تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۰

ریز ارگانیسم‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند

ریز ارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌های روده می‌توانند با تقویت سیستم ایمنی بدن، از انسان در برابر بیماری‌های مزمن مانند کووید-۱۹ محافظت کنند.
سیستم ایمنی

اقتصاد ۲۴- ایمنی‌درمانی سرطان به عنوان یک روش موثر در درمان سرطان ظاهر شده است. بینش اصلی در این روش نشان می‌دهد که می‌توان سیستم ایمنی بدن خود بیمار را مهار کرد تا به شناسایی و تخریب سلول‌های سرطانی بپردازد.

دانشمندان سعی دارند رویکرد‌های کنونی ایمنی‌درمانی را بهبود ببخشند و زمینه‌های جدید و امیدوارکننده‌ای را برای درمان سرطان شناسایی کنند. آن‌ها در حال بررسی نحوه شکل‌گیری سیستم ایمنی بدن و واکنش آن نسبت به درمان سرطان با کمک میکروبیوم‌های ساکن در روده و سایر بافت‌ها هستند.

دانشمندان باور دارند که ترکیب سلولی تومور، وضعیت سیستم ایمنی و میکروبیوم روده بیمار می‌توانند به تصمیم‌های درمانی و نظارت بر واکنش‌های بدن کمک کنند. چنین تجزیه و تحلیل‌های جامعی در مورد بیماران و سرطان آن‌ها ممکن است به ارائه درمان‌هایی بیانجامند که عوامل گوناگونی را هدف قرار می‌دهند و فرصت درمان بهتر را فراهم می‌کنند.
 

میکروب‌ها، ارتش کمک‌رسانی!

پژوهش پیرامون میکروبیوم در چند سال گذشته، رشد چشمگیری داشته است. دانشمندان دریافته‌اند که میکروبیوم، نقش مهمی را در شکل‌گیری ایمنی بدن بر عهده دارد. پژوهشگران با توجه به این نقش مهم، سعی دارند تا به درک بهتری در مورد تاثیر میکروبیوم بر پیشروی سرطان و واکنش بدن نسبت به درمان برسند. پژوهش‌های جدید، به نتایج امیدوارکننده‌ای در مورد این موضوع رسیده‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که برخی از میکروب‌های روده می‌توانند توانایی گروهی از سلول‌های ایمنی را مهار کنند تا به کنترل رشد تومور‌های روده بپردازند.

پژوهش‌های دیگری نیز رابطه میان میکروبیوم روده را با واکنش‌های بدن نسبت به ایمنی‌درمانی سرطان نشان می‌دهند. برای نمونه، پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو" (University of Chicago) در بررسی خود دریافتند که انواع خاصی از باکتری روده در بیماران مبتلا به سرطان، با واکنش‌های مهارکننده‌های ایمنی در ارتباط هستند.

همچنین پژوهشگران، میکروب‌های خاصی را کشف کرده‌اند که با پیشروی سرطان در ارتباط هستند. این گونه‌های باکتری، بر فعالیت سلول‌های ایمنی تاثیر می‌گذارند و به پیشروی سرطان منجر می‌شوند. پژوهشگران سعی دارند از دانش مربوط به این باکتری‌ها، برای ارائه راهبرد‌هایی استفاده کنند که به پیشگیری از سرطان و درمان آن منجر می‌شوند.

پژوهشگران، تعاملات میان گونه‌های میکروبی و سیستم ایمنی را مورد بررسی قرار می‌دهند تا به فرصت‌های جدیدی برای درمان سرطان دست پیدا کنند. درک بهتر تعامل باکتری‌ها با سلول‌های ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان، به ارائه راهبرد‌های درمانی جدید و بهبود درمان‌های کنونی می‌انجامد. در هر حال، سوالات بسیاری در این باره وجود دارند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود. کدام گونه‌های باکتری بر واکنش‌های ایمنی، تاثیر مثبت یا منفی دارند؟ مکانیسم‌هایی که باکتری به واسطه آن‌ها بر سیستم ایمنی اثر می‌گذارد، کدام هستند؟ ترکیب گونه‌های باکتریایی روده چگونه بر سرطان اثر می‌گذارد؟ آیا ترکیبات دیگری وجود دارند که بتوانند سیستم ایمنی را برای درمان سرطان ترغیب کنند؟

علاوه بر این، منابع جدیدی از جمله مدل‌های بهتری برای درمان سرطان مورد نیاز هستند تا از پژوهش‌ها پشتیبانی کنند. فناوری‌های پیشرفته‌ای نیز باید برای تجزیه تحلیل تومور و سلول‌های ایمنی مورد نیاز هستند تا ارزیابی‌ها با دقت بیشتری صورت بگیرند.

نقش مهم باکتری‌های روده

روده انسان، انواع گوناگونی از باکتری‌ها را در بر دارد که برخی از آن‌ها مفید و برخی دیگر مضر هستند. توصیه پزشکان این است که همه مردم سعی داشته باشند تا غذا‌هایی را مصرف کنند که تعداد باکتری‌های مفید روده آن‌ها را افزایش می‌دهند. در هر حال، گروهی دیگر از باکتری‌های ساکن روده می‌توانند در بروز انواع بیماری‌ها نقش داشته باشند و بر نحوه واکنش بدن نسبت به بیماری‌ها اثر بگذارند.

میکروبیوم روده، باکتری‌های گوناگونی را در بر دارد که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن و توانایی آن در واکنش به تهاجم‌ها و بروز عفونت ایفا می‌کنند. ترکیب باکتری‌های روده، تحت تاثیر عوامل گوناگونی از جمله محل زندگی فرد، رژیم غذایی و تغذیه، سن، دارو، استرس و بیماری‌هایی که شاید فرد به آن‌ها مبتلا باشد، قرار دارد. تغییر در ترکیب باکتری‌ها و یا تغییر نحوه عملکرد آن‌ها می‌تواند به بروز بیماری منجر شود.
 

میکروب‌ها و باکتری‌ها در برابر کووید-۱۹ 

شاید بسیاری از افراد از این موضوع بی‌خبر باشند که لشکری از میکروب‌ها در بدن آن‌ها زندگی می‌کنند که می‌توانند با تهدید‌های گوناگون از جمله کروناویروس به مقابله بپردازند.

پژوهش‌هایی که در دو دهه گذشته صورت گرفته‌اند، نشان می‌دهند که بدن ما محل زندگی بسیاری از سلول‌های باکتریایی است. همکاری این باکتری‌ها در روده، به کار کردن در یک شرکت شباهت دارد که با هدف حفظ سلامتی صورت می‌گیرد. باکتری‌ها می‌توانند واکنش سیستم ایمنی بدن را متعادل سازند تا واکنش ایمنی موثر ارائه شود، اما آن قدر خشن نباشد که به بدن میزبان آسیب برساند.

باکتری‌های روده می‌توانند هم در برابر ویروس‌های آلاینده روده و همچنین ویروس‌هایی که ریه‌ها را آلوده می‌کنند، واکنش موثری ارائه دهند.   باکتری‌های مفید روده، این کار را به سفارش سلول‌های ایمنی انجام می‌دهند تا پروتئین‌های ضد ویروس تولید کنند که نهایتا عفونت‌های ویروسی را از بین می‌برند. شخصی که بدن او فاقد این باکتری‌های مفید باشد، نمی‌تواند واکنش ایمنی قوی نسبت به ویروس‌های مهاجم نشان دهد؛ در نتیجه عفونت‌ها شناسایی نمی‌شوند و به سلامتی آسیب می‌رسانند.

شیوع کووید-۱۹، بسیاری از پژوهشگران را به بررسی نقش میکروب‌ها و باکتری‌های روده برای تقویت واکنش ایمنی بدن در برابر کروناویروس سوق داده است.

برخی از پژوهش‌ها، باکتری‌های خاصی را در روده افراد مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی کرده‌اند که می‌توانند به پژوهشگران در پیش‌بینی شدت این بیماری کمک کنند.

برخی از باکتری‌های روده می‌توانند به سلول‌های ایمنی کمک کنند تا به طور کامل فعال شوند. پژوهشگران سعی دارند این باکتری‌ها را در نمونه‌های مدفوع، بزاق و خون بیماران شناسایی کنند و اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها به دست بیاورند.

میکروب‌ها و بیماری‌های مزمن

افرادی که به بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع دو، اضافه‌وزن و بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا هستند، سیستم ایمنی بیش‌فعالی دارند که نمی‌تواند محرک مضر و بی‌ضرر را تشخیص دهد و با یک میکروبیوم روده تغییریافته مرتبط است.

میکروبیوم روده در این بیماری‌های مزمن، فاقد باکتری فعال‌کننده سلول‌های ایمنی بدن است. این تغییرات، در میکروبیوم روده افرادی که رژیم غذایی ضعیفی دارند و یا افراد مسن دیده می‌شود.

بسیاری از پژوهش‌ها، بر ایجاد یک سیستم ایمنی متعادل تمرکز دارند که می‌تواند با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی تهدیدکننده مقابله کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش