اقتصاد ۲۴ - با موضوع پیش بینی ترکیب کابینه ابراهیم رئیسی، آخرین گمانهها در این خصوص مطرح شد.
*حسین قربان زاده، معاون رئیس مجلس
*چند کارگروه در حال مذاکره با مدعوین برای کابینه دولت سیزدهم هستند که توسط آقای رئیسی انتخاب شدند. البته آن طرح سایت و ارائه نظرات چندان به نظرم اتفاق مناسبی نبود. من اسامی که شنیدم حکایت از فضای مناسب دولت سیزدهم دارد.
البته فضای کشور به نحوی است که هر فردی سر کار بیاید مشکلات زیادی دارد. عملا اتفاقی که در حال رخ دادن است هماهنگیها در حال انجام است و نکته آقای عطریانفر هم که به هم افزایی نخبگان اقتصادی اشاره کردند به نظرم الان محمل آن فراهم است.
درست است که آقای رهبر قبل از آقای رئیسی در بخشهای مختلف بودند، اما ایشان فضای همدلانهای با آقای رئیسی دارند. به همین ترتیب سایر عزیزان از جمله آقای مخبر، در این موضوع نگرانی چندانی وجود ندارد. بلکه نگرانی از میزی که روی آن قرص، شربت و ... وجود داشت و دکتر قبلی تجویز کرده و دکتر فعلی تنها روی میزش آمپول دارد و با توجه به اوضاع اقتصادی فعلی درد با قرص و شربت درمان نمیشود و باید جراحی اقتصادی را شروع کنیم و تیم اقتصادی باید کم عارضهترین انتخاب را داشته باشد و این سیاست تعویق و تعلیق مشکلات به دورهای در آینده الان جواب نمیدهد و همه به این نتیجه رسیده اند که این موضوعات نیازمند اصلاحات اساسی است.
ترکیب اقتصادی کمک میکند تا اصلاحات به درستی انجام شود، در حوزه مالیاتی اجماع کارشناسی وجود دارد و یکی از مهمترین مسایلی است که تیم اقتصادی آقای رئیسی باید در همه ارکان روی آن برنامه ریزی کند. آقای رئیسی قطعا پنج، شش ماه نخست را به دلیل توفیق در مذاکرات و همچنین مطالبات اقشار و موضوعات اجتماعی و فرهنگی پرتلاطم آغاز خواهد کرد و در این فضا مدیریت بسیار سخت است و این مدیریت ایجاب میکند اشخاصی که زیر بار مسئولیت میروند شجاعت، جدیت و جسارت داشته باشند. همچنین نسبت به دستگاههای نظارتی شناخت درستی برای تحقق امور داشته باشند.
بیشتر بخوانید: جزئیات برگزاری مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی
حدس میزنم در حوزه اقتصادی ترکیب نسبتا مناسبی را به دلیل پیگیریهایی که شده خواهیم دید و من در یک ماه اخیر با اکثر دوستان صحبت داشتم به نظرم فضای مناسبی فراهم شده است.
*سیدحمید حسینی، فعال اقتصادی
دیروز که با برادرم صحبت کردم گفتند هنوز برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه از ایشان نخواستند.
*مقداد زکی زاده، فعال رسانهای
من با خیلی از آقایانی که اسامی شان مطرح شده صحبت کردم و هنوز آقای رئیسی با خیلی از افراد صحبتی نداشته است و پیشنهاد مستقیم نداشتند، اما از طرفی افرادی که اسمشان مطرح نشده است مذاکراتی داشتند و با کمیتههای مذاکره با مدعوین صحبتهایی کرده اند.
فکر میکنم فضای ابتدایی دولت به دلیل انتظارات و توقعات بسیار سرد و طاقت فرساست و به نظرم ایشان ماه عسلی، چون قوه قضاییه نخواهند داشت. در فضای دولت به دلیل وضعیت فعلی مردم به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با معضلات گوناگونی مواجه هستند و شاید انتظار معجزه در چند ماه نخست داشته باشند. ان شاالله که دولت بتواند مسکنهای درستی را برای برخی از مقاطع کشور تجویز کنند. همچنین باید بدانیم که الان فضای چندان جناح بندی سیاسی نیست.
*امیر پسنده پور، فعال رسانهای
در وزارت خارجه ما سه طیف داریم، نیویورکیها که نمونه آن آقای ظریف است، طیف آقای متکی و همچنین طیف امام صادقیها با نمونه سعید جلیلی. ما باید بدانیم چه رویکردی را میخواهیم دنبال کنیم. من معتقدم با شرایط فعلی منطقه ما به رویکرد واقع گرایانه در حوزه سیاست خارجی داریم تا بین منافع ملی و حقوق ملی تمییز قایل شود.
مادامی که نگاه واقع بینانه به جایگاه خود و شرایط منطقه و جهان نداشته باشیم به جایی نخواهیم رسید. ما به افرادی نیاز داریم که با این رویکرد معطوف به حل مشکل در مسیر دیپلماسی حرکت کنند. فکر میکنم آنچه امروز اقتصاد ما میخواهد جذب و تسهیل و تسریع سرمایه گذاری خارجی و پیوستن به سازمانهای بین المللی و ... است. امروز هزینه تحریم ما برای دنیا بسیار ارزان است، چون از دایره سازمانهای بین المللی بیرون افتاده ایم. اگر با رویکرد انتخاب وزرایی که بتوانند نفت قاچاق بفروشند وزیر انتخاب کنیم باید منتظر آینده مشوشی باشیم.