تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۰
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران:

مسیر تکامل نوآوری استارتاپ‌ها از تجربه اندوزی می‌گذرد

مراسم اختتامیه رویداد استارت آپ ویکند مجازی کشاورزی و سلامت هوشمند را روز ۴ تیر ۱۴۰۰ برگزار کرد.

مسیر تکامل نوآوری استارتاپ‌ها از تجربه اندوزی می‌گذرد

اقتصاد۲۴- این رویداد با حضور دکتر عباس زارعی هنزکی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر محمدمهدی فریدوند مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، مهندس یاشار غلامی مدیرعامل شتابدهنده اسمارت ایکس، دکتر نعمت اللهی مدیر دهکده نوآوری هوشمند کشاورزی، دکتر حمید بهنگار مدیرعامل شرکت پرتوتاپ رایان، مهندس فاطمه صداقت فرد معاون مرکز کارآفرینی و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و جمعی از صاحبان ایده به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

مهندس فاطمه صداقت فرد؛ معاون مرکز کارآفرینی و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به ارائه شرح کوتاهی از جریانات استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند پرداخت و گفت:” تیم‌های نصر، برگچه، بینو، مزرعه عمودی سبز، بایورپید، گلدونی، دستگاه برداشت آویشن، سبزفناوران، زیست بنیان ماد، نوبسپار، رامیار، میرزا، شیپ شاپ و محدوده هوش سبز از تیم‌های راه یافته به استارت آپ ویکند کشاورزی بودند. در روز اول رویداد کارگاه‌های تیم سازی و بوم مدل کسب وکار، در روز دوم رویداد کارگاه اعتبارسنجی ایده‌ها و کارگاه نحوه ارائه موثر برگزار شد. از همان ابتدا گروه‌هایی برای تیم‌ها، داور‌ها و منتور‌ها در فضای مجازی شکل گرفت و هماهنگی‌ها از این بستر انجام شد. در روز دوم رویداد علاوه بر برگزاری کارگاه‌ها، کار تیمی بر روی ایده مورد نظربه همراه منتور‌ها برای نهایی شدن ایده اولیه، تکمیل بوم کسب وکار و… نیز صورت گرفت. در روز سوم رویداد نیز به کار تیمی روی بوم، اعتبار سنجی و رسیدن به MVP پرداخته شد و تیم‌ها ارائه آزمایشی خود را اجرا کردند. روز چهارم استارت آپ ویکند تیم‌ها پس از جمع بندی نهایی، برنامه داوری با ارائه تیم‌های شرکت‌کننده برگزار شد.

در مبحث نوآوری و فناوری نیاز است تا در کنار هم به تجربه بپردازیم

دکتر عباس زارعی هنزکی؛ رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری این رویداد گفت:” همانطور که میدانیم در کشور تجربه برگزاری رویداد‌هایی که بخشی از آن حضوری و بخشی از مجازی است، کم است و هنوز در این زمینه به بلوغ کافی نرسیده‌ایم. فعالیت‌های حوزه آموزشی و پژوهشی دانشگاه تهران قدمت دارد، نهادینه شده است و مسیر‌ها نیز مشخص شده‌اند و کار‌ها با هوشمندی پیش میرود، اما در آنجایی که بحث نوآوری و فناوری مطرح می‌شود، هنوز به بلوغ کافی نرسیده‌ایم و نیاز است تا در کنار هم به کسب تجربه بپردازیم. رسیدن به این بلوغ، کار زیادی میطلبد. ”

دکتر زارعی ضمن تشکر از صاحبان ایده شرکت کننده در این رویداد بیان کرد:” این افراد ایده خود را به میدان آزمایش آوردند و امیدوارم بتوانیم برای همه آن‌ها فرصت رشد ایجاد کنیم. ”

ایشان از انقلاب صنعتی چهارم و پنجم یاد کرد و اظهار داشت:” در دنیا شاهد به وقوع پیوستن انقلاب صنعتی چهارم و پنجم هستیم. اما ما با این سرعت در دنیا پیش نرفته ایم. نسل‌ها و کار‌ها در ایران به همدیگر چسبیده است. درحالیکه در دنیا بین پیشرفت‌های حاصل شده، فاصله وجود دارد. ”

دکتر زارعی در ادامه افزود:” ما در بحث انقلاب صنعتی چهارم و پنجم همواره با موضوع چگونه عمل کردن درگیر بوده ایم. در تلاشیم که بتوانیم برای افرادی که در مرز دانش فکر می‌کنند و در فضایی به فعالیت میپردازند که بلافاصله میتوانند در مجموعه‌ای مانند سیلیکون، ولی حاضر شوند، وسایل، تجهیزات و اکوسیستم لازم برای پشتیبانی را فراهم کنیم، اما هنوز اکوسیستم آماده نیست. ”

ایشان با تاکید بر اینکه فضا برای بنگاه‌های اقتصادی خرد و کوچک فراموش شده است، گفت:” کشور‌های حوزه آسیا و اقیانوسیه به ویژه هند همه دارای وزارتخانه MSME (وزارتخانه کسب وکار‌های خرد، کوچک و متوسط) هستند. در یکسال گذشته ما نیز به این حوزه پرداخته‌ایم و پایه و اساس این موضوع نیز طرحریزی شده است. به همین منظور یک تفاهمنامه با دانشگاه جامع علمی کاربردی امضا کرده ایم که بتوانیم از مراکز علمیکاربردی برای کمک کردن به بخش کسب وکار‌های خرد و کوچک کمک بگیریم و این کار در حال انجام است. ”

دکتر زارعی از دیدگاه‌های موثر در داوری یاد کرد و اظهار داشت:” امروزه با دو دیدگاه مواجهیم. در دیدگاه اول شاهد حضور فناورانی هستیم که کار هوشمندانه یا دیجیتال یا فناورانه انجام داده‌اند در حقیقت فناوری در این دیدگاه نخست، حرف اول را میزند. در دیدگاه دوم، با افرادی رو به رو هستیم که در فعالیتهایشان فناوری در حد معقول مشاهده میشود و ایشان در کنار این موضوع، در مسیری برای ایجاد شغل، امنیت غذایی و پایداری در کشور حضور دارند. ”

صاحبان ایده را از دست نمی‌دهیم

دکتر زارعی به گرنت‌ها و حمایت‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اشاره کرد و یادآور شد:” تیم‌هایی که مورد داوری قرار گرفتند براساس سطح آمادگی فناوری (TRL) مورد ارزیابی قرار میگیرند و میتوانند در برنامه‌های پارک مانند رویش و شکوفایی شرکت کنند. همچنین اگر تیم‌ها و ایده‌ها با توجه به ارزیابی‌ها آمادگی تشکیل شرکت را داشته باشند، میتوانند از طریق مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اقدام نمایند. ما برای شناسایی این صاحبان ایده زمان گذاشته ایم و ایشان را از دست نخواهیم داد. ”

در جریان این رویداد، تیم‌های برگزیده استارت آپ ویکند کشاورزی و سلامت هوشمند پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اعلام شدند که به شرح زیر میباشد.

تیم اول: تیم سبز فناوران با ایده محوری سامانه یکپارچه سیستم‌های گلخانه‌ای

تیم دوم: تیم نوبسپار با ایده محوری ساخت فیلم بیونانوکامپوزیت برای بسته بندی میوه‌ها و سبزی‌ها

تیم سوم: تیم بایورپید با ایده محوری طراحی و ساخت کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر

مهندس یاشار غلامی، مدیرعامل شتابدهنده اسمارت ایکس به ارائه توضیحاتی در راستای جوایز به تیم‌های برتر پرداخت و گفت:” خدماتی از جمله فضای کار اشتراکی با توجه به نیاز و محل استقرار تیم، در تهران یا کرج در اختیارشان قرار خواهد گرفت. خدمات آموزشی، کارگاه‌ها و منتورینگ و همچنین دوره مدرسه کسب وکار مستقر در شتابدهنده به ایشان عرضه خواهد شد. این خدمات در زمینه توسعه ایده برای تیم‌ها بسیار موثر خواهد بود. ”

صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از تعدادی از تیم‌های شرکت کننده حمایت میکند

دکتر محمدمهدی فریدوند، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران به حمایت صندوق از برخی تیم‌ها اشاره کرد و گفت:” واحد سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در بحث ارائه طرح‌ها حضور داشت و به بررسی طرح‌ها پرداختند. بنا به بررسی ها، تعدادی از طرح‌ها در الویت سرمایه گذاری صندوق قرار می‌گرفت. ”

تیم نوبسپار با ایده ساخت فیلم بیونانوکامپوزیت برای بسته بندی میوه‌ها و سبزی ها، تیم بایورپید با ایده طراحی و ساخت کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر، تیم رعد با ایده ساخت مولتی کود ارگانیک از ضایعات کشاورزی و تیم برگچه با ایده کشاورزی شهری در محیط بسته و کوچک مورد حمایت صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران قرار میگیرند.

ایشان این نکته را خاطر نشان کرد:” اگر طرحی از طرف صندوق مورد حمایت قرار نگرفت، به منزله نامناسب بودن ایده نیست. بلکه ممکن است استراتژی‌های سرمایه گذاری صندوق برای آن طرح مناسب نبوده باشد. همچنین طرح‌های دیگر مطرح شده در این رویداد طی ارتباط و بررسی‌های آتی ممکن است تحت سرمایه گذاری صندوق قرار بگیرند. ”

دکتر فریدوند افزود:” اگر طرحی انتخاب نشد، این به منزله انتهای مسیر آن طرح نباید تلقی شود. بلکه صاحبان طرح باید تلاش کنند. مبحث یادگیری که در این رویداد‌ها رخ میدهد، میتواند به تکمیل طرح‌ها کمک کند تا در برنامه‌های دیگر این طرح‌ها به صورت کاملتر ارائه شوند. مهم این است که تیم‌ها خودشان را حفظ کنند و محصولات خود را تکمیل کنند. ”

دکتر حمید بهنگار، مدیرعامل شرکت پرتوتاپ رایان با اشاره به حمایت از تیم‌ها گفت:” شرکت پرتوتاپ رایان؛ تولید کننده سامانه‌های هوشمند کشاورزی و سخت افزار و نرم افزا‌های آن است. در تلاشیم به عنوان یک مجموعه صنعتی، نقش آفرینی‌ای در حمایت، به بلوغ رسیدن و تجاری سازی محصولات صاحبان ایده در این رویداد استارت آپی داشته باشیم.

تیم دستگاه برداشت گیاهان دارویی با ایده دستگاه برداشت آویشن، تیم رامیار با ایده سامانه جمع آوری، آنالیز اطلاعات دامداری و ارائه مشاوره هوشمند و تیم نصر با ایده گلدان هوشمند خانگی هیدروپونیک در ارزیابی‌ها انتخاب شده و مورد حمایت شرکت پرتوتاپ رایان قرار خواهند گرفت. ”

وی در ادامه تاکید کرد:” دیگر تیم‌ها نیز اگر ظرفیت، علاقه مندی، شجاعت و اعتماد به نفس را در خود میبیند که میتوانند به بدنه صنعت بچسبند، میتوانند ایده‌های خود را ارسال کنند تا بررسی شود. ”

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال