تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
عبادالله محمد ولی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ پاسخ داد؛

معادلات بازار طلا با رونق بورس تغییر کرده است؟/ بازار فلز زرد سال‌هاست بدون مشتری است

عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر می‌گوید: بازار طلا نه به جهت علاقه مردم به فروش طلا و یا رونق بازار بورس، بلکه سالهاست بدون مشتری است. واقعیت آن است که طلا از شکل کالای سرمایه‌ای خارج شده است.

اقتصاد۲۴-
از دیرباز تاکنون مردم روی فلز زرد به عنوان یک سرمایه حساب باز می‌کردند، فلزی که حالا در پیچ و خم‌های شرایط اقتصادی با افزایش تقاضای فروش روبرو شده است. شاید کمتر کسی باور می‌کرد که عده‌ای دل از طلا‌های خود بکنند تا پول خود را وارد بازار بورس کنند، بازاری که این روز‌ها حسابی داغ است و رشد آن بی وقفه ادامه دارد. هر چند این تمام ماجرا نیست. با توجه به شرایط اقتصادی پیش آمده ناشی از کرونا عده‌ای هم به صرافت فروش طلا برای رفع مایحتاج زندگی خود و عده‌ای نیز برای پاس کردن چک هایشان بعد از رکود کرونایی، اقدام به فروش سکه و طلا‌های خود کردند.

با این همه، اما علیرغم افزایش تقاضای فروش، قیمت سکه طی روز‌های گذشته بالا رفت و حتی وارد کانال ۷ میلیون تومان شد، موضوعی که البته با توجه به قیمت دلار و انس جهانی شاید طبیعی به نظر برسد. با این حال، اما شنیده می‌شود افزایش تقاضا برای فروش، صنف طلافروشی را برای تامین نقدینگی جهت خرید طلا‌های مردم با مشکل روبرو کرده است. موضوعی که شاید بتواند یک اتفاق کم سابقه در بازار طلا به حساب آید.

حال باید پرسید آیا با توجه به تغییر شرایط اقتصادی جهان و ایران این فلز زرد ماهیت سرمایه‌ای خود را از دست خواهد داد؟

اما صنعت طلای کشور یک مشکل بزرگ دیگر نیز دارد و آن رکود واحد‌های تولیدی است که منجر به تعطیلی و ورشکستگی برخی از این واحد‌ها شده است، موضوعی که فعالان صنعت طلای کشور را ناامید از آینده این بازار کرده است. مصنوعات طلا دیگر خریداری ندارد و تقاضای مردم تنها به سمت طلا‌های آب شده است. موضوعی که به گفته عبادالله محمدولی عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر اگر درست مدیریت می‌شد می‌توانست یک مجرای مهم برای ارزآوری و بالا رفتن ارزش پول ملی شود.

فروش طلا برای ورود به بورس

تقاضای فروش طلا در بازار طی روز‌های گذشته بالا رفته است؛ همچنان که افزایش تقاضا برای گرفتن کد بورسی نیز کارگزاری‌ها را با صف‌های طویل مواجه کرده است.

عبادالله محمد، ولی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در این خصوص می‌گوید: هر بازاری برای خود سرمایه‌هایی دارد که به عنوان پشتوانه اجتماعی آن محسوب می‌شود و این مردم هستند که از این بازار‌ها استفاده می‌کنند. اما طی روز‌های گذشته به تبع تبلیغاتی که روی بورس به عنوان بازاری که ارزش افزوده خوبی برای پول‌های مردم ایجاد می‌کند؛ شده است، تعدادی از مردم سکه‌ها و طلا‌های خود را می‌فروشند تا وارد بورس شوند.

محمد ولی می‌افزاید: این یک واقعیت است و به هر حال این اتفاق برای هر بازاری رخ دهد و می‌تواند به کاهش تقاضا و رکود آن بازار منجر شود. طی ۲۰ روز گذشته فروش سکه و طلا از سوی مردم برای بردن به بورس تقویت شده است.

سکه حباب دارد؟

وی در پاسخ به اینکه قیمت سکه حباب دارد یا خیر می‌گوید: اگر قیمت سکه را تبدیل به طلا کنیم حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است و اگر قیمت را ۷ میلیون تومان در نظر بگیریم با احتساب اجرت ساخت و ضرب سکه حباب آن کمتر از ۲۰۰ هزار تومان می‌شود؛ بنابراین آنچه تحت عنوان حباب مطرح می‌شود صحت ندارد.

محمد ولی با بیان اینکه سکه در حال حاضر فاقد حباب است، اظهار کرد: زمانی حباب سکه به ۱ میلیون تومان هم رسید، اما آنچه امروز مشاهده می‌کنیم حباب نیست.

صنعت طلا را عدم مدیریت بر زمین زد نه بورس

این فعال در صنعت طلا در ادامه تصریح می‌کند: بازار طلا نه به جهت علاقه مردم به فروش طلا و یا رونق بازار بورس، بلکه سال هاست بدون مشتری است. واقعیت آن است که طلا از شکل کالای سرمایه‌ای خارج شده است.

عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر می‌گوید: دلیل این امر را نمی‌توان به مسائلی چون رونق بورس ارتباط داد. مشکل اصلی عدم مدیریت در بخش تولید و به خصوص طلا و جواهر است. متاسفانه از مزایا و مواهب این صنعت بی اطلاع هستیم. اگر می‌دانستیم صنعت طلا چه مزایایی برای ایجاد اشتغال، ارز آوری و توسعه صادرات در کشور دارد، مسئولان همه تمرکز خود را می‌گذاشتند تا صنعت طلا را احیا کنند.

وی می‌گوید: ما برای تقویت پول ملی شاخص‌های مختلفی را در نظر می‌گیریم. در بحث تولید، اشتغال و ارز آوری با اعداد ناچیزی روبرو هستیم و این مسئله باعث کاهش ارزش پول ملی شده است. مسئولان باید عنایت ویژه‌ای به صنعت و تولید کشور به خصوص صنایع مولد داشته باشند.

به آینده امیدوار نیستیم

محمد ولی همچنین یادآور می‌شود: بازار طلا در بخش تولید و مصنوعات رونقی ندارد و ما هم دیگر امیدی به آن نداریم. به عنوان کسی که حدود ۵۰ سال در این صنعت فعالیت می‌کند، هیچ امیدی به آینده این صنعت و احیای کارگاه‌های تولید مصنوعات طلا ندارم.

وی می‌افزاید: در بخش خرید و فروش طلا به هر حال این اتفاق رخ می‌دهد اما این خرید فروش محدود به طلای آب شده و سکه است که این به معنای رونق و کسب و کار مناسب نیست. رونق زمانی رخ می‌دهد که واحد‌های تولیدی ما نه شبانه روز که حداقل روزی ۸ یا ۹ ساعت چراغ فعالیتشان روشن باشد.
ارسال نظر