمایهگذاری در صندوقهاست وارد بورس شوند.
خزلی با اشاره به جذابیت بورسکالا خاطرنشان کرد: مردم میتواند از بورس کالا، مانند طلا، ذرت یا زعفران خرید کنند این دسته از معاملات در حال حاضر بسیار جذاب هستند و علاوه بر سود مناسب برای مردم، ریسک آنها اندک است.
وی گفت: از ویژگیها این بازار میتوان به معافیت مالیاتی، تخصیص سود بانکی به مبلغی که در حساب مشتری موجود است، امکان برداشت یک روزه موجودی از حساب، کارمزدهای بسیار پایین، امکان خرید و فروش نامحدود در هر روز معاملاتی، واریز روزانه سود و زیان به حساب مشتری اشاره کرد.
در ماههای گذشته بورس تهران شاهد افزایش قیمت سهام بود، به طوری که هر روز به طور متوسط شاخص کل ۴۰۰۰ واحد رشد میکرد و رکورد جدیدی را به ثبت میرساند. این موضوع سبب شده بود در بسیاری از گروههای بورسی مخصوصاً در شرکتهایی که صادرات محور هستند در روزهای متمادی صفهای خرید ایجاد شود و فزونی تقاضا بر عرضه، قیمتها را افزایش دهد.
اما جو هیجانی بازار ارز، سکه در بازار سرمایه نیز به شدت تأثیرگذار شد و موجب شد کسانی که با تبلیغات نادرست به بازار سهام جذب شده بودند، به صورت هیجانی سهم خود را عرضه کنند زیرا بازار از مکانیسمی برخوردار است که سریعاً معاملهگران غیرحرفهای را حذف میکند و تداخل احساسات در روند معاملات همواره یکی از موارد خطرناک هر بازار به شمار میرود و تأکید میشود تا سهامداران از رفتارهای هیجانی و احساسی در بازار خودداری کنند.
منبع: آنا