اقتصاد۲۴- روز گذشته محسن مهرعلیزاده، نامزد اصلاحطلب انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، از ادامه رقابت در عرصه انتخابات انصراف داد. او در نامه انصرافش نوشت: «با اهدای سلام و تحیات. بدینوسیله انصراف خود را از ادامه رقابتهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی ایران اعلام میدارم». نکته مهم در نامه کوتاه مهرعلیزاده آن است که او هیچ اشارهای به حمایت از همتی نکرده و صرفا از انصراف خود خبر داده است.
متعاقب نامه مهرعلیزاده، سیدمحمد خاتمی در نامهای خطاب به او از وی تشکر و از مردم برای شرکت در انتخابات دعوت کرد.
بهزاد نبوی، رئیس جبهه اصلاحات ایران هم پس از انصراف مهرعلیزاده در نامهای آورد: «وظیفه خود میدانم از برادر عزیزم، جناب آقای محسن مهرعلیزاده، بهعنوان یک هموطن تشکر کنم. انصراف فداکارانه ایشان از نامزدی برای مصالح ایران و ایرانیان و اینکه در جریان رقابتهای انتخاباتی بعد از حذفهای وسیع صدای مطالبات اصلاحطلبانه شدند، در حافظه سیاسی ایران و اصلاحات خواهد ماند و از ایشان نام نیک به یادگار خواهد گذاشت. اینجانب، بعد از انصراف مسئولیتشناسانه ایشان از نامزدی، به برادر گرامی جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی رأی خواهم داد؛ چراکه برای بازماندن دریچههای تنفس جامعه، رأیدادن فرصتسازانه را مؤثرتر از قهر کمتأثیر میدانم».
وزارت کشور نیز ساعاتی بعد از نامه مهرعلیزاده، انصراف او را تأیید کرد و در اطلاعیهای آورد: «در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاستجمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی میرساند آقای محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۱۴۰۰.۳.۲۶ به وزارت کشور اعلام نمودهاند؛ لذا اسامی نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری به شرح زیر میباشد: ۱- آقای سعید جلیلی ۲- آقای محسن رضاییمیرقائد ۳- آقای سیدابراهیم رئیسالساداتی (مشهور به رئیسی) ۴- آقای علیرضا زاکانی ۵- آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی ۶- آقای عبدالناصر همتی».
بیشتر بخوانید: سعید جلیلی هم انصراف داد؟
محسن مهرعلیزاده در هشتم مهرماه ۱۳۳۵ در شهر مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. او در سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه تبریز شد و در سال ۱۳۵۷ لیسانس مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کرد و بلافاصله بعد از پایان کارشناسی، توانست در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز قبول شود و پس از آن دکترای خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت. مهرعلیزاده در مقطع دکترای رشته مهندسی اقتصاد در دانشگاه تیلبرگ تحصیل کرده، اما به گفته یاسر مهرعلیزاده، پسرش، «به علت مسئولیتهای زیاد» نتوانسته از تز خود دفاع کند. از جمله مسئولیتهای اجرائی او میتوان به ریاست فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و عضویت در هیئتمدیره سازمان منطقه آزاد کیش و رئیس هیئتمدیره شرکت مهندسی توسعه آب آسیا که مجری شیرینسازی طرح انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور است، اشاره کرد. او در دولت هفتم، استاندار خراسان و در دولت هشتم، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی بود. مهرعلیزاده همچنین در هفتم آبان سال ۱۳۹۶ در دولت دوازدهم بهعنوان استاندار اصفهان انتخاب شد و در ۲۶ آبان سال ۱۳۹۷ به علت قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مسئولیت خود را ترک کرد.
محسن مهرعلیزاده علاوه بر این دوره، در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۴ نیز ثبتنام کرد و ردصلاحیت شد که البته در نهایت با حکم حکومتی مقام معظم رهبری شورای نگهبان او را تأیید صلاحیت کرد. مهرعلیزاده در سال ۹۳ درباره این موضوع در برنامه شناسنامه گفته بود: «من نه نامهای نوشتم و نه اعتراضی کردم و همان شب ساعت هفت، هشت شب بود که اعلام کردند. ما آن شب بهعنوان اینکه آخرین شام را داریم (واقعا در ستاد استاندارد غذایمان نان و پنیر بود که میخوردیم) یکی از آقایان بانی شد و غذا نیز آوردند و ساعت
۱۱، ۱۲ هم خوردیم و بعد هم بسیار راحت آن شب خوابیدیم و بعد از دو روز دیدیم که نه، متوجه نامه جناب آقای حدادعادل به آقا که خدمت آقا رسیده بود و همچنین دستور آقا شدیم و بعد هم دوباره چراغها را روشن کردیم و مشغول فعالیت شدیم... من از اینکه احقاق حق شده است، بسیار خوشحال بودم؛ یعنی در حقیقت من از آن رد صلاحیت راضی نبودم و هرگز خوشحال نبودم؛ زیرا بههیچوجه این را در حق خودم کار روایی نمیدانستم و کار ناروایی از نظر من بود، ولی تابع قانون بودم و گفتم به هر دلیلی که این کار را انجام دادهاند ما یکی از سربازان این کشور هستیم و میگویند در اینجا نباشید، خب ما هم نخواهیم بود.... من معمولا برای نماز و مناسبهای مختلف خدمت ایشان میرسم و آن زمان هم خدمتشان که رسیدم، از ایشان تشکر کردم و گفتم شما محبت کردید و بدون اینکه ما مطرح کنیم و بگوییم و بدون هیچ اعلام موضوعی شما آنچه را ما حق خود میدانستیم، احقاق حق نمودید».
یکی از موضوعات مهم در انتخابات ۸۴ نامزدهای متعدد اصلاحطلب بود که در نهایت منجر به شکست جبهه اصلاحات شد و این در حالی بود که مجموع آرای نامزدهای اصلاحطلب بیش از اصولگرایان بود. مهرعلیزاده یکی از آن افراد بود که اتفاقا بدون هماهنگی با مجموع اصلاحطلبان وارد انتخابات شده بود و البته کمی بیشتر از یک میلیون رأی آورد و نفر آخر شد.
مهرعلیزاده در سال ۸۸ درباره آنچه در سال ۸۴ رخ داد، به هفتهنامه «آسمان» گفته بود: «تعدد کاندیداها میتواند سلایق بیشتری را به پای صندوقها بیاورد. در سال ۸۴ با تعدد کاندیداها مردم بیشتری پای صندوقهای رأی میآمدند و رأی بیشتری میدادند. در آن زمان من اینگونه فکر میکردم که آقای هاشمی میتواند نیات من را درخصوص جامعه و مردم و دین درست عملی کند. برای همین در دور دوم انتخابات سال ۸۴ از آقای هاشمی حمایت کردم، چون ایشان را مناسبتر میدانستم. در این هشت سال دیدم که تداوم مسیر در راهی که مسئولیت داشتم، مقدور نیست. برای همین مسیر فعالیت و خدمت را عوض کردم. فضای کاری مناسبی در مجلس نمیدیدم، با توجه به سوابق اجرائیام احساس کردم در مجلس نمیتوانم مؤثر باشم. در سال ۸۴ بنده ضرورت را در این میدیدم که ادامهدهنده برنامههای دولت آقای خاتمی باشم. بهخاطر مسائل اقتصادی و سیاسی احساس ضرورت کردم».
او در برنامه شناسنامه هم گفته بود: «من به شکل مستقل وارد شده بودم. نه از حزبی و نه از گروهی بلکه بهعنوان فردی به نام محسن مهرعلیزاده... با تجربیات و با توجه به اعتقادی که به مشی کلی دولت اصلاحات داشتم، فکر میکردم با استفاده از تجربیات و سابقه خودم میتوانم با تکمیلکردن حلقه مفقوده فعالیتهای اقتصادی و عمرانی و ایجاد اشتغال این قسمت را نیز تکمیل کنم لذا مصمم شدم که در انتخابات حضور پیدا کنم؛ بنابراین جلو آمدم و یک گروه هم آقای معین و گروه مشارکت مطرح کرده بودند، آقای کروبی هم خودشان بهعنوان فردی که حس میکردند این قابلیت را دارند آمده بودند».
بههرروی عاقبت کار مهرعلیزاده در انتخابات ۱۴۰۰ هم برایش منجر به ریاستجمهوری نشد و اینبار با انصراف به کارش پایان داد.