اقتصاد۲۴- خالد جعفری در جلسه تدوین فرصتهای سرمایه گذاری برای ارائه به سرمایه گذاران خارجی در همایش یکروزه منطقه ویژه اقتصادی بانه اظهار داشت: در این همایش باید مزیتها و فرصتهای سرمایه گذاری این منطقه را به صورت جامع و کامل به سرمایه گذاران چهار استان اقلیم کردستان عراق معرفی کنیم تا منجر به جذب سرمایه گذار شود.
بیشتر بخوانید: همایش معرفی فرصتهای سرمایەگذاری در منطقە ویژە اقتصادی بانە برگزار میشود
جعفری بر ضرورت قابل اجرا بودن فرصتهای سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: در این همایش علاوه بر ارائه فرصتهای تدوین شده از سوی استان به عنوان نمونههای مطالعه شده، باید عناوین کلی فرصتهای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه (بر اساس زون بندی) را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم تا آنها نیز بررسی و پیشنهادات خود را مطرح کنند.
وی یادآور شد: در برنامه ریزی این همایش باید میز هماهنگی و همفکری تدوین شود تا امکان تبادل نظر و کسب اطلاعات دقیق در خصوص فرصتهای سرمایه گذاری، در اختیار سرمایه گذاران اقلیم قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان اظهار داشت: اولویت این همایش جذب سرمایه گذاران اقلیم کردستان برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه و بعد در سایر مناطق استان است.
در پایان این جلسه اعلام شد: تعداد ۹ طرح صنایع تبدیلی کشاورزی، ۱۲ طرح صنعتی و پتروشیمی و ۱۵ طرح مورد تایید سازمان خدمات سرمایه گذاری استان، آماده ارائه در این همایش و جذب سرمایه گذار است.
منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۱۵ کیلومتری غرب این شهر و در پنج کیلومتری مرز سیرانبند قرار دارد که در سال ۸۹ مصوبه ایجاد آن در دولت دهم به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن هم در سال ۹۶ آغاز و با طرح جامع آن به همراه هفت منطقه ویژه اقتصادی دیگر در کشور روز دوشنبه ۲۹ دی ماه سال ۱۳۹۹ در جلسه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی با حضور معاون اول رییس جمهور موافقت شد.
منطقه ویژه اقتصادی بانه ۸۵ هکتار و در ۲ فاز طراحی شده و مساحت مرحله اول آن ۳۵ هکتار است که از این میزان ۲۰ هکتار آن به فضای صنعتی و تولیدی اختصاص پیدا کرده و تاکنون به ۲۱ نفر از سرمایهگذاران واجد شرایط در فاز یک این منطقه زمین واگذار شده است.