اقتصاد۲۴- این فقط زاکانی نیست که شهردار شدن او در تهران مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. علی قاسم زاده هم که به عنوان شهردار جدید اصفهان انتخاب شده، با حاشیههای زیادی در این مسئولیت قرار گرفته است. او هم مثل زاکانی، مدرک تحصیلی مرتبط با شهرداری ندارد. او کارشناسی الهیات از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد و دکترای مشاوره از دانشگاه اصفهان دارد.
اگر زاکانی امروز در شورای شهر تهران، رفقای قدیمی خود را که روزگاری در بسیج دانشجویی، فرمانده آنها بوده را میبیند، قاسم زاده نیز سالهاست در اصفهان روی پرورش نیروهای بسیج دانش آموزی کار میکند.
سلمان زین العابدینی از چهرههای اصولگرا و مدیر مرکز ترویج حقوق شهروندی استان اصفهان در یادداشتی درباره انتخاب شهردار جدید این شهر مینویسد: «بابت اینکه به جوانان متخصص باتجربه و انقلابی اجازه دادید نامشان در گزینههای تصدی شهرداری مطرح شود، سپاسگزاریم. البته یقینا تخصص و مدرک تحصیلی و میزان سوابق و تجربه این جوانان در حد شهردار منتخب نبود. فقط یک سوال: دقیقا چه شاخصهایی داشته که خروجی آن، مُسنترین فرد و غیرمرتبطترین رشته تحصیلی بوده است! لطفا بفرمایید آیا در خصوص مدرک غیرمرتبط شهردار جدید، از وزارت کشور مجوز گرفتهاید؟»
قاسم زاده البته با این مشکلات قانونی بیگانه نیست. او که سال پیروزی انقلاب، سوم دبیرستان بوده در خاطراتش میگوید «چهارم دبیرستان بودم که آقای کاویانی تماس گرفت و گفت میخواهم برایت کلاس دینی بگذارم که در مدرسه درس بدهی. اوایل انقلاب بود و انقلابیون هرجا میرفتند خودشان قانون بودند.»
البته مخالفتها با شهردار منتخب اصفهان، صرفا از طرف نیروهای مستقل سیاسی اصولگرا نیست. در اصفهان نیروهای اصولگرا به اجماع نرسیدند و با دو فهرست در انتخابات شرکت کردند. فهرستی که پیروز شد، مشهور به فهرست مجمع بود که توسط ابوالحسن مهدوی امام جمعه و رهبر فعلی جریان اصولگرا در اصفهان رهبری میشد.
با این حال، همین اعضای این فهرست هم در مرحله انتخاب شهردار همدل نبودند و در نهایت اعضای این فهرست، با گزینهای بیعت کردندکه گزینه اصلی پدرخواندههای اصولگرا در اصفهان نبود. شنیدهها حاکی است محمدعلی احمدی گزینه مورد حمایت آیتالله مهدوی با اختلاف فقط یک رای توانست شهردار اصفهان شود. با توجه به اینکه پسر آقای نورصالحی رییس شورای شهر اصفهان، داماد آقای قاسم زاده گزینه مقابل محمدعلی احمدی بود، نورصالحی توانست نظر اکثریت را به نفع پدرخانم فرزندش تغییر دهد. البته جلسه انتخاب شهردار محرمانه بوده و این جزئیات، تایید نشده است.
ابوالفضل قربانی نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان میگوید قطعا در تعیین شهردار هیچ ملاحظهای جز توانمندی و در نظر گرفتن شاخصها مطرح نبوده و ارتباط دوستی و خویشاوندی حتی در اظهارنظر نیز ورود نکرد و هیچ جانبداری اتفاق نیفتاد، اگر شهردار آینده در انجام وظایف خود ذرهای کوتاهی کند یا در انجام انتظارات شورا ناتوان باشد، شورا از هیچ قانونی گذر نخواهد کرد و افرادی که با ظن و گمان مواردی را مطرح کردند مسلما دچار خطا شدهاند. وی البته تایید میکند که بخشهایی از فرایند انتخاب شهردار اصفهان نه تنها برای عموم مردم که حتی برای مسئولین شفاف و روشن نشده است.
انتقادات به اعضای شورای شهر اصفهان تا جایی پیش رفته که برخی اعضا، به صراحت از روند انتخاب شهردار انتقاد میکنند. حامیان شهردار هم مصاحبه میکنند و هم از رئیس شورا دفاع میکنند و هم تاکید دارند که افرادی که گزینه مورد نظرشان انتخاب نشده نباید به اشکال مختلف شهردار منتخب و فرآیند انتخاب وی را زیر سوال ببرند.
بیشتر بخوانید: اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات کیست و چرا جلسه بررسی رای اعتماد او پرحاشیه شد؟
پیش از این سال ۹۵ نیز وقتی قاسم زاده معاون فرهنگی شهردار اصفهان بود، مهدوی در خطبههای نماز جمعه انتقاداتی را به رویکردهای او مطرح کرده بود که مدتی مورد توجه برخی رسانههای اصولگرا هم قرار گرفت؛ مثلا سایت ندای اصفهان در نقد قاسم زاده نوشته بود شتابزدگی آقای قاسم زاده در اعلام آمادگی برای نقدپذیری دلیلی دارد که حتماً خود ایشان میداند، اما سابقه نشان میدهد که این عبارات تاریخ مصرف دارد و پس از مدتی دوستان آنچه اراده کنند، میکنند و کاری هم به نقد ندارند. دوره چهارم هم شورای شهر اصفهان در اثر اختلاف بین نیروهای اصولگرا، ناچار به استیضاح و عزل شهردار وقت شده بود.
این استاد الهیات، بهمن ۹۱ گفته بود اصفهان مذهبیترین کلان شهر جهان است. این رویکرد، حالا به صورت جدی در دوره جدید مدیریت شهری اصفهان، جاری خواهد شد.