تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۰
قائم مقام خانه صنعت و معدن درگفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

دولت سیزدهم فرمان توقف لابی‌گری در صنعت را بدهد/ منابع تولید را غارت کردند

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن و تجارت معتقد است؛ انتظارات بخش تولید از رئیس دولت سیزدهم به گونه‌ای است که همه بر کاهش نفوذ فساد ولابی گری در این بخش اجماع دارند.

تولید


اقتصاد۲۴- در سال‌های اخیر، حمایت ازتولید به دلیل لایه های فساد در حد وعده  وعید باقی ماند و موفقیت‌های چندانی جهت ارتقا و بهبود وضعیت تولید حاصل نشده است.

فعالان اقتصادی در حوزه سیاست‌های داخلی مسائلی مانند حذف قوانین مزاحم، تعامل دولت و پرهیز دستگاه‌های اجرایی از موازی‌کاری و صدور بخشنامه‌های متناقض، تامین مواد اولیه، تامین منابع مالی و بانک‌ها، مسائل حوزه کسب‌وکار، نظام مجوزدهی و حذف بوروکراسی و در حوزه سیاست‌های خارجی مسائلی چون تقویت روابط تجاری، حضور در کنوانسیون‌های بین‌المللی و تصویب FATF، رفع چالش‌های حاکمیتی در زمینه تحریم‌ها و برجام را به عنوان اساسی ترین شاخص از دولت سیزدهم مطالبه دارند.

آرمان خالقی قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت بابیان این مطلب درگفتگو با اقتصاد 24 گفت: آنقدر به تولید کشور جفا شده که این بخش دیگر توان ایستادگی در برابر تنش ها و مشکلات را ندارد .

خالقی می گوید:صنعت و تولید کشور سالهاست با تحریم خارجی و داخلی مواجه بوده و این شرایط را برای تصمیم گیری های بلند مدت دشوار کرده است.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت:شاید تا حدودی ساز و کارهای مقابله با تحریم های خارجی و کاهش اثرات آن در صنایع کشوراندیشیده و اجرایی شده است اما در برابر تحریم داخلی مشکلات هر روز گسترده تر می شود.

خالقی گفت: یکی از موانعی که توانست باعث کُندی حرکت تولید شود، قوانین زائد و دست و پاگیر است .مقررات عادی پاسخگوی وضعیت فعلی نیست و دقت و سرعت تصمیم گیری ها متناسب با شرایط سخت اقتصادی باید افزایش یابد. گاهی یک خطای تصمیم گیری خسارات جبران ناپذیری بدنبال خواهد داشت.

وی برخی مقررات زائد را از جمله موانع تولید و رونق کسب کارها دانست و افزود: رفع موانع تولید باید با اصلاح قوانین و  اصلاح عملکرد مسئولان تحقق یابد چراکه این موانع موجب تضعیف بخش خصوصی و ممانعت از رونق کسب و کارهای در جامعه شده است . با اصلاح برخی قوانین و مقررات می توان امنیت سرمایه گذاری را افزایش داد.

عملکرد ناپخته در بخش تولید 

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت با تأکید براینکه ناپختنی های بخش اقتصادی کشور در زمان پخش مناظره ها مورد بحث قرار گرفته است،گفت: نظرات مختلف بهبود اقتصاد به ویژه در بخش های کلان و خرد صنعت از سوی منتخب مردم ارائه شد.

وی تصریح داشت: ناگفتنی ها در فضای انتخاباتی شکل گرفت و اکنون با توجه به چالش ها و مشکلات مطرح شده صورت مسئله روشن است.فعالان اقتصادی انتظار دارند مطالبات بخش تولید دسته بندی شده و به طرف آرمان های توسعه در حرکت باشد.

به گفته خالقی؛ باید اولویت ها در بخش تولید دسته بندی شود. با توجه به تشکیل دولت در نظام جمهوریت رئیس جمهور باید تشکیل کابینه بدهد .

این فعال اقتصادی با بیان اینکه افرادی باید درکابینه دولت سیزدهم به کاربیایند که تصمیمات آن ها شایسته و درست باشد،گفت: باید تیم اقتصادی مجرب و کار بلد و به دور از لابی گری باشد تا عده ای از بدنه خود دولت نتوانند منابع ملی اختصاص داده شده به بخش مولد کشور غارت شود.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت: دولت باید یک تیم اقتصادی کارآمد تشکیل شود.این کابینه باید روش های همکاری باهم را بدانند. از اختلاف و فرافکنی دور باشند. نباید مشکلات عدم هماهنگی بین دستگاه ها و  وزرا در این دولت تکرار شود.

وی یادآور شد؛ طی 8 سال گذشته به عنوان جزایر منفک از هم کار می کنند.در ادامه این اشکال بزرگ دستگاه ها تصمیمات متناقض گرفته اند و برای تحقق برنامه های توسعه همسو نیست و تصمیمات اجرایی شده به ضرر تولید است.


بیشتربخوانید:خسارت قطعی برق به صنایع به زودی در اقتصاد کشور نمایان می‌شود/ قطعی برق کمبود و گرانی کالا را رقم می‌زند


خالقی گفت: تدوین برنامه مشخص در دوره تعیین شده برای چهار سال ریاست جمهوری در اولویت است. دولت سیاست توسعه را با برنامه های بلند مدت از همان ابتدا مشخص کند.

به گفته این فعال اقتصادی؛ برنامه های توسعه ای و حمایت از تولید باید دارای ضمانت اجرا باشد.دولت باید به این باور برسد که اقتصاد از سه بخش دولتی خصوصی و تعاونی تشکیل شده است. پس ضرورت دارد هر تصمیمی با مشارکت این سه بخش انجام بگیرد.

حاشیه نشینی بخش خصوصی

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت با انتقاد ازاینکه دولت هر تصمیمی که گرفت دو بخش دیگر را تنها به عنوان بازیگر مطرح کرده است و  این به معنی ویرانی کامل بخش مولد کشور است،گفت:در دولت دوازدهم دو بخش مولد و کارآمد (خصوصی – تعاونی )حاشیه نشین شده است. باید هر اقدام  و  دستوری را بدون چون و چرا اجرا کنند و همین موضوع تولید را به قهقرا کشاند.چراکه به جای تصمیمات فعالان این بخش باید تدبیرهای اتخاذ شده عده ای اجرایی شود که تنها منافع شخصی را در نظر گرفته اند .

نکته مهم دیگری که خالقی به آن اشاره داشت موضوع راه کارها و راه حل ها برای کاهش مشکلات و رفع چالش ها در بخش تولید کشور است .وی در همین رابطه گفت: قبل از وقوع مشکلات دربخش صنعت و تولید کشور باید برنامه ها و هدف گذاری ها تبیین و تهیه شود .نه اینکه در زمان وقوع مشکلات به دنبال برگزاری میزگردها  و کسب اطلاعات جهت رفع ایرادات باشند.موضوعی که این روزها بسیار متداول شده است .

به اعتقاد خالقی؛ در بخش تولید قوانین به اندازه کافی و مفید وجود دارد اما مسئولین و  دستگاه ها به دلایل پشت پرده اجرا نمی کنند.

وی تأکیدداشت:دولت از طریق سران قوا بازمهندسی در قوانین و مقررات کشور راشکل دهد.ناقصین قوانین باید مجازات و از عرصه تولید دور شوند.اگر در بر همان پاشنه قبلی بچرخد شرایط از این هم بدتر خواهد شد.

به گفته خالقی؛ اگر آقای رئیسی قائل به تغییر در روش های سنتی اداره کشور باشد، می توان تا حدودی به آینده بخش تولید کشورامیدوار بود.تن ندادن به لابی های قدرت برای پست های مدیریتی از دیگر مطالبات بخش خصوصی از رئیس جمهور منتخب خود است.

قائم مقام دبیركل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت: با از بین رفتن فساد در ارکان  و بروکراسی کشور، روند دیوان سالاری در کشور تغییر می کند.اگر هدایت و حمایت از تولید با همان مدل گذشته و سیستم مخرب لابی گری حرکت کند ،قطعاً بازهم صنعت با مشکلات سیستمی حاکم مواجه خواهد شد.اما این بار با شدت تخریب بیشتر!

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد