تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
نابغه‌ای که ناپدید شد

چرا خالق بیت‌کوین خود را پنهان می‌کند؟

تاریخچه بیت‌کوین، به عنوان مشهورترین رمزارزِ جهان هرچند طولانی نیست؛ اما خالق آن هنوز که هنوز است خود را از همه پنهان می‌کند.

چرا خالق بیت‌کوین خود را پنهان می‌کند؟

اقتصاد۲۴- شخصیت «وی» (V) در فیلم سینمایی «وی به نشانه انتقام» (V for Vendetta)، ساخته شده در سال ۲۰۰۵ میلادی، کاراکتر بسیار عجیبی دارد: مردی در پشتِ نقاب که بیننده هرگز او را نمی‌بیند و نمی‌شناسد، اما در نهایت، تاثیری شگفت از خود بر جای می‌گذارد و دست‌کم، دنیای سیاست در بریتانیایِ به تصویر کشیده شده در فیلم را زیر و رو می‌کند. درست مانند کسی که برای اولین بار بیت‌کوین را خلق کرد!

خیلی‌ها «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto)، خالقِ «بیت‌کوین» را با شخصیت «وی» مقایسه می‌کنند: کسی که نمی‌دانیم کیست و آیا اساسا وجود دارد یا نه، اما مطمئن هستیم که دنیایِ اقتصاد و دنیایِ سیاست را تحت تاثیر قرار داده است.

اما واقعا حالق بیت‌کوین کیست؟ او یک فرد است یا گروهی از افراد خالق گرانترین رمزارز جهان هستند؟ چرا اطلاعاتی درباره او وجود ندارد؟

تاریخچه بیت‌کوین، به عنوان مشهورترین رمزارزِ جهان، چندان طولانی نیست، اما در مقابل، بسیار رمزآلود است. بیت‌کوین، در سال ۲۰۰۸ میلادی، با انتشار مقاله‌ای از سوی «ساتوشی ناکاموتو»، معرفی شد، فردی که ادعا می‌شد ژاپنی است، متولد سال ۱۹۷۵ میلادی است و اکنون ۴۶ سال دارد.

او نخستین بار در سال ۲۰۰۸ میلادی از بیت‌کوین و ساز و کار آن به‌عنوان یک «رمزارز» صحبت کرد، فرزندی که در واقع خودش خلق کرده بود و سعی داشت در قالب توضیحاتی، شیوه کارکرد و فلسفه‌اش را به بقیه نشان بدهد.

تا سال ۲۰۱۰، «ساتوشی ناکاموتو» همچنان از کودکِ فناورانه خود حمایت می‌کرد و در جریان اصلاحِ کدنویسی اولیه هم فعال بود. با این همه، از همان سال به بعد، این نابغه مرموز ناپدید شد و کسی نمی‌داند حالا که فرزندش به ۱۳ سالگی رسیده، ناکاموتو کجاست یا شخصا چقدر بیت‌کوین در اختیار دارد.

سر و کله خالق بیت‌کوین عملا دیگر جایی پیدا نشده و ردپایی هم از او مشاهده نمی‌شود. تا پیش از سال ۲۰۱۲، گاهی اظهارنظر‌هایی از «ساتوشی ناکاموتو» این سو و آن سو منتشر می‌شد، اظهارنظر‌هایی که عمدتا در مورد نظام بانکداری بودند. با این همه، حالا حتی همین حضور کم‌رنگ در دنیای رسانه و فضای آنلاین هم از بین رفته است.

«دوریان ناکاموتو»، فیزیک‌دانِ آمریکایی-ژاپنی هم یکی از کسانی بود که رسانه‌ها معتقد بودند ساتوشی ناکاموتو واقعی است.

کسی که چند نفر است

با این همه، هستند کسانی که فکر می‌کنند «ساتوشی ناکاموتو» در واقع یک نام مستعار برای یک تیم است، تیمی که بیت‌کوین را ایجاد کرده‌اند و بعد، پشت هویتِ یک نامِ خیالی پنهان شده‌اند. خیلی‌ها می‌گویند شاید اصلا بیت‌کوین منشا ژاپنی نداشته باشد و جایی در آمریکا طراحی شده باشد.

تاریخچه بیت‌کوین، به‌عنوان مشهورترین رمزارزِ جهان، چندان طولانی نیست، اما در مقابل، بسیار رمزآلود است. بیت‌کوین، در سال ۲۰۰۸ میلادی، با انتشار مقاله‌ای از سوی «ساتوشی ناکاموتو»، معرفی شد، فردی که ادعا می‌شد ژاپنی است، متولد سال ۱۹۷۵ میلادی است و اکنون ۴۶ سال دارد.

اظهارنظر‌هایی از این قبیل عموما از یک منشا واحد منشعب می‌شوند: کدنویسی‌هایِ منتهی به خلقِ بیت‌کوین و اساسا کل داستانِ این رمزارزِ جهانی، به مراتب کامل‌تر از آن هستند که کار یک نفر باشند. برخی حتی صحبت از یک تیم ۱۱ نفره کرده‌اند و برخی دیگر هم گفته‌اند که اگر خالق بیت‌کوین واقعا یک نفر بوده باشد، آن یک نفر باید نبوغ افسانه‌ای داشته باشد.

حدس و گمان در مورد هویتِ واقعی «ساتوشی ناکاموتو» البته کم نبوده است. در سال ۲۰۱۴ میلادی، نشریه «نیوزویک»، یک فیزیک‌دانِ ژاپنی-آمریکایی به نام «دوریان ناکاموتو» (Dorian Nakamoto) را به‌عنوان مردِ پشت پرده بیت‌کوین معرفی کرد.

شباهت‌های «دوریان ناکاموتو» با چیزی که رسانه‌های تشنه اطلاعات می‌خواستند، کم نبود: مردی ژاپنی‌الاصل با نام خانوادگیِ مشابه که در آمریکا زندگی می‌کرد، چهره‌اش به پرفسورهایِ دیوانه فیلم‌ها بی‌شباهت نبود و تا حدی هم گوشه‌گیر به نظر می‌رسید. «دوریان ناکاموتو»، اما با قاطعیت این موضوع را رد کرد.

«گاوین اندرسن» (Gavin Andresen) که ظاهرا در کنار «ناکاموتو»‌ی ناپدید شده در توسعه بیت‌کوین نقش داشته و به نوعی میراث‌برِ کدِ «منبع باز» بیت‌کوین هم هست، یکی دیگر از گزینه‌ها بود، گزینه‌ای که البته خودش اعلام کرد «ساتوشی ناکاموتو» نیست، اما همچنان نامش با بیت‌کوین گره خورده است.

آیا «ایلان ماسک» همان «ساتوشی ناکاموتو» است؟

در این میان، یکی از خبرسازترین موضوعات مرتبط با بیت‌کوین، حمایت «ایلان ماسک»، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی از بیت‌کوین بود. «ایلان ماسک»، مدیرعامل شرکت خودروسازی «تسلا» است که حتی در دنیای ابرثروتمندانِ جهان هم شخصیت عجیب و غریبی به حساب می‌آید.

چندی پیش، او به اندازه ۱٫۵ میلیارد دلار بیت‌کوین خرید و اعلام کرد که «تسلا» بخشی از تراکنش‌های مالی خود را با بیت‌کوین انجام خواهد داد. همین موضوع، ناگهان به جهشِ کم‌سابقه‌ای در قیمت بیت‌کوین انجامید و توجه‌ها به «ایلان ماسک» هم همپای آن بالا رفت.

حمایت «ایلان ماسک» از بیت کوین موجب شده بود برخی او را «ساتوشی ناکاموتو»، خالق واقعی بیت‌کوین بدانند.

چندی بعد، «جاستین سان» (Justin Sun) بنیان‌گذار رمزارز «ترون» (TRON) مدعی شد که «ایلان ماسک» و «ساتوشی ناکاموتو» در واقع یک نفر هستند. «سان» در صفحه توئیتری خود نوشت: «ایلان ماسک همان «ساتوشی ناکاموتو» است.»

واکنشِ مردِ عجیبِ دنیای فناوری، به اندازه شخصیتش عجیب بود. «ایلان ماسک» در ابتدا این موضوع را به کل انکار کرد و کمی بعد هم گفت که به دلیل مخاطرات محیط‌زیستیِ ناشی از تولید بیت‌کوین، همچون مصرف بالایِ برق در هنگام استخراج این رمزارز، دیگر از بیت‌کوین استفاده نمی‌کند. بیت‌کوین با این اقدام «ایلان ماسک»، نزولی قابل توجه را تجربه کرد.

طرفداران بیت‌کوین، از «خیانت» مدیرعامل «تسلا» به بیت‌کوین انتقاد کردند و البته کمی بعد، تقریبا همه مطمئن شدند که «ایلان ماسک» نمی‌تواند «ساتوشی ناکاموتو» باشد، چرا که اگر بود، نوجوان ۱۳ ساله‌اش را به دست خودش نمی‌کشت.

از «نظریه توطئه» تا واقعیت

یکی از توضحیات قابل قبول برای اینکه چرا «ساتوشی ناکاموتو» ناپدید شده و ردی از او در دنیای مجازی و واقعی دیده نمی‌شود، می‌تواند استفاده تبلیغاتی از این موضوع باشد. فرض کنید شما یک تیم دانشگاهی باشید (مشابه تیمی که «فیسبوک» را طراحی کرد) که نام‌تان را بر حسب اتفاق یا خجالت منتشر نکرده‌اید، اما بعد که مشهور شدید و همین اختفا از منظر رسانه‌ها هم بر شهرت‌تان افزود، می‌توانید از این موضوع استفاده تبلیغاتی هم بکنید!

افراد مشهوری که کسی چیزی در مورد آن‌ها نمی‌داند، کم نیستند. «تامس پینچن»، نویسنده آمریکایی هم یکی از آن‌ها است.

این اتفاق قبلا هم افتاده و چند مثال در مورد افراد مشهوری که از دید رسانه‌ها پنهان شده‌اند، وجود دارد. «جی. دی. سَلینجر» (J. D. Salinger) و «تامس پینچون» (Thomas Pynchon)، دو تن از مشهورترین نویسندگان آمریکایی، تقریبا از دهه ۱۹۵۰ میلادی به این سو دیده نشده‌اند و البته، همواره هم در معرض توجه خوانندگان کتاب‌ها بوده‌اند.

«سلینجر» در سال ۲۰۱۰ میلادی درگذشت، اما «پینچون» هنوز هم زنده است و هر چند کتاب‌هایش در ویترین کتاب‌فروشی‌ها هستند، به غیر از چند عکسِ قدیمی، هویت او در هاله‌ای از ابهام است. (جالب اینکه «پینچون» رمانی به نام «وی» (V) هم در کارنامه خود دارد!)

بنابراین، شاید بهتر باشد پیش از آنکه به این فکر کنیم که شاید بیت‌کوین هم مانند ویروس کرونا دستپختِ آدم‌هایی در پشتِ پرده است که جهان را اداره می‌کنند (تئوری توطئه) کمی هم واقع‌بین باشیم و به این بیندیشیم که شاید هم دنیا آنچنان پر رمز و راز نیست که ما فکر می‌کنیم.

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش