تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰
عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

فیلتر کردن دیگر نفعی ندارد/ هزینه توسعه اینترنت با مردم است اما سایرین پهنای باند را در اختیار دارند

آصفری نماینده اراک می‌گوید: هرچه به سمت فیلتر کردن برویم، مطمئناً برای کشور منافعی نخواهد داشت، به همین روی با فیلتر کردن فضای مجازی موافق نیستیم، بلکه باید زیرساخت‌های آن فراهم شود و دغدغه ما این است که زیرساخت‌های این کار فراهم نیست.

فیلتر کردن دیگر نفعی ندارد/ هزینه توسعه اینترنت را مردم می دهند اما پتلفرم ها و سلبریتی پهنای باند را در اختیار دارند

اقتصاد۲۴- بحث بر سر طرح اخیر مجلس در خصوص ساماندهی فضای مجازی، جامعه را بیش از انتظار ملتهب کرده است. چندی پیش، این طرح با رای اکثریت نمایندگان اصل هشتاد و پنجی شد و هرچند برخی نمایندگان تلاش کردند که مسیر آن را تغییر دهند، اما در جلسه روز سه‌شنبه باز هم رای اکثریت نمایندگان البته نه با قاطعیت سری قبل باز هم اصل هشتاد و پنجی شد.

حال باید به انتظار نشست و دید کمیته تخصصی در این رابطه روی به چه تصمیماتی خواهند گرفت و آیا التهاب در جامعه همچنان ادامه پیدا خواهد کرد یا نمایندگان تصمیم‌گیر خواهند توانست جامعه را اقناع کنند؟

محمدحسن آصفری نماینده اراک در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: فضای مجازی، هم می‌تواند فرصت و هم تهدید باشد؛ اگر از این فضا به خوبی استفاده کنیم، تبدیل به یک فضای فرصت برای همه کار‌ها به خصوص در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی، سیاسی و آموزشی می‌شود، اما اگر به خوبی از این فضا استفاده نشود، به تهدید تبدیل می‌شود و یک فضای ولنگاری در جامعه ایجاد می‌کند. هیچ کس با رشد تکنولوژی مخالف نیست و معتقد هستیم که باید از تکنولوژی‌های روز دنیا به نفع کشور استفاده کنیم، اما اینکه ما در فضای مجازی تولید محتوا نداشته باشیم، می‌تواند عاملی برای تهدید کشور باشد. در دولت آقای روحانی جلسات شورای عالی فضازی مجازی، رها بود و برنامه‌ریزی برای تولید محتوا در این فضا وجود نداشت و صرفاً با نگاه فیلتر کردن با موضوع برخورد کردند که به نفع کشور نیست.

وی افزود: امروز نمی‌توان با علم و پیشرفت و فیلتر کردن برخورد کرد، بلکه بایستی از علم به نفع منافع و آرمان‌های کشور استفاده کرد و هر که بخواهد به دنبال فیلتر کردن این فضا باشد، اشتباه می‌کند و وضعیت بدتر خواهد شد. اعتقاد ما این است که بایستی در جهت تولید محتوای فضای مجازی گام برداریم. همچنین برای بومی سازی زیرساخت‌ها باید برنامه‌ریزی و اقدام شود که اگر احیانا یکی از کشورها، تصمیم گرفت زیرساخت‌های خود را در اختیار ما نگذارد، ما با مشکل و مانع مواجه نشویم، لذا باید برنامه‌ریزی داشته باشیم که پهنای باند و ایجاد پلتفرم‌ها در اختیار خودمان باشد. در این طرح به دنبال این هستند که شبکه‌هایی مثل گوگل، اینستاگرام و تلگرام و پلتفرم‌های دیگر در ایران پایگاه داشته باشند و به قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارند و پاسخگو باشند.


بیشتر بخوانید: رویارویی احتمالی دولت و مجلس


آصفری اظهار کرد: به عنوان نمونه درآمد یکی از این شبکه‌ها که فضای پهنای باند جمهوری اسلامی در اختیارش است، فقط در سال گذشته بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود که حتی یک ریال هم مالیات پرداخت نکرد، این در حالی است که یک مغازه کوچک مواد غذایی که تمام سرمایه‌اش یک میلیارد تومان هم نیست، سالیانه مالیات می‌پردازد، اما سلبریتی‌ها و مجموعه‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند یا کانال‌هایی که پایگاه آن‌ها خارج از کشور است و خوراک تبلیغاتی در کشور دارند و درآمد‌های هنگفتی هم دارند، حاضر به پرداخت حتی یک ریال مالیات نیستند.

وی تصریح کرد: همچنین بسیاری از شبکه‌های تبلیغاتی داخل کشور که از فضا‌های پهنای باندی که کشور در اختیارشان گذاشته است استفاده می‌کنند، مالیات نمی‌دهند، در حالی که همه مردم برای توسعه پهنا‌های باند هزینه می‌پردازند، بنابراین ساماندهی بازار کسب و کار در فضای مجازی باید یکی از موضوعات این طرح باشد، اما مخالفت بنده با این طرح در خصوص اصل ۸۵ شدن آن است. کسانی که به دنبال این هستند که این قانون را به سمت و سوی فیلتر کردن ببرند، مطمئن باشند همانطور که درباره تلگرام به نتیجه نرسیدیم و بعد از فیلتر کردن آن، وی پی ان‌ها و فیلترشکن‌ها به صحنه آمدند و درآمد‌هایی از این طریق ایجاد شد، در این قصه هم موفق نخواهیم بود.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور تصریح کرد: به این دلیل مخالف اصل ۸۵ شدن این طرح هستم که این موضوع نباید صرفا در یک کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد، چرا که همه نمایندگان مجلس صاحب نظر هستند و می‌توانستند از نظرات آن‌ها هم استفاده کنند و بعد از بررسی‌های کارشناسانه آن را تبدیل به قانون کنند. البته در ابتدا باید همه زیرساخت‌ها و توانمندی‌های کشور را سنجید و بعد برای آن، قانون لحاظ کرد؛ بنابراین معتقد هستیم طوری قانون نوشته نشود که جنبه اجرایی نداشته باشد و توانایی اجرای آن توسط ما امکان پذیر نباشد. البته فضای مجازی ما واقعا دچار ضعف جدی است که آن هم نبود قانون است و بایستی این فضا قانون‌مند شود.

وی افزود:، اما هر چه به سمت فیلتر کردن برویم، مطمئنا برای کشور منافعی نخواهد داشت، به همین روی با فیلتر کردن فضای مجازی موافق نیستیم، بلکه باید زیرساخت‌های آن فراهم شود و دغدغه ما این است که زیرساخت‌های این کار فراهم نیست؛ اینکه ما قانونی بنویسیم که پلتفرم‌های خارجی موظف هستند در مدت زمان خاصی داخل کشور نمایندگی ایجاد کنند، حال اگر این کار را نکردند، ما با فیلتر کردن نمی‌توانیم آن‌ها را مدیریت کنیم، بنابراین اول باید زیرساخت آماده شود تا بر فرض عدم ایجاد پایگاه پلتفرم‌های خارجی در کشور، خودمان توانایی تولید پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها را داشته باشیم و ایرادات ما به این طرح این است که هنوز این مسائل را در نظر نگرفته‌ایم، به همین جهت بنده رسیدگی به این طرح را زود می‌دانستم.

آصفری گفت: بسیاری از اساتید دانشگاه‌های ما برای ارتباط گیری با کشور‌های خارجی در خصوص مقالات، از گوگل استفاده می‌کنند که اگر آن را ببندیم، وضعیت آن‌ها چه می‌شود، بنابراین نباید نسبت به همه این مسائل غافل شویم؛ بنابراین اول باید زیرساخت فراهم شود و سپس پیشنهاد و طرح برای قانون شدن آن ارائه دهیم. نکته دیگر اینکه بهتر بود صبر می‌شد تا دولت جدید، لایحه‌ای در این خصوص به مجلس ارائه دهد، چراکه در این صورت مطمئنا دولت منابع مالی و تجهیزات آن را در نظر می‌گیرد، لذا می‌توانست آن را اجرا کند. وقتی منابع مالی سازمانی تحت عنوان صیانت از فضای مجازی در این طرح در نظر گرفته نشده است، مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی می‌شود و شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مشکلات معیشتی و دغدغه‌های مردم در خصوص موارد مختلف، آیا بهتر نبود که رسیدگی به این طرح در زمان دیگری و بعد از رسیدگی به این موارد انجام می‌شد، تصریح کرد: رسیدگی به همه این مسائل مهم است، اما اینطور نبوده که مجلس مسائل دیگر را رها کرده است و در راستای مسائل اقتصادی برنامه و طرح دارد، بنابراین همه این موارد در کنار هم پیش می‌رود. در پاسخ به سوال عده‌ای که مسائل دیگر را اولویت می‌دانند، باید گفت که هر مسئله‌ای به اندازه خود اولویت دارد و در زمان لازم رسیدگی می‌شود. به هر حال ما از این جهت به این طرح ایراد گرفته‌ایم که هنوز زیرساخت‌های لازم فراهم نشده، لذا زمان رسیدگی به آن زود بوده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی