هدف از ایجاد سازمان بورس در کشورهای مختلف جهان این بود که نقدینگی مردم و مخصوصاً سرمایههای خرد برای تامین مالی شرکتها و کارخانجات با هدف انجام پروژههای آنها به سرانجام برسد.
برای تحقق این مهم، نیاز بود که یک سامانه قانونی شکل بگیرد تا سهامداران بتوانند به طور دائمی و البته شفاف، بازار بورس که نشان دهنده شاخصهای شرکتها بود را ببینند تا به واسطه آن بتوانند روی به تصمیم بیاورند.
حال میتوان دریافت که بازار بورس، محلی برای شراکت با شرکتها و پروژههای آنهاست و در این سیستم این امکان وجود دارد که سهامدار سود یا زیان کند.
با این تفاسیر، ما سایت آموزشی فرادرس را به شما توصیه میکنیم تا بتوانید با استفاده از امکان این دانشگاه بزرگ مجازی، قدمهای بهتری را برای آینده خودتان بردارید.
یکی از بازارهای مالی، بازار سرمایه است که با اسم بورس در بین افراد جامعه مطرح میشود. این بازار ظرفیتی عظیم و فوقالعادهای برای بهبود شرایط اقتصادی کشور دارد، اگر به درستی تبیین شود.
سالهاست بسیاری از کشورها با سامانههای شفاف و البته نظارت دقیق توانستهاند سرمایههای خرد، کلان و سرگردان جامعه خود را جهت دهند و این اراده باعث شده تولید داخلی آنها به بالاترین سطح برسد و معنی این تلاشها یک کلمه است، رشد اقتصادی.
هرچند سابقه یکی، دو سال گذشته بورس در ایران برای مردم بسیار تلخ بوده است، اما باید دانست که همیشه در بر همین پاشنه نمیچرخد و با جایگزینی مدیران لایق و تغییر سیاستهای اقتصادی، این فضا به زودی برخواهد گشت و کارکرد و جایگاه بورس چرخشی مثبت را به خود خواهد گرفت.
به قدری سامان دادن بازار بورس در ایران قوت پیدا کرده که دیدیم چطور این موضوع در راس برنامه نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود. پس واضح و روشن است که در آینده نزدیک میتوانیم بیش از هر زمان دیگری به این بازار دل ببندیم تا به لطف کمک و نظارت دولتمردان و مهمتر از همه آموزش بورس به همت خودمان، در بورس ورود جدیتر پیدا کنیم تا انشاالله تولید ملی قوی و مستحکمتر و اقتصاد مملکت پویاتر از همیشه شود.
اگر نگاه دولت و مردم به بورس ویژه و خاص باشد ضمن رشد اقتصادی حداکثری حتماً میتوانیم مسیرهای دور زدن تحریم را به بهترین شکل در دستور کار نظام قرار دهیم و از طرفی، مردمی که دارای نقدینگی هستند و آن طور که باید و شاید راه سوددهی سرمایه خود را بلد نیستند میتوانند از این بازار سرمایه به نحو احسن بهره ببرند و این یعنی بازی برد – برد.
برای ورود به هر کاری باید دانش آن موضوع را لااقل به طور حداقلی کسب کرد. از اینرو، بورس هم از این قاعده مستثنی نیست و حتی به نسبت بسیاری از کارها به فهم و درک بیشتری نیاز دارد.
با این تفاسیر، اهمیت و ضرورت بورس را چه به لحاظ فردی و چه به لحاظ اجتماعی باید دریافت و سپس آموزش آن را تا جایی که نیاز ما است دنبال کرد، موضوعی که اگر در جامعه بهتر بیان میشد و افراد به ابعاد آن پی میبردند هیچ گاه گرفتار چنین بحرانی در کشور نمیشدیم که حالا برگرداندن سرمایه اولیه مردم، یک مطالبه عمومی و ملی شود.
برای فراگیری علم بورس به جهت ورودی آگاهانه به این بازار سرمایه، سایت فرادرس میتواند انتخاب خوبی برای علاقهمندان به این موضوع باشد.
معمولاً رفتارهای بازار بر اساس عرضه و تقاضا است و برخی به همین واسطه معتقدند قیمتهای دستوری روشی ناصواب است.
تحلیل تکنیکال در بورس، پیش بینی رفتارها بر اساس دادههایی میباشد که قبلاً به وقوع پیوسته است؛ مثلاً قیمتها و میزان تغییرات آنها، میزان خرید و فروشها و...
در تحلیل تکنیکال، دادهها به صورت نمودار ظاهر میشوند و افراد بر اساس مولفههایی که در بالا یاد شد، نمودار را بررسی و تحلیل میکنند و در نهایت پیش بینی خود از آینده را مدنظر تصمیم گیریهایشان قرار میدهند.
شاید یکی از بهترین راهها برای ورود به بازار بورس، فراگیری دوره آموزش تحلیل تکنیکال باشد.
تحلیل فاندامنتال همان تحلیل بنیادی است. در این تحلیل سعی میشود تا دید عوامل اقتصادی و دیگر پدیدهها چه میزان تاثیری بر ارزش ذاتی اوراق بهادار میگذارد. عوامل اقتصادی و اتفاقات پیرامونی بسیاری هستند که میتوانند در نرخگذاریها موثر باشند. به طور مثال در ایران، حتماً سیاستهای کلان در حوزه سیاست خارجی بسیار موثر است و مثلاً اگر توافق بین المللی برجام به سرانجام برسد میتواند قیمتگذاریها را تا حد قابل ملاحظهای تغییر دهد؛ یا مثلاً موضوعات امنیتی و یا تحرکاتی برای رونق و جهش اقتصادی از دیگر عوامل موثر در این تحلیلهاست.
در تحلیل فاندامنتال همه سعی بر این است که تحلیل و پدیدههای پیرامونی بررسی شود و در نهایت دید قیمت سهام مدنظر با قیمت گذاشته شده بر آن، متناسب است یا بالاتر یا پایینتر درنظر گرفته شده است؛ و یا اینکه در روزهای آتی، ارزش سهام مورد تحقیق بالا یا پایین خواهد رفت.
بدون شک این تحلیل، کاری پیچیدهتر و حتماً تخصصیتر است و شاید عموم مردم به این روش مراجعه نکنند، اما قاطعانه میتوان گفت تحلیل دقیق در این بخش حتماً دستاوردهای بهتری را برای سهامدار به همراه خواهد داشت.
افرادی از این رویکرد استفاده میکنند که میخواهند تصمیمی سریع و البته درست را با هدف سود بیشتر دنبال کنند.
اما باید دانست هیچ موفقیت و دانشی ساده به دست نمیآید و از اینرو نوسان گیری در بورس هم نیازمند آموزش و البته مطالعه و تجربه بالاست.
در این روش میباید در همان شروع کار، سهامهای مناسب از بقیه جدا شوند و سپس تحقیق کنیم که چه زمانی برای خرید یا فروش آن سهام ایدهآل است.
همه تصمیمات نمیتوانند علمی باشند و گاهی لازم است شخص معاملهگر، رفتارهای دیگران را هم بررسی و سپس روی به اقدام نهایی بیاورد.
در بورس همیشه نباید هر چیزی که همه میبینند و میفهمند را رصد کرد، بلکه هوش بالا و آماده بودن در هر لحظه میتواند با کمک روانشناسی فرد، کار را برای او سادهتر کند.
اگر فردی میخواهد حضورش در بورس جدی و بلندمدت باشد، باید مجموعهای از کارها را دنبال کند که یکی از آنها، فراگیری دوره آموزش نوسان گیری است؛ البته این گفتهها به این معنی نیست که فرد احساسی شود و روی به تصمیماتی بیاورد که آینده چندان روشن ندارد.
بورس با وجود همه فراز و نشیبهایش، راهی برای درآمدزایی و مهمتر از آن، پویایی اقتصاد کشور است، زیرا اگر اقتصاد یک کشور پویا باشد، رشد اقتصاد شتاب بیشتری میگیرد و به تبع آن، اشتغالزایی افزایش و رفاه عمومی در جامعه، جاری و ساری میشود.
حال اگر این مطلب را با دقت خواندید و علاقهمند شدید که بیشتر در بازار بورس ورود پیدا کنید به شما پیشنهاد میکنیم حتماً به سایت فرادرس مراجعه کرده و از کلاسهای آن استفاده لازم را ببرید.
خالی از لطف نیست که بدانید فرادرس، آموزش خود را معطوف به یک حوزه خاص مثل بورس نکرده است و در بخشهای عملی، هنری، کامپیوتری، دانشگاهی، دانش آموزی و یا آموزش زبانهای انگلیسی، آلمانی، ترکی، فرانسوی، دانمارکی و... هم فعال است.