تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
عضو هیات مدیره خانه صنعت در گفتگو با اقتصاد۲۴

قطعی برق، چالش جدی در تابستان داغ ۱۴۰۰/ زور ادارات برق و گاز همیشه به تولیدکنندگان رسیده است

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید به دلیل پایین بودن میزان نزولات آسمانی در زمستان ۹۹ به احتمال قوی واحد‌های صنعتی در تابستان ۱۴۰۰ با چالش جدی قطع برق مواجه خواهند بود.

صنعت برق 

اقتصاد۲۴ - آرمان خالقی با اعلام این مطلب به اقتصاد ۲۴ گفت: واحد‌های صنعتی چه در شهرک‌های صنعتی مستقر باشند و چه در جایی بیرون از آن فعال باشند همیشه برای شرکت‌های برق و گاز در دوران پیک مصرف انرژی حکم مرغ عزا و عروسی را داشته اند و راحت سرشان بریده می‌شود؛ هر زمستان یا تابستان که به دلیل نوسانات دمای هوا مصرف برق و گاز دستگاه‌های سرمایشی و گرمایشی افزایش می‌یابد قطع برق مشترکان صنعتی اولین و رایج‌ترین راهکاری است که به عقل متولیان تامین انرژی رسیده است.

وی ادامه داد: سوای رویکرد‌های سیاسی که فعالان اقتصادی با جابجایی هر دولت با آن مواجهند در بخش مدیریت تامین انرژی ساده‌ترین راه برای کاستن از فشار دوران اوج مصرف قطع کردن اشتراک واحد‌های صنعتی است؛ به صورت مشخص مدیران ادارات برق و گاز ترجیح می‌دهند تا به جای قطع موقت برق یک منطقه مسکونی سراغ نقاط صنعتی بروند؛ در یک منطقه مسکونی بالغ بر هزاران مشترک وجود دارد، اما در یک محله صنعتی شمار مشترکان برق و گاز به زحمت تا هزار می‌رسد؛ طبیعی است در زمان قطع اشتراک جمع و جور کردن اعتراض و نارضایتی هزاران تماس و مراجعه به مراتب از جمع کردن اعتراض هزار ناراضی کاردشوارتری است.

عضو هیات مدیره خانه صنعت معدن و تجارت ایران در ادامه افزود: برای همین است که می‌گوییم زور شرکت‌های برق و گاز در مواقع پیک مصرف همیشه به بخش صنعت رسیده است؛ متولیان این شرکت‌ها برای اینکه با چالش مواجه نشوند برای جبران کمبود اول اشتراک واحد‌های صنعتی را قطع می‌کنند این کار آن‌ها شاید از شدت مواجهه مستقیم با معترضان کم کند، اما در نهایت با این عمل هزینه‌های تولید افزایش می‌باید و در نتیجه مصرف کنندگان نهایی با کاهش غیر متعارف عرضه یک کالا یا گران شدن بهای آن در بازار مواجه می‌شوند.

خالقی در عین حال با یادآوری اینکه در نیمه دوم سال ۹۹ میزان نزولات آسمانی به میزان قابل توجهی کاهش یافت؛ ادامه می‌دهد این وضعیت در کنار افزایش تقاضا‌های پیدا و پنهان برای استخراج رمزارز‌ها باعث شده است تا از حالا تامین انرژی تابستان و زمستان سال ۱۴۰۰ یکی از چالهشای بخش صنعت باشد؛ قطع یقین در روز‌های گرم تابستان شبکه توزیع برق سراسری با مشکل جدی تامین برق مشترکان صنعتی و مسکونی روبروست و در عین حال دور از انتظار نیست که در روز‌های سرد زمستان آینده هم این مشکل برای شرکت گاز پیش بیاید.

وی ادامه داد: از آنجا که تا به امروز واحد‌های صنعتی از بابت قطع آنی و ناگهانی اشتراک برق و گاز خود متحمل خسارت‌های فراوان شده اند این بار از طریق ستادتسهیل رفع موانع تولید درصدد برآمدیم تا اولا متولیان شرکت‌های برق و گاز را مجاب کنیم تا پیش از اقدام به قطع اشتراک اطلاع رسانی کنند و در ثانی از طریق ایجاد پوشش‌های بیمه‌ای معتبر خسارت‌های وارده از محل قطع ناگهانی و موقت حامل‌های انرژی به بخش تولید را جبران نمایند.

رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران با بیان اینکه در نتیجه هر بار قطع ناگهانی برق و گاز واحد‌های صنعتی خسارت قابل ملاحظه‌ای به تولید کنندگان وارد شده و در نتیجه شوک قیمت‌ها در بازار عرضه نهایی کالا و خدمات به وجود می‌آید؛ از آنجا مجموعه این فرآیند در نهایت به زیان همزمان تولید کننده و مصرف کننده است بهتر است که این اتفاق اجتناب ناپذیر با اطلاع رسانی قبلی به واحد‌های صنعتی صورت بگیرد تا دست کم میزان خسارات وارده به حداقل ممکن برسد.

وی افزود: براین اساس اگر در تابستان پیشرو قطعی برق واحد‌های صنعتی طبق یک جدول زمان بندی صورت بگیرد آنگاه واحد‌های صنعتی می‌توانند از با جابجا کردن زمان تعطیلات تابستانی فعالیت تعمیرات دوره‌ای و اساسی خطوط تولید را آغاز کنند و از این طریق زیان ناشی از قطع برق را به فرصت تبدیل کنند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تهران و کرج در سیاهچاله بحران آب

عکس/ شباهت شوکه کننده بابک جهان‌بخش و پسرش

سد شمیل و نیان هرمزگان کاملا خشک شد

عکس/ چهره جوان سرلشکر بابایی و رزمندگان ۴۴ سال پیش در خط مقدم جبهه

تکذیب شایعات درباره انفجار در فرودگاه مشهد

عکس/ معماری خاص و دیده نشده کاخ چهلستون اشرف در بهشهر

فیلم/ انتشار اسامی ثروتمندترین بازیگران ایرانی

فیلم/ اظهارات آذری جهرمی درباره لورفتن موقعیت سرداران نظامی

واکنش وزارت ارتباطات درباره اختلال جی‌پی‌اس‌ها

فیلم/ اظهارات رئیس بنیاد شهید درباره مفقودی‌های زندان اوین

آخرین آمار شهدا و مجروحان حمله اسرائیل به ایران

فیلم/ دیدار سرلشکر موسوی با نیروی هوافضای سپاه

عکس/ مریم فرمانفرماییان از نوادگان قاجار ۱۱۰ سال پیش در حال سورتمه سواری در اروپا

مهاجم خارجی استقلال رفتنی شد

عکس/ آرش رضاوند به سپاهان پیوست

قیمت نفت با وجود افزایش تولید اوپک‌پلاس بالا رفت

لوکیشن جدید پایتخت ۸ فاش شد

عکس/ ژست‌های خاص بازیگر زیبای سریال دلدادگان در یک روز آفتابی

تکلیف قبض‌های نجومی برق چه می‌شود؟

بزرگداشت علی طائب

وداع استقلال با ستاره پرسپولیسی‌اش

فیلم/ تصاویر جدید از محل حادثه انفجار در پردیسان

عکس‌های جدید از اطراف رادار منهدم شده آمریکایی‌ها در العدید

عکس/ خط و نشان عارف برای گران‌فروشان

عکس/ علیرضا دبیر، فغانی را بی‌غیرت خطاب کرد

گزارش بورس امروز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴

عکس/ امیر حاتمی در حال بوسیدن مزار سردار سلیمانی

خرید بعدی استقلال مشخص شد

عبور قیمت دلار از نیمه کانال ۸۹ هزار تومانی

حسرت پرسپولیس تمدید شد

واکنش ایران به احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه +فیلم

عکس/ ملکه جهان خانم همسر محمدعلی شاه ۱۲۵ سال پیش با حیوان خانگی اش در باغ سلطنتی

عکس/ ژست خاص دریادار سیاری ۵۴ سال پیش بعد از تمرینات تکاوری

ماجرای برنامه قطعی آب در تهران چیست؟

عکس/ چهره جدی سرلشکر حسنی سعدی ۴۴ سال پیش در اتاق عملیات ارتش

شهرداری علیه تاریخ کهن اصفهان؛ خاکبرداری شبانه در کمرزرین بدون حضور ناظران میراث‌فرهنگی اتفاق افتاد

ایده وحید هاشمیان برای پرسپولیس

ادعای تازه ترامپ درباره حمله به ایران

عکس/ برج آزادی تهران در سیاهی آلودگی گم شد

آکسیوس طرح خطرناک ترامپ علیه روسیه را فاش کرد

طعنه زیدآبادی به حکم حبس جدید تاجزاده

فیلم/ ماجرای مشاهده دود غلیظ در خیابان دماوند تهران

عکس/ چهره دیده نشده از یحیی غول سریال مختار در ۴۰ سالگی

برق ارزان عامل بحران آب در ایران!

زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی کنکور مشخص شد

آتش‌سوزی در فروشگاه کفش خیابان دماوند تهران

فیلم/ نماینده مجلس: باور کنیم آمریکا در حال فروپاشی است

عکس/ کاریکاتور کنایه آمیز روزنامه سازندگی درباره حضور جواد لاریجانی در تلویزیون

گزارش تکان دهنده مرکز آمار درباره تورم خوراکی‌ها چه می‌گوید؟/ گرانی بی‌پایان در سایه وعده‌های بی اثر دولت‌ها

عکس/ حمله شدید و تند یک تراکتوری به علیرضا فغانی