تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۹
شاخص کل دوباره ریخت

بورس ۴۳ هزار و ۴۳ واحد عقب نشینی کرد

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۲۷ دی‌ماه با ریزش دوباره ۴۳ هزار و ۴۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۷۹۳ واحد عقب‌نشینی کرد.
اقتصاد۲۴ -شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۲۷ دی‌ماه با ریزش دوباره ۴۳ هزار و ۴۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۷۹۳ واحد عقب‌نشینی کرد. این رقم پایین‌ترین سطح شاخص کل در نیمه دوم سال به حساب می‌آید و حتی از کف قبلی هم پایین‌تر است. شاخص کل امروز ۳.۵ درصد و شاخص هم‌وزن حدود ۲.۲۷ درصد کاهش داشت. امروز اغلب نماد‌ها در کاهش شاخص کل سهیم بودند، اما با توجه به ارزش بالای فارس، فولاد، فملی، کگل، شستا، تاپیکو و کچاد، این نماد‌ها بیشترین تاثیر را در ریزش بورس داشتند.

بورس در بین دو تعطیلی قرمزپوش است. شاخص کل صبح امروز شنبه ۲۷ دی‌ماه در ادامه روند هفته گذشته، این بار با ریزش ۲۷ هزار واحدی در ۳۰ دقیقه ابتدای بازار امروز روبرو شد. شاخص کل تا این لحظه ۲.۱۹ درصد کاهش داشته و به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسیده است که کمترین رقم در نیمه دوم سال به حساب می‌آید. در همین ساعات شاخص هم‌وزن کاهش ۱.۱۶ درصدی را پشت سر گذاشته که نشان می‌دهد شرکت‌های کوچک با حجم معاملات پایین، از قانون حجم مبنا کمک گرفته و کاهش قیمت کمتری نسبت به شرکت‌های بزرگ دارند. فارس، فملی، فولاد، تاپیکو، وبملت، شپنا و ومعادن بیشترین تاثیر را در ریزش بازار امروز گذاشته‌اند. با توجه به تعطیلی فردا، احتمالا امروز شاهد حجم معاملات بسیار ناچیزی در بورس باشیم.

بورس قرمزپوش در بین‌التعطیلین

در ساعات ابتدایی بازار امروز از مجموع ۳۱۳ نماد معامله شده در بورس، ۷۲ نماد در مدار صعودی حرکت می‌کنند و ۲۴۱ نماد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. همچنین در بازار فرابورس از مجموع ۲۲۱ نماد معامله شده در ساعات اولیه، ۱۵۲ نماد روند نزولی دارند و شاهد رنگ سبز برای ۶۹ نماد روی تابلو هستیم. به طور کلی امروز حدود ۷۰ درصد بازار قرمزپوش هستند و به روند نزولی روز‌های پایانی هفته گذشته ادامه می‌دهند.


نقشه بازار مثل هفته گذشته قرمزپوش است و نماد‌های سبزرنگ در این بازار کمتر به چشم می‌آیند و چندتایی از آن‌ها در گروه خودرو و ساخت قطعات قرار دارند. امروز در ساعات اولیه، خودرو و خساپا نزدیک به قیمت روز گذشته معامله می‌شوند و دیگر نماد‌های گروه از جمله خگستر، خزامیا و خپارس عموما نزولی هستند. در بینشان چند نماد مثل خمهر، خنصیر، خموتور و خمهر با صف خرید در بازار خون‌آلود امروز سبزرنگ شده‌اند. در گروه محصولات دارویی روند نزولی برکت همچنان ادامه دارد. اغلب نماد‌های این گروه در ساعات اولیه بازار دارای صف فروش هستند و تنها چند نماد مثل داوه، دیران و دارو از این روند نزولی فرار کرده‌اند. در گروه فلزات اساسی اغلب نماد‌ها به جز زنگان و فمراد صف فروش دارند و تا پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. محصولات شیمیایی به جز شپلی و شفارا شرایط مشابهی را تجربه می‌کنند و همگی با صف فروش به استقبال سهامدارانشان آمده‌اند. در گروه بانک‌ها شرایط متفاوتی را شاهد نیستیم و تنها وپاسار و وکار صف فروش ندارند. در بین سرمایه‌گذاری‌ها حال وسپهر و وخارزم خوب است. صندوق‌های ETF امروز بیش از پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. در بین انبوه‌سازی‌ها آ س پ، ثبهساز، ثرود و ثعمتا تنها نماد‌های سعودی هستند. گروه سیمان هم چند نماد سبزرنگ مثل سبهان، سدور، سقاین و سنیر دارد. پالایشگاه‌ها همگی صف فروش هستند و دیگر گروه‌ها مثل غذایی‌ها، نهاد‌های مالی، زراعت، بیمه‌ها، عرضه برق و گاز، کانی غیرفلزی، کاشی و سرامیک، قندی‌ها، ساخت محصولات فلزی و استخراج کانه‌های فلزی تماما قرمزپوش هستند.


بیشتر بخوانید: فرصت مناسب برای خرید در بورس چه زمانی است؟


تشکیل صف فروش در دو سوم نماد‌ها

شرایط بازار امروز حتی از روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته هم سخت‌تر به نظر می‌رسد. نماد‌هایی که بیش از سه درصد ریزش قیمت را تجربه می‌کنند به ۸۰ درصد بازار سرمایه رسیده و حدود دو سوم نماد‌های یعنی ۶۷ درصد بازار در صفف روش قرار دارند. ارزش کل صف‌های فروش رقمی حدود پنج هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان است که در دو ماه اخیر بی‌سابقه به حساب می‌آید. در طرف مقابل ۵۱ نماد یعنی هشت درصد بازار صف خرید دارند و مجموع ارزش صف‌های خرید حدود ۸۸۰ میلیارد تومان است.

فملی؛ سنگین‌ترین صف فروش بازار

رکوردشکنی قیمت مس و افزایش آمار فروش و گزارش‌های عملکرد ماهانه اهمیتی برای سهامداران بورس ندارد. چراکه با وجود همه اینها، فملی، نماد شرکت ملی صنایع مس ایران در صدر فهرست سنگین‌ترین صف فروش بازار قرار گرفته است. در کنار او وتوصا با اختلاف ناچیزی ایستاده و هر دو آن‌ها حدود ۱۳۹ میلیارد تومان صف فروش دارند. حدود یک هفته است که نماد گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایرانی به چنین وضعیتی دچار شده. بعد از این دو، کدما با صف فروش ۱۱۴ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارد. کاما، خبهمن، دانا، بترانس، سمگا، گدنا، کرمان و شتوکا دیگر نماد‌های دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.

خموتور؛ سنگین‌ترین صف خرید بازار

صرف نظر از نماد‌های سپیدار و چخزر که مدت زیادی از عرضه اولیه آن‌ها نمی‌گذرد، امروز خموتور، نماد شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران با صف خرید ۶۳ میلیارد تومانی در صدر فهرست نه‌چندان بلند صف‌های خرید قرار دارد. کمند با صف ۵۱ میلیون تومانی در رتبه دوم و پارند با صف ۳۵ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارد. سیتا، فجام، چکاوه، رافزا، غگیلا، شصدف و زفکا از دیگر نماد‌های دارای صف خرید در بازار قرمزپوش امروز هستند.

ریزش ۴۲ هزار واحدی شاخص، نتیجه بی‌اعتمادی به بورس

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه ۲۷ دی‌ماه با ریزش دوباره ۴۳ هزار و ۴۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۷۹۳ واحد عقب‌نشینی کرد. این رقم پایین‌ترین سطح شاخص کل در نیمه دوم سال به حساب می‌آید و حتی از کف قبلی هم پایین‌تر است. شاخص کل امروز ۳.۵ درصد و شاخص هم‌وزن حدود ۲.۲۷ درصد کاهش داشت که این اختلاف در نتیجه پر نشدن حجم مبنا در نماد‌های کوچک بازار است. امروز اغلب نماد‌ها در کاهش شاخص کل سهیم بودند، اما با توجه به ارزش بالای فارس، فولاد، فملی، کگل، شستا، تاپیکو و کچاد، این نماد‌ها بیشترین تاثیر را در ریزش بورس داشتند.

کاهش چشمگیر ارزش معاملات به ۱۰ هزار میلیارد

معامله‌گران بورس امروز حدود هشت میلیون و ۶۴۰ هزار سهام و اوراق مالی را در قالب ۸۳۰ هزار معامله به ارزش هفت هزار و ۵۴ میلیارد تومان دادوستد کردند. حتی با در نظر گرفتن معاملات سه هزار و ۸۰۱ میلیارد تومانی فرابورس، ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه به رقمی حدود ۱۰ هزار و ۸۵۵ میلیارد تومان می‌رسد که کاهش چشمگیری نسبت به هفته گذشته دارد. چنین کاهش نشان می‌دهد اعتماد به بورس روز به روز کمتر می‌شود. امروز نماد‌های شستا، خودرو، ثبهساز، خساپا، ولپارس، امین و وخارزم پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورسی بودند و این فهرست در بازار فرابورس در اختیار نماد‌های چخزر، وسپهر، سپیدار، آریا، بگیلان، رافزا و زنگان بود.

منبع: فرارو
ارسال نظر