بیژن نوروز مقدم با بیان اینکه آرد و نان به اندازه کافی در کشور وجود دارد و مشکلی در این زمینه نداریم به ایسنا گفت: یک شرکت حمل و نقلی که مخصوص حمل آرد به نانواییها است اعلام کرد نرخ کرایه حمل و نقل پایین بوده و بایستی اصلاح شود و به همین دلیل در حمل آرد نیز مسامحه میکرد که با افزایش قیمت اعمال شده، این مشکل برطرف و مقرر شد آردها به موقع و در زمان مناسب تحویل نانواییها داده شود.
وی ادامه داد: این شرکت مسئول حمل آرد حدود ۱۵ استان از جمله تهران است. کرایهای که برای حمل هر کیسه آرد از کارخانجات تهران به نانواییها داده میشد ۱۵۰۰ تومان بود که به ۲۲۰۰ تومان افزایش یافت و کرایه حمل آرد از کارخانجات کرج به تهران نیز ۲۵۰۰ تومان شد. همچنین این شرکت تعهد داد که آردها را به موقع تحویل دهد.
بیشتربخوانید:بیشترین تخلف نانوایان چیست؟
رییس اتحادیه نان سنتی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش کرایه حمل و نقل بر قیمت تمام شده نان اثر خواهد گذاشت یا خیر، گفت: از ابتدای سال هزینههای نانواییها از جمله دستمزد کارگران افزایش پیدا کرده است. ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه تمام شده نان هزینه دستمزد است. بیمه، مالیات، آب، برق، گاز و هزینههای تحمیلی کرونا (مواد ضدعفونی، دستکش و ...) همه و همه بر افزایش هزینههای نانواییها موثر است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون در روز ۴۰۰ هزار تومان افزایش هزینه داشتیم، گفت: در بخشنامه سال گذشته بند آخر عنوان شده بود که نرخ تعیین شده نان تا زمانی که قیمت گندم یا سایر هزینههای تولید افزایش نیافته ملاک عمل خواهد بود. یعنی اگر هر کدام از این موارد افزایش یابد، باید در قیمت نان تجدید نظر شود. بعد از ماه رمضان تا کنون نامه نگاریهای زیادی کردیم و آنالیز قیمت دادیم. قرار بود سازمان حمایت نتیجه را اعلام کند، ولی هنوز پاسخی داده نشده است.
به گفته وی، نانوایان سخت در مضیقه هستند و درآمد آنها در حدی نیست که بتوانند هزینههای اضافی را از جیب خود بپردازند.
نوروز مقدم در پاسخ به این سوال که آیا گزارشی از تعطیلی نانواییها درسطح شهر تهران داشته اید یا خیر، گفت: خوشبختانه هیچ واحدی تعطیل نشد، زیرا به نانوایان اعلام کردیم که آرد مورد نیاز خود را به هر شکلی که میتوانند تامین کنند، ولی واحدی تعطیل نشود.