تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
در گفتگوی اقتصاد ۲۴ با کارشناسان بررسی شد؛

فرصت طلایی ورود دوباره به بورس چه زمانی است؟/ برخی سهم‌ها ۲۵ تا ۳۰ درصد به بازار بدهکارند

اغلب کارشناسان بر این باور هستند که بازار سرمایه این روز‌ها در مرحله ترس قرار دارد. اقتصاد ۲۴، اما در گفتگویی با کارشناسان سناریو‌های مختلف بورس را در آینده بررسی کرده است.

بورس تهران

اقتصاد۲۴ -بورس حدود ۵ ماه است که حال و روز چندان خوشی ندارد. بعد از صعود تاریخی شاخص تا مرز ۲ میلیون و ۸۰ هزار واحد، روند نزولی آغاز شد و عدد شاخص حالا در کانال ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسیده است؛ عددی که حالا بسیاری از تازه واردان بورس را ناامید، معترض و بی اعتماد کرده است. برخی تنها منتظر مانده اند تا در صورت رسیدن به اصل پول خود از بازار خارج شوند. برخی دیگر نیز حتی با زیان خارج شده تا شاید بیشتر از این دچار زیان نشوند.

تا به اینجای کار دولت و مجلس هیچ اقدام موثری برای بهبود شرایط بازار انجام نداده اند، اما با این حال حتی بدبین‌ترین تحلیل‌ها هم حکایت از ارزندگی قیمت‌ها در بسیاری از سهم‌ها دارد. با این حال به نظر می‌رسد ترس و بی اعتمادی هنوز دست از سر بازار برنداشته و حتی احتمال کاهش قیمت دلار نیز بر کاهش قیمت برخی از سهم‌ها تاثیر گذاشته است.

در این شرایط سوال این است که بازار سرمایه تا چه زمانی قرار است به همین روند کاهشی و فرسایشی خود ادامه دهد. آیا نشانه‌هایی مبنی بر اوج گرفتن دوباره بازار وجود دارد؟

شاهین احمدی، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص به اقتصاد۲۴ می‌گوید: قاعدتاً شاخص بورس قرار نیست همیشه روند نزولی داشته باشد؛ اما همواره بازار بین خوف و رجا قرار گرفته است. زمانی همه خوشحال هستند و به طور مرتب مانند خرداد و تیر ۹۹ مثبت ۵ می‌خورد و زمانی هم مانند مرداد و شهریور به طور مرتب منفی ۵ می‌خورد.

وی می‌افزاید: عدم تعادل در بازار‌ها را می‌توان در سایر بازار‌های مالی دنیا نیز جستجو کرد. در کشور ما نیز سایر بازار‌ها مانند بازار مسکن نیز طی این مدت شاهد این عدم تعادل بوده است.

ریسک‌های بازار سرمایه کدام اند؟

شاهین احمدی در ادامه این گفتگو با طرح این سوال که چه اتفاقی باید در بازار سرمایه رخ دهد تا این روند تغییر کند؟ می‌گوید: در وهله نخست باید یک بنیاد خوب مبتنی بر خبر خوشایند در کلیت اقتصاد رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح می‌کند: برای واکاوی دلایل کاهش‌های اخیر در بورس باید چند ریسک را بررسی کرد؛ ریسک نخست تصمیم مجلس در خصوص شیوه نامه قیمت گذاری فولاد، خودرو و... بود و ریسک بعدی مربوط به دولت است که معمولاً با تصمیم‌ها و یا اظهار نظر‌های مختلف به بدتر شدن شرایط دامن می‌زند.

احمدی یادآور می‌شود: برخی از این ریسک‌ها جنبه روانی دارد مانند دلار ۱۵ هزار تومانی؛ برخی از این ریسک‌ها نیز مانند قیمت گذاری دستوری فولاد، عملی است.


بیشتر بخوانید: شاخص بورس به روز‌های اوج باز می‌گردد؟/ حضور بایدن کدام گروه‌های بورسی را جذاب می‌کند؟


این کارشناس بازار سرمایه تاکید می‌کند: علاوه بر این موارد، بحث تامین مالی صندوق‌های بازنشستگی را داریم. در اواخر سال باید حقوق ها، عیدی ها، سنوات و ... پرداخت شود و هزینه آن باید به گونه‌ای تامین شود. در این شرایط صندوق‌های بازنشستگی معولاً فروشنده هستند و یا حداقل خریدار نیستند.

احمدی اظهار می‌کند: متاسفانه مسئولیتی در قبال ضرر سهام شرکت ندارند حتی اگر سهم فلان مجموعه ۵۰ تومان هم شود باز هم نگران کاهش ارزش این سهام نیستند. شخص حقیقی نیست که نگران باشد بلکه نهایتاً با بالا بردن دوباره قیمت سهم در بهمن ماه عملکرد مالی را مثبت می‌کنند.

سهم‌های بزرگ ۲۰ تا ۲۵ درصد به بازار بدهکارند

این کارشناس بازار سرمایه تاکید می‌کند: در حال حاضر پاندول حرکتی بازار سرمایه به سمت بدبینی و ترس است و باید صبر کنیم ببینیم این ریسک‌ها چه زمانی تمام می‌شود و حرکت به سمت خوشبینی خواهد بود؟

وی اضافه می‌کند: در خصوص شاخص بورس نیز پیش بینی عددی ندارم، اما سهم‌های بزرگی که در یکی دو ماه گذشته به کف تاریخی رسیده اند در بدترین حالت ۳۰ تا ۴۰ درصد به سهامداران بدهکاران هستند. به نظر می‌رسد این سهم‌ها (سهم‌های بنیادی بزرگ) حدود ۴ تا مثبت ۵ به سهامداران خود خواهند داد (بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مثبت) که این اتفاق احتمالاً تا آخر سال رخ خواهد داد.

شایعه را بخوان، خبر را بخر

همچنین میثم رادپور کارشناس اقتصادی در گفتگو با اقتصاد۲۴ در این رابطه می‌گوید: عمده نگرانی بازار سرمایه در حال حاضر کاهش قیمت دلار است و در حال پیشخور کردن این احتمال است. قیمت‌ها برخلاف چند ماه گذشته بسیار جذاب و مناسب شده است چرا که بازار سرمایه پیش بینی کاهش قیمت دلار را پیشخور کرده است.

وی می‌افزاید: کاهش قیمت دلار بسیاری از شرکت‌های دلاری در بورس را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما اینکه بازار تا چه اندازه ریزش دلار را پیش بینی می‌کند و در قیمت‌ها منعکس می‌کند مهم است. در وهله بعد باید حواسمان باشد که وقتی قیمت دلار کم شد دیگر نباید انتظار کاهش دوباره در قیمت سهم شرکت‌ها را داشت.

رادپور همچنین تصریح می‌کند: اصطلاحی وجود دارد که می‌گوید شایعه را بخوان و خبر را بخر. به این معنا مثلاً اگر شایعه شده که منابع ارزی در حال آزاد شدن است شروع به فروختن کن، اما وقتی خبر آن بیرون آمد زمان خریدن است. در واقع به این معنا که شایعه اثر خود را می‌گذارد و حتی اگر این شایعه به واقعیت تبدیل شود دیگر اثری نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی درباره قیمت دلار نیز می‌گوید: در هر حال باید در نظر داشت به لحاظ فاندامنتالی و بنیادی حتی در صورت کاهش قیمت دلار، انتظار کاهش قیمت دلار بیشتر از زیر ۱۸ هزار تومان نیست ضمن آنکه باید نسبت به پایداری آن نیز تردید داشت.

فرصت طلایی برای ورود دوباره به بورس چه زمانی است؟

رادپور همچنین تاکید می‌کند: آنچه امروز در حال پیشخور شدن است اثر اتفاقاتی است که رخ نداده است بنابراین اگر قیمت دلار ریزش جدی داشته باشد یک فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در بورس است. کشور ما پایه اقتصادی اش مبتنی بر کامیودیتی هاست. اقتصاد و بورس ایران مبتنی بر کالا‌های اساسی است و آینده بسیار درخشانی برای این کالا‌ها وجود دارد.

وی می‌افزاید: آینده درخشان کالا‌های اساسی به خاطر افزایش قیمت کالا‌های اساسی در جهان است. در دهه پیش رو کالا‌های اساسی به شدت رشد خواهند کرد و این برای بورس خبر بسیار امیدوارکننده‌ای است. این افزایش قیمت در جهان می‌تواند بی سابقه باشد و هنوز بازار‌ها این نشانه‌ها را نمی‌توانند ببینند.

این کارشناس اقتصادی یادآور می‌شود: همچنین در داخل نیز آثار تورمی از همین حالا چه در کالا‌های اساسی و چه در حامل‌های انرژی قابل ملاحظه است که اثر این موضوع نیز در بورس هویدا خواهد شد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رئوف
0
0
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹
صندوق پالایشی دولت به نصف قیمتی که به ملت فروخته شده، افت کرد.
یعنی 50درصد ضرر، بعد از اعتماد و 5 ماه صبر!!
و متاسفانه ضربه این افتضاح، به کل نظام خواهد بود
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ دیدار سرلشکر موسوی با نیروی هوافضای سپاه

عکس/ مریم فرمانفرماییان از نوادگان قاجار ۱۱۰ سال پیش در حال سورتمه سواری در اروپا

مهاجم خارجی استقلال رفتنی شد

عکس/ آرش رضاوند به سپاهان پیوست

قیمت نفت با وجود افزایش تولید اوپک‌پلاس بالا رفت

لوکیشن جدید پایتخت ۸ فاش شد

عکس/ ژست‌های خاص بازیگر زیبای سریال دلدادگان در یک روز آفتابی

تکلیف قبض‌های نجومی برق چه می‌شود؟

بزرگداشت علی طائب

وداع استقلال با ستاره پرسپولیسی‌اش

فیلم/ تصاویر جدید از محل حادثه انفجار در پردیسان

عکس‌های جدید از اطراف رادار منهدم شده آمریکایی‌ها در العدید

عکس/ خط و نشان عارف برای گران‌فروشان

عکس/ علیرضا دبیر، فغانی را بی‌غیرت خطاب کرد

گزارش بورس امروز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

عکس/ امیر حاتمی در حال بوسیدن مزار سردار سلیمانی

خرید بعدی استقلال مشخص شد

عبور قیمت دلار از نیمه کانال ۸۹ هزار تومانی

حسرت پرسپولیس تمدید شد

واکنش ایران به احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه +فیلم

عکس/ ملکه جهان خانم همسر محمدعلی شاه ۱۲۵ سال پیش با حیوان خانگی اش در باغ سلطنتی

عکس/ ژست خاص دریادار سیاری ۵۴ سال پیش بعد از تمرینات تکاوری

ماجرای برنامه قطعی آب در تهران چیست؟

عکس/ چهره جدی سرلشکر حسنی سعدی ۴۴ سال پیش در اتاق عملیات ارتش

شهرداری علیه تاریخ کهن اصفهان؛ خاکبرداری شبانه در کمرزرین بدون حضور ناظران میراث‌فرهنگی اتفاق افتاد

ایده وحید هاشمیان برای پرسپولیس

ادعای تازه ترامپ درباره حمله به ایران

عکس/ برج آزادی تهران در سیاهی آلودگی گم شد

آکسیوس طرح خطرناک ترامپ علیه روسیه را فاش کرد

طعنه زیدآبادی به حکم حبس جدید تاجزاده

فیلم/ ماجرای مشاهده دود غلیظ در خیابان دماوند تهران

عکس/ چهره دیده نشده از یحیی غول سریال مختار در ۴۰ سالگی

برق ارزان عامل بحران آب در ایران!

زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی کنکور مشخص شد

آتش‌سوزی در فروشگاه کفش خیابان دماوند تهران

فیلم/ نماینده مجلس: باور کنیم آمریکا در حال فروپاشی است

عکس/ کاریکاتور کنایه آمیز روزنامه سازندگی درباره حضور جواد لاریجانی در تلویزیون

گزارش تکان دهنده مرکز آمار درباره تورم خوراکی‌ها چه می‌گوید؟/ گرانی بی‌پایان در سایه وعده‌های بی اثر دولت‌ها

عکس/ حمله شدید و تند یک تراکتوری به علیرضا فغانی

فیلم/ ادعا‌های جدید ترامپ درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران

عکس/ امان‌الله جهانبانی اولین فرمانده ارتش مدرن ایران ۱۲۰ سال پیش در کنار پدرش

علت انفجار در پردیسان قم چه بود؟

عکس/ پست اینستاگرامی فغانی پس از فینال جام باشگاه‌ها

بازی انرژی پاک را تغییر کرد؟

فیلم/ عملیات اطفای حریق در هورالعظیم مرز ایران و عراق

شرط ورود سرمایه‌های بزرگ به بازار سهام چیست؟

کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن یک تصور غیرواقعی است!

عکس/ چهره خندان و صمیمی سرلشکر رحیم صفوی و سردار قاآنی ۲۴ سال پیش سوار بر یک ون

کمک هزینه ازدواج و مراسم ترحیم شامل کدام بازنشستگان می‌شود؟

بورس سبزپوش شد