اقتصاد ۲۴ - محمدعلی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: طی هفتههای اخیر، قیمت مرغ در بازار به ۴۰ هزار تومان و حتی بالاتر رسیده بود که با وزن گیری مناسب و کاهش تلفات، قیمت به ۳۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه کماکان در بازار بالاست، افزود: هم اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه در بازار بالای ۱۰ هزار تومان است که با مدیریت تقاضا به منظور اجتناب از تشکیل صفهای بی مورد برای جوجه ریزی، قیمت جوجه به نرخ متعادل خود در بازار باز میگردد.
کمالی سروستانی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: طبق روال همه ساله از ۱۰ تا ۱۵ شهریور به سبب آنکه هزینه خانوار به سمت خرید مایحتاج نیازهای آموزشی میرود، قدرت خرید تا حدودی کاهش مییابد که این امر در کنار محدودیتهای تردد کرونا و کاهش مراسم، بازار مرغ را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به آنکه تعدادی از گلههای مادر از تولک خارج میشوند، از این رو ۵ تا ۶ میلیون تخم مرغ نطفه دار به موجودی اضافه میشود که در صورت تامین ارز مورد نیاز تخم مرغهای نطفه دار وارداتی و توزیع مناسب، میزان تولید جوجه افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید: قیمت جوجه یک روزه چند درصد از قیمت تمام شده مرغ است؟
وی با اشاره به اینکه تلفات مرغ در واحدهای مرغداری در فصل معتدل و سرما کاهش مییابد، بیان کرد: با توجه به افزایش تولید جوجه و کاهش تلفات، گوشت مرغ بیشتری تولید میشود که این امر منجر به تعادل عرضه و تقاضا در ماههای آتی خواهد شد.
این مقام مسئول تامین به موقع نهادههای دامی و اصلاح قیمت مرغ را یکی دیگر از راهکارهای تعادل بازار برشمرد و گفت: در شرایط کنونی قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۲۱ هزار و ۲۰۰ تا ۲۱ هزار و ۳۰۰ تومان است که با نرخ فعلی مرغ زنده سنخیتی ندارد.
کمالی سروستانی با اشاره به اینکه عرضه مرغ از سوی پشتیبانی امور دام کماکان ادامه دارد، بیان کرد: روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و منجمد در تهران عرضه میشود که با این وجود کمبودی نداریم.
وی در واکنش به قیمت گذاری دستوری مرغ گفت: با توجه به تورم بالا، قیمتهای دستوری قابل قبول نیست و قیمت گذاری ماهانه یا حداکثر هر سه ماه یکبار متناسب با افزایش هزینهها صورت گیرد تا نرخ متعادل شود یا تزریق یارانه تغییر کند به طوریکه به جای تخصیص به حلقه اول زنجیره به تولیدکننده و مصرف کننده داده شود.
این مقام مسئول قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده با احتساب جوجه ۱۰ هزار تومان را ۲۱ هزار و ۲۰۰ تا ۲۱ هزار و ۳۰۰ تومان و با جوجه ۵ هزار و ۲۰۰ تومان را ۱۹ هزار و ۹۸۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت جوجه نباید بیش از ۱۰ تا ۱۱ درصد نرخ تمام شده تولید را تشکیل دهد که با وضعیت فعلی بیش از ۲۲ تا ۲۳ درصد را تشکیل میدهد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر اعلام وزیر جهاد کشاورزی و سایر مسئولان وزارتخانه نهاده مورد نیاز با ارز ترجیحی تا پایان سال تامین میشود.