تاریخ انتشار: ۰۶:۴۱ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
سید علی موسوی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ پاسخ داد؛

جهش تولید در منطقه آزاد اروند چگونه تحقق خواهد یافت؟

معاون سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: این منطقه با رایزنی‌هایی که با کارشناسان، مدیران و اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و اتاق اصناف داشته است و با همفکری بخش خصوصی و دولتی، مجموعا به ۲۰ راهبرد در جهت تحقق شعار سال که "جهش تولید" است رسیده است.
 
اقتصاد ۲۴با توجه به اهمیت بحث تولید در کشور، سال ۹۹ نیز به همین موضوع و این بار به نام «جهش تولید» نامگذاری شد، بحثی که امید می‌رود با همت مسئولان و تسهیل گری در همه امور از سوی متولیان امر به بار بنشیند.

در این میان مناطق آزاد به عنوان یکی از قطب‌های تولید در کشور، بی شک نقش مهمی در تحقق شعار امسال دارند. به همین منظور خبرنگار اقتصاد ۲۴ به منظور بررسی برنامه‌های مناطق آزاد کشور به سراغ مسئولان این مناطق رفته است و از آن‌ها پرسیده است چه برنامه‌ای را برای تحقق «جهش تولید» در سال جاری پیش بینی کرده و خواهند کرد.
 

بیشتر بخوانید: عملکرد منطقه آزاد اروند در سالی که گذشت؛ از افزایش صادرات تا کسب جایزه منطقه برتر در توسعه زیرساخت‌ها
در همین راستا سید علی موسوی، معاون سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ به تشریح برنامه‌های این منطقه برای تحقق شعار «جهش تولید» پرداخته است.
 
* با توجه به نامگذاری سال ۹۹ از سوی رهبر انقلاب به نام سال «جهش تولید» چه راهکار‌هایی را برای تحقق این شعار در مناطق آزاد لازم و ضروری می‌دانید؟

- ما اگر بتوانیم قانون مناطق آزاد و آنچه در کتاب قانون مصوب مجلس و دولت و دستورالعمل‌های مترتب بر آن را اجرایی کنیم، در راستای جهش تولید گام‌های بزرگی بر خواهیم داشت. در واقع اگر حاکمیت مناطق آزاد به رسمیت شناخته شود و صدور همه مجوز‌ها توسط مناطق آزاد صورت گیرد و تسهیل صدور مجوز‌ها و حذف بروکراسی اداری را داشته باشیم و همچنین دستگاه‌های نظارتی همراهی لازم را جهت تسهیل در جهش تولید داشته باشند این شعار در مناطق آزاد می‌تواند خیلی خوب اجرایی شود؛ ضمن اینکه با وجود تمامی نواقص موجود مناطق آزاد برنامه‌های خوبی را برای این موضوع تدارک دیده اند.
 
* جهش تولید در مناطق آزاد چه کمکی به اقتصاد ایران خواهد کرد؟

- همیشه نگاه بر این بوده که مناطق آزاد پایه‌ای برای اجرای طرح‌هایی باشد که در سرزمین اصلی اجرا خواهد شد، بنابراین اگر با توجه به فلسفه وجودی مناطق آزاد و قانون و دستورالعمل‌هایی که دارد، این جهش تولید در مناطق آزاد اجرا شود، می‌تواند کمک خوبی به سایر مناطق کشور کند؛ چرا که مناطق آزاد مزایایی دارند که ورود مواد اولیه و ماشین آلات را تسهیل می‌کند و از طرفی به علت معافیت‌هایی که وجود دارد سرمایه گذار برای فعالیت بیشتر ترغیب می‌شود. اگر این سرمایه گذاری صورت بگیرد، تولیداتی که انجام می‌شود، می‌تواند کمک خوبی را به سرزمین اصلی کند.
 
اگر نگاهمان به جهش تولید نگاه صادراتی باشد مسلما ارزآوری محصولات تولید شده در مناطق آزاد و جلوگیری از خام فروشی می‌تواند کمک بزرگی به اقتصاد ایران کند و هم توسعه صادرات غیر نفتی را رقم بزند و هم ارزآوری برای کشور به همراه داشته باشد و با این ارزی که وارد خواهد شد، در سایر قسمت‌ها سرمایه گذاری‌های خوبی صورت گیرد.
 
* برنامه‌های منطقه آزاد اروند برای تحقق شعار رونق تولید چیست؟

منطقه آزاد اروند خوشبختانه با رایزنی‌هایی که با کارشناسان، مدیران و اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و اتاق اصناف داشته است و با همفکری بخش خصوصی و دولتی، مجموعا به ۲۰ راهبرد در جهت تحقق شعار سال که "جهش تولید" است رسیده و نقشه راه را مشخص کرده است. برای مثال یکی از این راهبرد‌های ما تکمیل زنجیره تولید و توزیع است. ما با فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ جلساتی را برگزار و آن‌ها را موظف کرده‌ایم تا محصولات ۲۰ واحد تولیدی را که قابلیت عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارند را در قفسه‌های فروشگاه هایشان داشته باشند که این باعث سود مصرف کننده و تولید کننده خواهد شد.
 
مصرف کننده سود خواهد برد از این جهت که محصولاتی که اینجا عرضه می‌شود، مالیات بر ارزش افزوده را ندارد و هزینه حمل آن کمتر است بنابراین قیمت تمام شده برای مصرف کننده کمتر خواهد بود. از سوی دیگر، تولید کننده زمانی که بتواند تولیدش را افزایش دهد، به ظرفیت اسمی مورد نظر خواهد رسید و مسلما آن جهش تولیدی که مورد نظر مقام معظم رهبری است، انشاالله تحقق پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: راهبردهای منطقه آزاد اروند در جهت تحقق جهش تولید در سال ۹۹
* لطفا اختصارا به برخی از راهبرد‌های مدنظر سازمان منطقه آزاد اروند برای تحقق جهش تولید اشاره کنید.

- از جمله راهبرد‌های منطقه آزاد اروند استفاده از ایده‌ها و تحقیقات دانشجویان و جوانان منطقه در مرکز نوآوری و فناوری منطقه و تقویت توسعه استارت آپ‌های تخصصی حوزه صنعت، تاکید بر فعال سازی و توسعه ظرفیت خالی واحد‌های تولیدی با رویکرد صادرات، حمایت همه جانبه از واحد‌های تولیدی برای ارتقاء تکنولوژی و به‌روزرسانی ماشین آلات، تسهیل و تسریع در صدور مجوز‌های کسب و کار و تجارت و صنعت از طریق حذف بوروکراسی اداری و قوانین دست و پاگیر، مدیریت واردات و مبارزه جدی و مضاعف نسبت به سال گذشته با قاچاق کالا و جلوگیری از کالا‌های غیر مجاز، ایجاد ارتباط بین زنجیره‌های تولید و بازار مصرف با محوریت بخش خصوصی، شناسایی واحد‌های تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۴۰ درصد و حمایت و صیانت از آن‌ها جهت راه اندازی در سال ۹۹ است که در راستای جهش تولید به کار گرفته خواهد شد.
ارسال نظر