تاریخ انتشار: ۰۶:۱۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

توصیه‌هایی برای سرمایه گذاری در بورس/ در آموزش بازار سرمایه کم‌کاری شده است

یک کارشناس بورس گفت: باید قبول کنیم که در مورد آموزش بازار سرمایه به جوانان در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کم‌کاری انجام شده است و متاسفانه حتی در سال‌های گذشته که سهام عدالت به مردم واگذار شده بود باز هم درباره آموزش‌دادن‌ها به مردم کوتاهی‌هایی صورت گرفته و امروز افرادی کمی هستند که با بازار سرمایه آشنایی داشته باشند.

اقتصاد۲۴- «مردم باید توجه داشته باشند که با چشم باز سرمایه‌گذاری کنند، مشورت داشته باشند و مطالعه کنند و اگر وقت و تجربه کافی ندارند از ابزار‌های غیرمستقیم برای تصمیم‌گیری بهره ببرند. ما باید به مردم بگوییم که بازار سرمایه جایی نیست که همیشه سود کنند و ریسک دارد، اما قطعاً جای مناسبی برای سرمایه‌گذاری است و نتایج این سرمایه‌گذاری برای اقتصاد در درازمدت مثبت است».

این‌ها بخشی از صحبت‌های همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه است، صحبت‌هایی که چند ماهی است به‌خاطر سرمایه‌گذاری بی‎سابقه میلیون‌ها ایرانی خریداران جدی پیدا کرده است.

کامل ابراهیمیان مدیرسرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معین ملت در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ درباره رونمایی از سامانه احراز هویت استان‌ها و رشد بازار سرمایه گفت: واقعیت این است که بازار سرمایه در کشور در حال عمیق‌شدن است، یعنی مشارکت عمومی در این بازار در حال بالارفتن است. با عنایت مقام معظم رهبری درباره آزادسازی سهام عدالت، نزدیک ۵۰ میلیون نفر سهام‌دار جدید به بازار سرمایه اضافه شده‌اند که افرادی هستند که کد سهام‌داری ندارند و تا الان ارتباط مستقیمی با بازار سرمایه نداشته‌اند.

وی افزود: روش‌های قبلی احراز هویت و تعیین مشخصات سهام‌داران به‌خاطر اینکه وقتی وارد بازار سرمایه می‌شوند باید هویت شفاف داشته باشند بسیار کند و مبتنی بر حضور فیزیکی متقاضی بوده است و با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از افرادی که وارد بازار سرمایه می‌شوند و همچنین دارندگان سهام عدالت در سرتاسرکشور پخش هستند و در شهرستان‌های کوچک دسترسی به نظام کارگزاری مشکل است، سازمان بورس در چند مرحله با یک برنامه‌ریزی در حال رفع مشکلات ثبت‌نام افراد است. به همین منظور، نظام بانکی و دفاتر پیشخوان دولت را به کمک متقاضیان ثبت‌نام آوردند و با حفظ فاصله‌گذاری و کاهش تردد در رابطه با بیماری کرونا، سامانه‌ها در حال دیجیتال‌ترشدن هستند، هرچند ما در کشور به‌صورت کلی مقداری در ارتباطات بین دستگاهی سیستم‌های ارائه خدمات الکترونیک مشکل داریم، اما این برنامه‌ها برای حرکت رو به جلو و برای کاهش مراحل، برای ورود افراد به بازار سرمایه لازم است و امیدواریم مشکلات کمتر شده و با ارتقای این امور، مردم با سهولت بیشتری وارد بازار شوند. مسائل احراز هویت یک‌بار انجام می‌شود و توجه به اینکه فعلاً در پیک ورودی هستیم لازم است سرمایه‌گذاران در این مراحل صبور و شکیبا باشند.


بیشتر بخوانید: هشدار نسبت به رشد پرشتاب بازار سرمایه/ دردسر راه گمشده سرمایه‌ها در اقتصاد ایران


این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: وقتی بازار سرمایه‌ای ایجاد می‌شود، دماسنج اقتصاد به‌کار می‌افتد و در آن هرخبر، دستورالعمل، اقدام و بخشنامه ای واکنش به‌همراه داشته و پارادایم‌های ارتباط دولت و مردم در اقتصاد تغییر می‌کند به همین دلیل در کشور‌های پیشرفته، بازار سرمایه هم‌وزن با صندوق‌های رای ارزیابی می‌شود، چراکه مشارکت عمومی مردم در اقتصاد از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود و وقتی دولت تصمیمی را می‌گیرد بلافاصله آینه قضاوت عمومی را در بازار سرمایه می‌بینیم، اینجا است که اهمیت زیاد تغییر یا پوست‌اندازی بازار کشور به‌سمت سرمایه را ایجاد می‌کند، یعنی تصمیم‌گیری‌ها دیگر نمی‌تواند بدون توجه به تبعات آن برای میلیون‌ها نفری باشد که در اقتصاد مشارکت می‌کنند. در اقتصاد مقاومتی هدف‌گذاری به‌سمت اقتصاد مردمی است و اقتصاد مردمی از طریق بازار سرمایه در حال محقق‌شدن است و در مقابل آن، اقتصاد مردمی یک دولت پاسخگو و دلسوز هم نیاز دارد تا این مشارکت عمومی به هدر نرود و بتواند دولت و مردم کنار هم تصمیمات مهم و رفع‌کننده مشکلات را بگیرند.

ابراهیمیان در ارتباط با ریسک سرمایه‌گذاران فاقد آگاهی از حوزه بورس اظهار داشت: باید قبول کنیم که در مورد آموزش بازار سرمایه به جوانان در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کم‌کاری انجام شده است و متاسفانه حتی در سال‌های گذشته که سهام عدالت به مردم واگذار شده بود باز هم درباره آموزش‌دادن‌ها به مردم کوتاهی‌هایی صورت گرفته و امروز افرادی کمی هستند که با بازار سرمایه آشنایی داشته باشند، اما چند مسئله است که ما را امیدوار می‌کند، اول اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد پرپتانسیلی است. صرف‌نظر از مشکلات اقتصادی که امروز می‌بینیم ستون فقرات و اسکلت این اقتصاد سالم است. اگر مشکلات اجرایی برطرف شود این اقتصاد پتانسیل هندل‌کردن اقبال عمومی به بازار سرمایه را به سادگی دارد و می‌تواند همه را راضی کند. باید توجه داشته باشیم افرادی که وارد بازار سرمایه می‌شوند الزاماً نباید سهام بخرند و سرمایه‌گذاری مستقیم کنند. سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری، استفاده از خدمات مشاوره‌ها، سوال و جواب از کارگزاران و موارد دیگر در سطوح مختلف می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معین ملت بیان کرد: ما باید به مردم بگوییم که بازار سرمایه جایی نیست که همیشه سود کنند و ریسک دارد، اما قطعاً جای مناسبی برای سرمایه‌گذاری است و نتایج این سرمایه‌گذاری برای اقتصاد در درازمدت مثبت است. مردم باید توجه داشته باشند که با چشم باز سرمایه‌گذاری کنند، مشورت داشته باشند و مطالعه کنند و اگر وقت و تجربه کافی ندارند از ابزار‌های غیرمستقیم بهره ببرند. ما یک دوره انتقالی را از یک اقتصاد بسته چپ دولتی یا نهادگرا به یک اقتصاد مردمی تا حدودی رقابتی تبدیل می‌کنیم و کم‌کم دولت می‌پذیرد اموری که مردم می‌توانند انجام دهند را به مردم واگذار کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: بازارها، بازار‌های خودانتظامی هستند. بازار به فردی که با چشم باز سرمایه‌گذاری کند پاداش می‌دهد و افرادی را که غفلت یا از روش‌های غیرقانونی و غیراخلاقی استفاده می‌کنند را تنبیه می‌کند. مجموعه قانون بازار سرمایه، شفافیت معاملاتی دارد و هرگونه قیمت‌سازی و رفتار مفسدانه که در سازمان بورس اعمال شود قابل کشف است. میزان تخلفات مالی در شرکت‌های بازار سرمایه در طول سال‌های گذشته به موارد انگشت‌شماری می‌رسید که نسبت به بقیه بخش‌ها خیلی کمتر است و عملاً در هیچ پرونده مشاهده نمی‌شود که بازار سرمایه نحوه اجرای چنین تخلفاتی بوده است، چون در بازار سرمایه مقابل چشم میلیون‌ها سرمایه‌گذار و ناظرین باتجربه و دست نامرئی بازار در کنترل شرایط هستید که این باعث می‌شود بازار سرمایه میزان فساد و مشکلات کمتری نسبت به بخش‌هایی که این شفافیت را ندارند، داشته باشد.

ارسال نظر