تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - ۳۱ تير ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا هورالعظیم خشک شد؟

معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در یک بازه زمانی در تیرماه به دلیل برداشت حقابه تالاب هورالعظیم جهت مصارف غیرمجاز در تامین آب آن مشکل ایجاد شد.

چرا هورالعظیم خشک شد؟

اقتصاد ۲۴- به نقل از وزارت نیرو، علی شهبازی با اشاره به آخرین وضعیت ورودی تالاب هورالعظیم اظهار داشت: بر اساس جریان اندازه‌گیری شده در مسیر‌های اصلی ورودی به تالاب هورالعظیم، دبی آب به بیش از ۳۶ مترمکعب در ثانیه افزایش پیدا کرده است. این میزان جریان آب بیش از نیاز زیست محیطی تالاب بوده و کسری دو هفته اول تیرماه به‌صورت کامل در حال جبران است.

معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: نیاز زیست محیطی تالاب هورالعظیم از ابتدای سال آبی جاری تا انتهای خردادماه به صورت کامل از نظر کمیت و توزیع زمانی تأمین شده و در یک بازه زمانی در تیرماه به دلیل برداشت حقابه تالاب جهت مصارف غیرمجاز در تأمین آب آن مشکل ایجاد شد.


بیشتر بخوانید: فیلم/ دلیل بی‌آبی خوزستان چیست؟


وی افزود: بر اساس بررسی آخرین تصاویر ماهواره‌ای در تیرماه، حجم مخزن یک تالاب هورالعظیم نسبت به خرداد ۱۰ درصد کاهش داشته و در مخزن دوم و سوم نیز تغییر یا کاهش معنی داری صورت نگرفته است. بیشترین میزان کاهش در مخزن شماره پنج است که البته دارای منابع آب شور بوده و اکوسیستم فعال ندارد.

شهبازی ادامه داد: این میزان تغییر در سطوح آبدار تالاب در شرایط تابستان با افزایش تبخیر طبیعی بوده و با افزایش ورودی تالاب در روز‌های اخیر وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط خشکسالی فعلی مدیریت مصارف تنها راهکار بهبود شرایط و کاهش خسارات است و در صورت عدم رعایت الگوی کشت کم مصرف، اثرات خشکسالی از منظر شدت و تداوم افزایش خواهد یافت.

منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ابراهیم
0
0
جمعه ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
چرا هورالعظیم خشک شد.عوامل تخریب هور العظیم ۱شرکت نفت۲دزدیدن آب خوزستان برای اصفهان ودیگراستانها
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار