اقتصاد ۲۴ - علی اصغر عنابستانی در نشست علنی سوم نمایندگان در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مخالف با وزیر پیشنهادی ارتباطات افزود: متاسفانه فقط با چند کپی ناشیانه از نرمافزارهای خارجی که بدون حمایت دولت هم بوده، تلاش کردیم در این عرصه تاثیرگذار باشیم که بدون نتیجه بوده است.
او تاکید کرد: آقای وزیر باید مشخص کند که چطور میخواهد از کاربران فضای مجازی حمایت و محافظت کند و با توجه به ورود تکنولوژیهای جدید از جمله اینترنت ماهوارهای و اینترنت ۵G باید توضیح دهد که چه برنامهای برای مواجهه با این تکنولوژیها دارد.
عنابستانی با انتقاد از اینکه زمانبندی برای دستیابی به اهداف موردنظر در شبکه ملی اطلاعات نیز تعیین نشده، گفت: برنامه وزیر پیشنهادی برنامه جامعی در حوزههای مختلف به ویژه حکمرانی در فضای دیجیتال، اقتصاد دیجیتال، دولت هوشمند و همچنین شتابدهی به فضای مجازی دارد، اما اشکال اساسی وارده به برنامه آقای زارعپور در مورد شبکه ملی اطلاعات این است که او تنها به بیان چالشهای این حوزه و پیشنهاد راهبردهای حل آنها اشاره کرده و راهحل عملیاتی در برنامههای او ارائه نشده است.
بیشتر بخوانید: چرا طرح صیانت محکوم به شکست است؟
او افزود: زارعپور باید مشخص کند دقیقا تا چه زمانی شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت اصلی ارتباطات بوده و مورد مطالبه چندین ساله رهبر معظم انقلاب نیز است، ایجاد خواهد شد چراکه در برنامههای وزیر پیشنهادی عنوان شده که شبکه ملی اطلاعات در افق ۱۴۰۴ راهاندازی خواهد شد، اما سوال اساسی این است آیا ما باید تا سال ۱۴۰۴ منتظر بمانیم یا برنامهها بلافاصله بعد از وزارت ایشان آغاز خواهد شد.
عنابستانی تاکید کرد: باید اهداف کمی توسعه شبکه ملی اطلاعات مشخص شود و سالیانه هدفگذاری شود تا نمایندگان بتوانند مطالبهگری داشته باشند اگرنه این طرح ملی نیز مانند ۱۵ سال گذشته اجرایی نخواهد شد.
به گفته او، طی سالیان گذشته بسیاری از دستاوردهای کشور در حوزه فضایی نادیده گرفته شده و باید توجه بیشتری به این حوزه صورت بگیرد. ضمن اینکه باتوجه به واگذاری شرکت مخابرات و مشکلات فراوان ایجاد شده پس از این واگذاری، آقای زارعپور باید برنامه خود را برای حل این مشکل ارایه دهد.
او یادآور شد: همچنین تلفن ثابت روستایی کاملا رها شده است و وزیر پیشنهادی باید مشخص کند که این مساله را تا چه زمانی میخواهد ساماندهی کند.