اقتصاد۲۴ - حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی در سخنرانی شب پانزدهم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه انسان برای سعادت به برنامه و الگو در زندگی نیاز دارد، اظهار کرد: برنامه و قانون انسان را از تحیر نجات میدهد و الگو و اسوه به انسان برای عمل به برنامه انگیزه میدهد.
وی با بیان اینکه ما باید از برنامه و قانونی بهره ببریم که صد درصد ما را به مقصد برساند، افزود: برنامهای که در طول تاریخ کهنه نمیشود و برای تمام نسل انسانها برنامه دارد منحصر در قران کریم و در ذیل آن روایات اهل بیت علیهم السلام است بنابراین اگر برنامه خود را از قرآن و روایات گرفتیم به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه قرآن کریم بهترین اسوه را پیامبر صلوات الله علیه و آله معرفی کرده است، گفت: پیامبر صلوات الله علیه و آله نیز فرمودند که بعد از من امیرالمؤمنین (ع) و سپس یازده فرزند ایشان امام و پیشوای مردم هستند بنابراین اسوه و الگو در زندگی ما نیز منحصر به محمد و آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین و فرزندان ایشان است.
وی با بیان اینکه در روایتی امیرالمؤمنین (ع) از امام مجتبی علیه السلام سؤالاتی را پرسیدند که پاسخهای ایشان میتواند به بهتر شدن درک ما از زندگی کمک کند، گفت: اولین سؤال این است که «سداد» چیست؟ و امام مجتبی علیه السلام فرمودند «دفع المنکر بالمعروف» یعنی حرف نامربوط را با حرف معقول و بدی را با خوبی جواب دهیم.
مؤمنی ادامه داد: قنبر غلام امیرالمؤمنین (ع) به همراه حضرت از محلی عبور میکرد که شخصی به قنبر فحش داد؛ قنبر ناراحت شد و خواست عکس العمل نشان دهد، ولی امیرالمؤمنین (ع) فرمودند سکوت کن و جوابش را نده، زیرا اگر پاسخ ندادی اول خدا را از خود راضی کردی و بعد شیطان را از خود غضبناک کردی و سوم این فرد را ادب کردهای.
وی دومین سؤال امیرالمؤمنین (ع) از امام مجتبی علیه السلام را از مفهوم «مروت» دانست و گفت: امام مجتبی علیه السلام پاسخ دادند که مروت دو ویژگی دارد که اول عفاف و پاکدامنی است و دوم اصلاح مال است که انسان هر مالی را در زندگی خود وارد نکند و بداند مالی که وارد زندگی او شده است از چه منبعی و با چه انگیزهای به او داده شده است و هر هدیهای را قبول نکند.
کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت ادامه داد: سؤال سوم امیرالمؤمنین (ع) از فرزند بزرگشان از مفهوم «بخل» بود که ایشان پاسخ دادند که بخل یعنی آنچه در راه خدا دادی فکر کنی از دست رفته و آن چیزی که در دست خودت است فکر کنی برای تو خواهد ماند در حالی که واقعیت برعکس است و با همین استدلال بود که امام مجتبی علیه السلام چند بار تمام اموال خود را در راه خدا انفاق کردند.
وی با بیان اینکه سؤال چهارم امام علی علیه السلام از مفهوم «غنی» و بی نیازی بود، گفت: امام مجتبی علیه السلام فرمودند غنی یعنی انسان از آنچه خدا به او داده راضی باشد و نگاهش به دست دیگران نباشد.
مؤمنی بیان کرد: سؤال پنجم امیرالمؤمنین (ع) این بود که «غفلت» چیست؟ و امام مجتبی علیه السلام فرمودند غفلت دو ویژگی دارد که اولین ویژگی آن ترک مسجد است و دومین ویژگی آن اطاعت و پیروی کردن از انسان بی دین و مفسد است.
منبع: شفقنا