اقتصاد۲۴ - با افتتاح این مرکز در فضایی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع در بیمارستان شهید مطهری تهران، زمینه استقرار ۵ شرکت دانشبنیان با بیش از ۱۵ محصول و خدمت فناورانه فراهم شد. هدف از راهاندازی آن نیز آموزش و پژوهش در حوزه سلول درمانی، مهندسی بافت و نوآوریهای پزشکیهای بازساختی است.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ۹ دانشگاه کشور نسبت به راه اندازی مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی اقدام کرده است تا ضمن پیشرفت علمی و توسعه فناوریها و نوآوریهای این حوزه، زمینه برای درمان بیماریهای صعب العلاج به کمک دانش و تخصص بومی پیشرفته فراهم شود.
مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی ایران، شامل تمامی بخشهای زیستبوم نوآوری و فناوری این حوزه از جمله آزمایشگاهها، اتاقهای تمیز، مرکز کارآزمایی بالینی، شتابدهنده تخصصی فناوری و محل استقرار شرکتهای دانش بنیان خواهد بود که هریک از این بخشها، وظیفه توسعه دانش، فناوری و نوآوری در این حوزه را بر عهده دارند.
همچنین تربیت و ارتقای نیروی انسانی متخصص، گسترش آموزش، پژوهشهای کاربردی و توسعه محصولات و خدمات فناورانه از اهداف محوری این مرکز جامع است.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در این مراسم با اشاره به ایجاد زمینهای برای توسعه فناوریهای حوزه سلولدرمانی به کمک شرکتهای دانشبنیان گفت: یکی از حمایتهای معاونت علمی و فناوری، ایجاد زمینه و مساعد کردن بستر لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی به زیستبوم نوآوری و فناوری بود که خوشبختانه این مهم در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی محقق شده است.
ستاری با اشاره به نقش پارک علم و فناوری سلامت و مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، در توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: مشارکت با بخش خصوصی در پژوهش گام ارزشمندی بود که در سالهای اخیر انجام شد، در این سالها با جلب مشارکت این بخش اقدامات ارزشمندی در حوزه نوآوری انجام شد.
بیشتر بخوانید: حضور شرکتهای دانش بنیان در «چاینا پلاس ۲۰۲۱»
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با تاکید بر اینکه باید فرهنگ نوآوری از دل دانشگاهها با راه اندازی مراکز نوآوری و شتابدهندههای بخش خصوصی متحول شود، افزود: نمونههای موفقی از شتابدهندههای بخش خصوصی در کشور فعال هستند و با پیوستن شتابدهندههای حوزه سلولبنیادی و پزشکی بازساختی، شاهد تحولی در این عرصه خواهیم بود.
ستاری با اشاره به نقش آفرینی بیش از ۱۵۰ شرکت دانشبنیان و صدها مرکز فناور در حوزه سلول بنیادی گفت: این کسبوکارها، محصولات دانشبنیان و خدمات نوآورانهشان را به بازار ارائه میدهند و گامی در تحول این مسیر بر میدارند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری همچنین بیان کرد: فرآیند تحول و موفقیت یک شرک خلق الساعه نبوده و تدریجی و در راستای یک حرکت مستمر علمی است و خوشبختانه با حمایت وزارت بهداشت این اقدام ارزشمند صورت گرفته است.
منبع: روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری