تاریخ انتشار: ۱۸:۳۵ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۹

آخرین وضعیت خودروسازان چینی

دولت چین برای رونق دوباره صنعت خودرو تمهیات ویژه ای را برای خودروسازان و خریداران خودرو در نظر گرفته است.
 
اقتصاد۲۴- کرونا ویروس خسارت‌های زیادی به اقتصاد چین وارد کرد، اما با آغاز مجدد فعالیت‌ها و از سرگیری تولیدات در این کشور، به نظر می‌آید که خسارت‌ها کمتر از ارقام پیش بینی شده خواهد بود.

تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته، ۶.۸ درصد کاهش یافت. این میزان بسیار بیشتر از رکود اقتصادی این کشور در سال ۱۹۹۲ است، اما با توجه به پیش بینی‌های انجام شده توسط تحلیلگران که معتقد بودند این رقم به ده درصد کاهش خواهد یافت، امیدوار کننده است.

بر اساس منابع رسمی دولت چین، این کشور امید دارد که کاهش تولید ناخالص داخلی چین تا پایان سال جاری میلادی تا ۵ درصد کاهش یابد. البته درصورتی که کشور پس از شروع فعالیت ها، همانند گذشته تولید داشته باشد.
 
 

صنعت خودرو جان می‌گیرد



تولیدات خودرو نیز در چین مانند سایر صنایع با افت شدیدی روبرو بود. پس از قرنطینه کشور در ماه فوریه، میزان فروش خودرو ۷۹ درصد کاهش یافت. این در حالیست که بر اساس آمار اتحادیه تولیدکنندگان خودرو چین این میزان افت در ماه مارس به نسبت سال گذشته به ۴۰.۸ درصد کاهش یافته است. فروش خودرو نیز در چین در سه ماهه اول سال ۴۲.۴ درصد افت داشت.

همچنین در ماه مارس نیز تولید خودرو به نسبت سال گذشته کاهش داشته است. با توجه به تعطیلی کارخانه‌های تولید خودرو/ این میزان به نسبت همین تاریخ در سال گذشته ۴۴.۵ درصد افت داشته است.



حمایت دولت چین برای شروع با قدرت صنایع



دولت چین با ارایه تمهیدات اقتصادی و تشویق تولیدکنندگان خودرو، تلاش می‌کند که این صنعت از ماه آوریل فعالیت‌های خود را از سر بگیرد چرا که صنعت خودرو، ده درصد از سهم کل تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود.

یکی از این تمهیدات دولت چین، ارایه یارانه و کمک‌های مالی برای خرید خودرو‌های جدید به مردم است. این تصمیم دولت با هدف افزایش استفاده از خودرو‌های هیبریدی و الکتریکی و کاهش خرید خودرو دست دوم گرفته شده است. در این راستا قابل ذکر است که دولت چین قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۰، ۱.۶ میلیون خودرو هیبریدی و الکتریکی تولید کند.

یکی دیگر از برنامه‌های دولت چین نیز تعریف معیار‌های ساده‌تر برای ترخیص قطعات یدکی خودرو از گمرک خواهد بود.


اروپا طرفدار چین



بر اساس آمار ماه فوریه، چینی‌ها ۸۴.۵ درصد نسبت به سال گذشته کمتر خودرو اروپایی خرید کردند و همین امر باعث شد که کشور‌های اروپایی از بازگشت چین به زندگی پیش از این اپیدمی خشنود شوند. همچنین میزان خرید خودرو آمریکایی ۸۹.۱ درصد و خودرو کره جنوبی ۹۴.۶ درصد کاهش یافت.

با این وجود، کارخانه‌های اروپایی تولید خودرو در چین، پس از اتمام قرنطینه اجباری این کشور، فعالیت‌های تولیدی خود را از سرگرفتند. شرکت بی ام و، از ۱۷ فوریه خط تولید خودرو‌های خود را در شانگ‌های فعال کرد. همچنین شرکت فیات نیز با ۹۰ درصد از نیروی کار و ۹۵ درصد فروشندگان خود در چین مشغول به تولید شد.

شرکت ولوو، تولیدات خود را در شهر‌های مختلف چین آغاز کرده است. اما شرکت ولسواگن در بیانیه‌ای اعلام کرد که به زودی به بازار عادی باز خواهد گشت.

دانگ فنگ موتور نیز بعنوان سومین تولیدکننده خودرو در چین نیز با وجود دفتر اصلی خود در شهر ووهان، خط تولید خود را که با پی اس ای، رنو، هوندا و نیسان مشترک است فعال کرده است.


تاثیر کرونا بر عادت‌های مصرف کنندگان در خرید خودرو

 

ایپسوس، شرکت مشاوره تجاری فرانسوی، اخیرا در یک تحقیق به تاثیر کرونا ویروس بر نحوه مصرف مردم چین در حوزه حمل و نقل پرداخته است. بر اساس این نظرسنجی، مردم چین معتقدند که پس از پایان بحران کرونا، کمتر از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده خواهند کرد. ترجیح به استفاده از خودرو‌های شخصی در مقایسه با وسایل حمل و نقل عمومی تا حدیست که ۶۶ درصد از مردم تا ۶ ماه آینده قصد خرید خودرو دارند که ۷۷ درصد از این افراد دلیل این تصمیم را به حداقل رساندن امکان مبتلا شدن به ویروس در مقایسه با سایر وسایل عمومی اعلام کردند.

یکی دیگر از موارد قابل تامل در این نظرسنجی، افزایش علاقه و جستجوی مردم چین در سایت‌های اینترنتی درخصوص ویژگی‌های مربوط به سلامت انسان در خودرو‌ها است بعنوان مثال استفاده از مواد ضدباکتری در ساخت داخل خودرو و سیستم تصفیه هوا با فیلتر ضدباکتری.

تسلا موتورز که به تغییرات عادت‌های مصرف کنندگان و خریداران خودرو‌های خود اهمیت زیادی می‌دهد، سال گذشته از تجهیز برخی خودرو‌های خود به سیستم تصفیه هوای نظامی خبر داد.

 

خرید آنلاین خودرو

 

نیاز مردم به دور بودن از هیاهوی خارج از خانه، باعث شده است که بسیاری خرید خودرو به صورت اینترنتی را ترجیح بدهند و در همین راستا بعنوان مثال شرکت فیات، خودروی جدید ۵۰۰ الکترونیکی خود را تنها به صورت اینترنتی می‌فروشد.
 
منبع: خط بازار
ارسال نظر