تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا استفاده از میلگرد در ساختمان سازی رواج پیدا کرد؟

در حال حاضر امکان ساخت یک ساختمان بدون استفاده از آهن آلات وجود دارد ولی این کار چندان منطقی نیست.

چرا استفاده از میلگرد در ساختمان سازی رواج پیدا کرد؟

اقتصاد۲۴در حال حاضر امکان ساخت یک ساختمان بدون استفاده از آهن آلات وجود دارد ولی این کار چندان منطقی نیست. موادی که غالبا برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد مثل سیمان و آجر، موادی مستحکمی هستند. اما در برابر نیروهای چون وزش شدید باد و یا زلزله معمولا مواد ضعیفی محسوب می‌شوند.

فولاد به دلیل ترکیب شیمیایی منحصر به فردی که دارد، از خواص مکانیکی فوق العاده‌ای برخوردار است. مهم‌ترین ویژگی این آلیاژ، مقاومت در برابر نیروهای کششی و خمشی است. همان نیروهایی که به واسطه وقوع حوادث طبیعی مختلف، باعث فروشی سازه‌های بتنی می‌شود. همین نکته باعث شد تا در اوایل قرن 19 میلادی به منظور ارتقای ایمنی در ساختمان سازی، از میلگرد و بتن با هم در ساخت و سازهای مختلف استفاده شود.

تهیه ماده اولیه بر روند اجرای پروژه تاثیر می‌گذارد. میلگرد به عنوان ماده اولیه مصرف بالایی در ساختمان سازی دارد. به همین دلیل نوسان در قیمت میلگرد می‌تواند سرنوشت پروژه را تغییر دهد. در نتیجه باید در بهترین زمان ممکن نسبت به تهیه میلگرد اقدام کنید. مشورت با کارشناسان آیرومارت می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. 

میلگرد محصول کارخانه نورد

محصول نهایی کارخانه‌های فولاد سازی، شمش در اشکال مختلف است. اما استفاده از فولاد به این شکل در ساختمان سازی ساده نخواهد بود. در واقع از یک سو قابلیت خمکاری و شکل دهی شمش چندان مطلوب نیست، از سوی دیگر بتن و فولاد در این حالت اتصال کمتری دارند. بنابراین فولاد در کارخانه با استفاده از رو‌ش‌های مختلف تولید به شکل‌های قابل استفاده‌تری تبدیل می‌شود.

انواع میلگرد به عنوان یک مقطع فولادی از قابلیت خمکاری و شکل دهی مناسبی برخوردار است. مقاومت کششی میلگرد در کنار مقاومت فشاری بتن استحکام ساختمان را حد قابل توجهی افزایش می‌دهد. در نتیجه به هنگام وقوع حوادث ناگوار جان افراد در امان خواهند ماند.

کدام میلگردها در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

براساس استاندارد میلگردهای تولیدی به دو دسته اصلی ساده و آجدار قابل تقسیم هستند. هر کدام از این دو گروه بسته به نوع مصرف کاربردهای متنوعی دارند. اما آنچه بیش از همه برای ساختمان سازها مورد استفاده قرار می‌گیرد، میلگرد آجدار است. چرا که وجود آج بر روی بدنه میلگرد به اتصال بیشتر با بتن کمک می‌کند. البته این مسئله به معنای عدم استفاده از میلگرد ساده نیست. بنابراین قیمت میلگرد آجدار بیش از نوع ساده برای متقاضیان این بازار اهمیت دارد.

میلگرد آجدار با نماد A2، A3 و A4 تولید و در بازار آهن به فروش می‌رسد. گرچه هر سه محصول در گروه میلگرد آجدار قرار می‌گیرند، اما شکل آج، خواص مکانیکی و ترکیب شیمیایی آن‌ها با هم برابر نیست. همین تفاوت‌ها در نوع مصرف میلگرد اثر می‌گذارد.

چرا استفاده از میلگرد در ساختمان سازی رواج پیدا کرد؟

میلگرد A2 در مقایسه با میلگرد A3 و A4 کربن کمتری در ساختار دارد. به همین دلیل قابلیت خمکاری این محصول از همه بیشتر است. انواع خاموت مورد استفاده در ساختمان سازی به کمک این نوع میلگرد ساخته می‌شود. هر کدام از خاموت‌ها بسته به شکل ظاهری نام‌های مختلفی دارند:

  • ادکا
  • خرک
  • رکابی
  • سنجاقک
  • راستا

میلگرد A3 اغلب در بخش آرماتوربندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چینش این میلگرد آجدار پس از خمکاری در کنار هم سازه‌ای را ایجاد می‌کند. به این فرایند آرماتوربندی گفته می‌شود. ممکن است نام آرماتور نیز به گوشتان رسیده باشد. آرماتور همان میلگردی است که در این فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از بتن ریزی آرماتورها کاملا با بتن پوشیده می‌شوند.

میلگرد A3 در مقایسه با A2 کربن بیشتری دارد. در نتیجه سختی آن نیز بیشتر خواهد بود. به همین خاطر محل مصرف این دو کالا کمی با هم متفاوت است. با این تفاسیر میلگرد A4 بیشترین کربن و سختی را در میان انواع میلگرد دارد. افزایش سختی به استحکام بیشتر و بهتر سازه کمک می‌کند. اما باید به این نکته توجه داشت که افزایش سختی، احتمال شکست را نیز افزایش می‌دهد. به همین دلیل در صورتی که قصد استفاده از میلگرد A4 را دارید، به شما توصیه می‌شود که در دیوارهای برشی و یا قاب‌های خمشی به هیچ عنوان از این محصول استفاده نکنید.

عوامل موثر بر قیمت میلگرد

برای قیمت ‌گذاری مقاطع فولادی عوامل بسیاری در نظر گرفته می‌شود. هزینه تامین ماده اولیه، تولید و حمل ‌و ‌نقل از جمله مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت هرگونه مقطع تولیدی است. هرچند که نباید از تاثیر کیفیت، برند، میزان عرضه و تقاضا و شرایط سیاسی و اجتماعی روز غافل شد.

از میان تمامی این موارد به ماده اولیه بیشتر باید توجه کرد. چرا که قیمت روز میلگرد بر پایه ماده اولیه تعیین می‌شود. انواع شمش فولادی به عنوان ماده اولیه در تولید میلگرد کاربرد دارد. تامین شمش اولیه معمولا به دو صورت انجام می‌پذیرد. یا کارخانه توانایی تولید آن را دارد و تولید شمش را برعهده می‌گیرد و یا به دلیل نداشتن تجهیزات ماده اولیه را از سایر کارخانه‌ها خریداری می‌کند. دلار در زمینه تهیه ماده اولیه نیز مداخله دارد و می‌تواند در تولید میلگرد اختلال ایجاد کند.

پارامتر مهم دیگری در خرید میلگرد، وزن مقطع است. هرچه وزن محصول خریداری شده بیشتر باشد، بالطبع قیمت میلگرد نیز افزایش پیدا خواهد کرد. وزن میلگرد علاوه بر خرید هنگام مصرف نیز اهمیت دارد. چرا که وزن آن بر سازه موثر خواهد بود. در صورتی که خریدار از وزن هر شاخه میلگرد خریداری شده مطلع نبود، می‌تواند از  جدول وزن میلگرد استفاده کند. شما به راحتی می‌توانید با آگاهی از مشخصات ظاهری مثل طول و شماره میلگرد، به وزن آن دست پیدا کنید. 

مورد دیگری که در خرید میلگرد باید به آن توجه کرد، محل خرید است. چرا که هر چه فاصله محل خرید از محل تحویل بیشتر باشد، طبیعتا هزینه خرید شما بیشتر خواهد شد. البته در مورد میلگرد موقعیت جغرافیایی چندان اهمیت ندارد. چرا که بررسی‌ها نشان می‌دهد که در هر استان تقریبا با یک تولید کننده میلگرد روبه رو هستیم. سهل بودن و یا سختی مسیر انتقال نیز در این روند موثر است. به طور مثال معمولا کارخانه‌هایی که در مسیر شبکه ریلی هستند، بیشتر مورد توجه خریداران میلگرد قرار می‌گیرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احمدی
0
0
چهارشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
میلگرد سنجاقک و اتکا با هم چه فرقی داره؟
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت/فهرست آلوده‌ترین کشور‌های جهان در سال ۲۰۲۴

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲