اقتصاد۲۴ - چلو گوشت درباری یکی از غذاهای قدیمی میباشد که به دلیل استفاده از تکه گوشتهای درشت به چلو گوشت درباری معروف شده است.
مواد لازم چلو گوشت درباری
گوشت ران ۴۰۰ گرم
رب ۲ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
هویج ۱ عدد متوسط
۱/۲ فلفل دلمهای
چوب دارچین ۲ عدد
سیر ۳ حبه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱.۵ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
رب ۲ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
هویج ۱ عدد متوسط
۱/۲ فلفل دلمهای
چوب دارچین ۲ عدد
سیر ۳ حبه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱.۵ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور تهیه چلو گوشت درباری
مرحله اول (آماده سازی)
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
سیر را خرد کنید و کنار بگذارید.
فلفل دلمه را با برشهای باریک خرد کنید.
هویج را در سایز بزرگ خرد کنید.
گوشت در این دستور تهیه باید بزرگتر از چلو گوشتهای معمولی خرد شود.
مرحله دوم
مقداری روغن درون قابلمه ریخته و پیازهای خرد شده را درون آن ریخته و روی شعله با حرارت کم قرار دهید و بعد از چند دقیقه هویجهای خرد شده را اضافه کنید.
مرحله سوم
سپس گوشتهای خرد شده را اضافه کنید و شعله را کمی بیشتر کنید و مقداری هم بزنید و منتظر بماند گوشتها به مانند تصویر زیر رنگ عوض کنند.
مرحله چهارم
وقتی رنگ گوشتها تغییر کرد فلفل دلمهای را اضافه کنید و مقداری مواد را جا به جا کنید تا به خوبی تفت داده شود و سپس سیرهای خرد شده را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
مرحله پنجم
سپس ۲ الی ۳ عدد چوب دارچین را اضافه کنید و سپس فلفل سیاه را اضافه کنید و بعد از آن زعفران دم کرده را اضافه کنید و شعله را کم کنید تا به خوبی بپزد.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
سیر را خرد کنید و کنار بگذارید.
فلفل دلمه را با برشهای باریک خرد کنید.
هویج را در سایز بزرگ خرد کنید.
گوشت در این دستور تهیه باید بزرگتر از چلو گوشتهای معمولی خرد شود.
مرحله دوم
مقداری روغن درون قابلمه ریخته و پیازهای خرد شده را درون آن ریخته و روی شعله با حرارت کم قرار دهید و بعد از چند دقیقه هویجهای خرد شده را اضافه کنید.
مرحله سوم
سپس گوشتهای خرد شده را اضافه کنید و شعله را کمی بیشتر کنید و مقداری هم بزنید و منتظر بماند گوشتها به مانند تصویر زیر رنگ عوض کنند.
مرحله چهارم
وقتی رنگ گوشتها تغییر کرد فلفل دلمهای را اضافه کنید و مقداری مواد را جا به جا کنید تا به خوبی تفت داده شود و سپس سیرهای خرد شده را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
مرحله پنجم
سپس ۲ الی ۳ عدد چوب دارچین را اضافه کنید و سپس فلفل سیاه را اضافه کنید و بعد از آن زعفران دم کرده را اضافه کنید و شعله را کم کنید تا به خوبی بپزد.
آماده کردن سس
تابهای را روی شعله قرار میدهیم و کره را اضافه میکنیم و سپس مقداری فلفل سیاه و ۲ قاشق رب را اضافه میکنیم و تفت میدهم تا به خوبی رب سرخ شود.
سس چلو گوشت
بعد از آماده شدن رب به سراغ قابلمه گوشت میرویم و رب را اضافه میکنیم ومواد را هم میزنیم تا رنگ رب را به خود بگیرند و سپس مقداری نمک را اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله آب جوش را اضافه کنید و باید آب جوش به اندازهای باشد که تمام سطح گوشتها را پوشش دهد و مقداری از آن بالاتر باشد. سپس درب قابلمه را بسته و ۴۵ دقیقه منتظر میمانیم تا چلو گوشت درباری جا بیفتد.
نکات تهیه چلو گوشت درباری
نمک را در انتهای دستور تهیه اضافه کنید تا گوشتهای شما را دیر پز نکند.
به هیچ عنوان از آب سرد استفاده نکنید.
مقدار مواد اولیه ذکر شده برای ۲ الی ۳ نفر مناسب میباشد.
به هیچ عنوان از آب سرد استفاده نکنید.
مقدار مواد اولیه ذکر شده برای ۲ الی ۳ نفر مناسب میباشد.
نکات تکمیلی در مورد چلو گوشت درباری
چلو گوشت درباری جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
چلو گوشت درباری را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۳ نفر مناسب میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
چلو گوشت درباری را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۳ نفر مناسب میباشد.