تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۰

ایران تن به مذاکره با آمریکا خواهد داد؟

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم تاکید کرد: اگر گام‌های آمریکا برای احیای برجام، اساسی و راهبردی بوده و به معنای شکستن شاکله تحریم باشد احتمال موافقت ایران زیاد است، ولی اگر گام‌های کوچک برای رسیدن به گام‌های بزرگ باشد ایران قطعا موافقت نخواهد کرد.

مذاکره ایران با آمریکا

اقتصاد ۲۴ - حشمت‌الله فلاحت پیشه، در تحلیل نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام و تصمیم برای ادامه این نشست بصورت حضوری در روز سه‌شنبه گفت: واقعیت این است که یک تحول تازه‌ای در موضوع برجام شکل گرفته است؛ دولت جدید ایالات متحده در ابتدا مقداری سیاست وقت‌کشی را در دستور کار قرار داد و برخلاف وعده‌های انتخاباتی، سعی کردند تا برای گرفتن امتیاز بیشتر، از سیاست تحریم و فشار حداکثری علیه ایران استفاده کنند، اما مشاهده کردند که جمهوری اسلامی ایران گزینه‌های دیگری را در پیش گرفت که به مراتب شدیدتر از سیاست‌های اتخاذ شده در زمان ترامپ بود.

وی خاطر نشان کرد: ایران در زمان دولت ترامپ یک سیاست کنترل شده برای حفظ برجام در پیش گرفت، زیرا این امید وجود داشت که سیاست وی در آمریکا فراگیر نباشد و وعده‌های انتخاباتی بایدن و دیگر دموکرات‌ها همین شرایط را نشان می‌داد، اما بعداز این که یک ناامیدی از دولت بایدن شکل گرفت، عملا ایران مواضع جدی خودش را رو کرد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رفتاری که ایران از دولت جدید آمریکا مشاهده کرد منجر به این شد که در مجموع گام‌های کاهش تعهدات در دولت جدید بیشتر از مجموعه گام‌هایی باشد که در زمان ترامپ برداشته شد.

وی با اشاره به امضای سند جامع همکاری‌های ایران و چین گفت: هنگامی که توافق راهبردی ایران با چین امضا شد، یک موضع دیگری در ایالات متحده شکل گرفت و آن این بود که برای اولین بار ما مشاهده کردیم در داخل آمریکا جریان‌های مختلف از جمله دموکرات‌ها، دولت بایدن را مورد انتقاد قرار دادند که سیاست اشتباه او منجر به شکل گیری کانون‌های مخالف هژمونی آمریکا در دنیا می‌شود.


بیشتر بخوانید: کاخ سفید: مذاکره مستقیم با ایران نداریم، اما آماده‌ایم


فلاحت پیشه ادامه داد: کشور‌های اروپایی سعی کردند به صورت فریب‌کارانه‌ای برخلاف مواضع خودشان در زمان ترامپ یکسری مسائل دیگر را به برجام اضافه کنند که امروز مشاهده می‌کنیم این تعدیل پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: نشست روز گذشته کمیسیون برجام یک گام اساسی به حساب می‌آید و در روز سه‌شنبه هم مشاهده می‌کنیم که آمریکایی‌ها اولین ورود جدی شان را به بحث برجام انجام می‌دهند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مشاهده کردیم در طول این مدت کارشناسان طرح‌های مختلفی را اعلام کردند که آخرین آن تحت عنوان «بازگشت گام به گام طرفین به برجام» مطرح شد. معتقدم اگر گام‌ها، اساسی و راهبردی باشد و به معنای شکستن شاکله تحریم باشد احتمال موافقت ایران زیاد است، ولی اگر گام‌های کوچک برای رسیدن به گام‌های بزرگ باشد ایران قطعا موافقت نخواهد کرد.

وی ادامه داد: امیدوارم یک شرایطی شکل بگیرد و طرف‌های توافق به یک زبان مشترک برای گفتگو برسند چرا که بیشتر از این نباید زمان را کشت و هرچه زودتر باید امکان اجرایی شدن برجام فراهم شود.

فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: متاسفانه یک تحلیلی در ایران، اروپا و آمریکا مبنی بر این که «برجام در زمان این دولت احیا شود چه تفاوتی دارد با برجامی که در آینده ممکن است احیا شود؟» شکل گرفته که معتقدم این ضعف برخی نهاد‌ها از جمله شورای عالی امنیت ملی کشور است که اجازه چنین بحث‌هایی را می‌دهد! طبق قانون، موضوع هسته‌ای و برجام جزء سیاست‌های کلان کشور است که در دولت‌های مختلف تغییر نخواهد کرد.

این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: چه در مذاکره و چه در رد و بدل کردن پیام‌های دیگر در خصوص برجام و چه در تعامل و تقابلی که بین قوای سیاسی مختلف در کشور وجود دارد به نظر من شورای عالی امنیت ملی تا حد زیادی غیبت دارد و این غیبت در موضوع برجام به ضرر منافع ملی کشور تمام می‌شود و البته باعث می‌شود بسیاری از این موضوع برداشت انتخاباتی کنند.

وی در پایان تاکید کرد: واقعیت اصلی این است که شورای عالی امنیت ملی در زمان دولت آقای خاتمی تصمیم گرفت مذاکره صورت گیرد در زمان دولت‌های آقایان احمدی‌نژاد و روحانی هم ادامه پیدا کند و بعد از این دولت هم هر دولتی روی کار بیاید سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تنش نیست بلکه مبتنی بر دیپلماسی بوده و به راحتی تغییر نخواهد کرد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستگیری قاتل فراری در بروجرد

بلیت کنسرت دوباره گران شد!

چگونه می‌توانیم شبکه‌سازی حرفه‌ای کنیم؟

محمدعلی فردین پشت صحنه فیلم سلطان قلب‌ها

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی