تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۲۲ آبان ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد۲۴ تأکید شد؛

ظرفیت بالای ساخت نیروگاه برق توسط ایرانی‌ها/ توان بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه در خارج از کشور

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران گفت: کشور نیازی به ساخت نیروگاه جدید ندارد و در صورت نیاز، فعالان این عرصه با ظرفیت بالا، توان ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های برقی را دارند و نیازی به مشارکت سایر کشور‌ها در این زمینه وجود ندارد و تنها حمایت از این بخش باید در نظر گرفته شود.

اقتصاد۲۴ -  این روز‌ها فعالان بخش خصوصی برق با تمام توان خود مانع قطعی برق مصرفی شده اند، این در حالی است که با توجه به شرایط رکود اقتصادی، توسعه تولید بسیار سخت و نفس گیر شده است.

صادرات برق به عنوان یک صنعت ارزآور از انرژی که توان تولید بالایی در کشور دارد بسیار حائز اهمیت است از این رو طبق وعده متولیان، قرار است ظرفیت نیروگاه‌های کشور به ۸۴۵۰۰ مگاوات برسد.

هرچند به تازگی رضا اردکانیان وزیر نیرو اعلام کرده است پیمانکار جدید نیروگاه یک هزار و ۴۰۰ مگاواتی سیریک در استان هرمزگان از سوی روسیه انتخاب شده که مورد تایید است و انتظار می‌رود عملیات اجرایی این نیروگاه به زودی آغاز شود.

این در حالی است که ۲۴ شهریور سال گذشته وزیر نیرو از تمدید وام دولتی روسیه برای احداث نیروگاه یک هزار و ۴۰۰ مگاواتی در منطقه سیریک هرمزگان خبر داد و در دیدار سرگئی استورچاک معاون وزیر دارایی فدراسیون روسیه اعلام کرد، قرارداد استفاده از وام یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورویی دولت روسیه برای احداث نیروگاه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورویی سیریک هرمزگان به دلیل طولانی شدن تشریفات عملیاتی نیازمند یک الحاقیه برای تمدید مدت قرارداد بود که این الحاقیه بین وزارت دارایی روسیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران امضا شد.

اما از سوی دیگر فعالان این عرصه معتقدند؛ کشور نیاز به ساخت نیروگاه جدید آن هم از سوی پیمانکار خارجی ندارد چراکه در امر ساخت و راه اندازی نیروگاه به حد نیاز و حتی فراتر از آن به مرز خودکفایی رسیده اند.

اما موضوع مهمتر از تمدید قرارداد با کشور‌های دیگر در ساخت و تکمیل نیروگاه‌های برقی حمایت از تولید و توسعه صادرات آن است.

نیازی به ساخت نیروگاه جدید نیست

در همین رابطه رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های کشور تکمیل است یعنی نیازی به ساخت نیروگاه نیست و از همه مهمتر اینکه کشورمان در ساخت تجهیزات برق خودکفاست.


بیشتر بخوانید: تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی در ایران زیر ۱ درصد است!/ دردسر‌های دولت برای سرمایه‌گذاران


پدیدار با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌های بخش خصوصی در صنایعی مانند صنعت ساخت نیروگاه و تولید برق نیازمند توجه و حمایت دولت هاست، ادامه داد: دلیل اینکه برای ساخت نیروگاه به دنبال پیمانکار خارجی هستند واضح نیست، اما باید بپذیرند که پیمانکاران ایرانی با حداکثر توان آمادگی ساخت و راه اندازی نیروگاه را دارند.

به گفته رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های کشور کافی و حتی با تولید مازاد برق هم مواجه هستیم و باید به دنبال راهی برای صادرات برق بگردیم.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: امروز در حدود ۸۳ هزار مگابایت ظرفیت تولید برق در کشور است، پیک میزان مصرف داخلی در تابستان سال جاری ۵۴ تا ۵۵ هزار مگابایت بود که باقی آن به کشور‌های عراق، افغانستان و ارمنستان صادر شد.

به گفته وی، عمده برق ایران طی سال‌های اخیر به کشور‌های عراق، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان و کردستان صادر شده است.

پدیدار ادامه داد: باید به این نکته توجه شود که با شرایط مطلوب در تولید، تا امروز هیچ قطعی برق نه برای صنعت، نه برای مصرف خانگی و نه برای صادرات نداشته ایم.

۹۳ درصد از تجهیزات نیروگاهی برق در داخل تولید می‌شود

این فعال اقتصادی در حوزه انرژی با اشاره به اینکه ایران برای ساخت نیروگاه با کشور‌های اروپا پروژه‌های مشترک زیادی داشته است گفت: فناوری و تکنولوژی ساخت تولید برق در کشور کافی است و در حال حاضر آخرین تکنولوژی تولید برق در نیروگاه‌ها وجود دارد و هیچ مشکلی در این بخش نداریم.

وی تصریح کرد: تقریباً ۹۳ درصد از تجهیزات نیروگاهی در داخل تولید می‌شود و این نشان از ظرفیت مطلوب در بخش تجهیزات و تولید برق کشور دارد. تمام تجهیزات تولید برق در داخل کشور تولید می‌شود و ایران یکی از بهترین نقاط دنیا از لحاظ وجود گاز و انرژی خورشیدی است.‌

می‌توانیم برای سایر کشور‌ها نیروگاه برق بسازیم

این فعال در بخش خصوصی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به وضعیت نیروگاه‌ها و تجهیزات، ایران می‌تواند در سایر کشور‌ها نیروگاه بسازد؟ پاسخ داد: بله صد درصد؛ نیرو‌های فعال در کشور توانایی ساخت نیروگاه در سایر کشور‌ها را دارند.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران تصریح کرد: وقتی نیرو‌های فعال انسانی در داخل کشور توان ساخت، تعمیر و توسعه در بخش‌های مختلف نیروگاهی را دارند قطعاً توان چنین اقداماتی در خارج از مرز‌ها وجود دارد و می توانند نیروگاه‌های زیادی را بسازند و راه اندازی کنند.

پدیدار ضمن بی اطلاعی از اینکه در حال حاضر کشور تا چه میزان ظرفیت نیروی کار متخصص، طراحی مهندسی، اجرا، نصب و بهره‌برداری از تجهیزات نیروگاهی را برای اجرای پروژه‌ها در خارج از کشور دارد، گفت: در حال حاضر در سراسر دنیا به خاطر ویروس کرونا بیشتر پروژه‌ها متوقف شده و همه جوامع درگیر بیکاری و مازاد نیروی انسانی شده اند و معمولاً در این دوران بحران ناشی از بیماری کرونا، هیچ یک از کشور‌ها آمار دقیقی از شرایط کار و نیروی کار خود بیرون نمی‌دهد.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران تصریح کرد: در دوران کرونا شاخص‌ها مبتنی بر نظام کیفی و استاندارد نیست، بلکه بر اساس شرایط حساس کشور‌ها است، از این‌رو کشور ما نیز در حال حاضر در موقعیت خاصی قرار دارد و درگیر کرونا، رکود اقتصادی و تحریم شده است و همه‌ عوامل دست به دست هم داده اند تا توسعه تولید، متوقف شود.

این فعال بخش خصوصی در حوزه انرژی در پایان تاکید کرد: کشور نیازی به ساخت نیروگاه جدید ندارد و در صورت نیاز، فعالان این عرصه با ظرفیت بالا، توان ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های برقی را دارند و نیازی به مشارکت سایر کشور‌ها در این زمینه وجود ندارد و تنها حمایت از این بخش باید در نظر گرفته شود.

ارسال نظر